@article { author = {Rezaee Salehbabri, A. and Chaji, Morteza and Mohammadabadi, T. and Bojarpour, M.}, title = {Fattening performance, feed intake, diet digestibility, rumen fermentation and blood parameters in Romanov×Lori Bakhtiari crossbred and Lori Bakhtiari lambs}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {2}, pages = {1-12}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2308}, abstract = {Present experiment was conducted to compare the performance of Romanov×Lori Bakhtiari crossbred (F1) and Lori Bakhtiari male lambs. Fifteen lambs (initial body weight of 20±1 kg) from each group were fed ad libitum by a balanced diet, and weightd at the end of fattening period and at 15-days intervals. Average daily gain, daily feed intake, diet digestibility, rumen pH and ammonia nitrogen, blood glucose and urea nitrogen were determined. Chewing activity was studied during 24 h. At the end of fattening period, three lambs from each group were slaughtered, and the hot carcass and offal weights and were measured. Dry matter (58.79 vs. 62.35 %) and acid detergent fiber (35.84 vs. 39.92 %) digestibility in crossbred lambs were less than Lori-Bakhtiari sheep (P<0.05). Chewing activity (576.25 vs. 473.50 min/day) of crossbreds was more than Lori-Bakhtiari lamb (P<0.05). The average daily gain (0.190 vs. 0.156 g/day), feed conversion ratio (4.86 vs. 6.04) and hot carcass efficiency (58.65 vs. 52.07 %) of crossbreds were more than Lori-Bakhtiari lambs (P<0.05). The weight of entrails in Lori-Bakhtiari sheep was higher than the crossbred animals (P<0.05). Overall, due to their superior performance characteristics, F1 crossbreds of Romanov×Lori-Bakhtiari could be used instead of Lori-Bakhtiari lambs for fattening in Khuzestan province. However, more studies should be conducted to confirm the results of this study.}, keywords = {Crossbreeding,Carcass efficiency,Romanov×Lori Bakhtiari lamb,Chewing activity,feed intake}, title_fa = {عملکرد پروار، مصرف خوراک، قابلیت هضم جیره، تخمیر شکمبه و فراسنجه‌های خونی در بره‌های آمیخته رومانف×لری بختیاری و لری بختیاری}, abstract_fa = {آزمایش حاضر به منظور مقایسه عملکرد بره‌های نر آمیخته نسل اول رومانف×لری بختیاری و لری بختیاری انجام گرفت. از هر نژاد ۱5 راس بره (با وزن اولیه 1±20 کیلوگرم) با جیره متوازن به صورت آزاد تغذیه شدند و در پایان دوره پروار و در فواصل 15 روزه وزن­کشی انجام گرفت. افزایش وزن روزانه، مصرف روزانه مواد مغذی، قابلیت هضم جیره، pH و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه، گلوکز و نیتروژن اوره‌ای خون تعیین شد. فعالیت جویدن دام‌ها در طی 24 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. بعد از اتمام دوره پروار، تعداد سه راس بره از هر گروه ذبح و وزن لاشه گرم و امعاء و احشاء اندازه­گیری شد. قابلیت هضم ماده خشک (۳۵/۶۲ در برابر ۷۹/۵۸ ٪) و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (۹۲/۳۹ در برابر ۸۴/۳۵ ٪) در نژاد لری بختیاری بیشتر از حیوانات آمیخته بود (05/0>P). کل فعالیت جویدن (min/day ۲۵/۵۷۶ در برابر ۵۰/۴۷۳) در دام‌های آمیخته بیشتر از نژاد لری بختیاری بود (05/0P<). میانگین افزایش وزن روزانه (kg/d ۱۹۰/۰ در برابر ۱۵۶/۰)، ضریب تبدیل خوراک (۸۶/۴ در برابر ۰۴/۶) و بازده لاشه گرم (۶۵/۵۸ در برابر ۰۷/۵۲ ٪) در بره‌های آمیخته بهتر از نژاد لری بختیاری بود (05/0>P). در مجموع وزن امعاء و احشاء در نژاد لری بختیاری بیشتر از حیوانات آمیخته بود (05/0>P). به طور کلی، به سبب عملکرد بهتر، شاید بتوان بره‌های نسل اول آمیخته رومانف×لری بختیاری را در کنار نژاد لری بختیاری در خوزستان برای پرواربندی استفاده نمود. با این حال، بهتر است برای تأیید نتایج این آزمایش، پژوهش‌های بیشتری صورت گیرد.}, keywords_fa = {آمیخته‌گری,بازده لاشه,بره رومانف×لری بختیاری,فعالیت جویدن,مصرف خوراک}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2308.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2308_79e4b7cae136fe60abf1a57c8f2a3165.pdf} } @article { author = {Makkari, F. and Bayatkouhsar, J. and Ghanbari, F. and Fallahi, H. A.}, title = {Effect of bacterial additives, organic acid and urea on chemical composition, fermentation characteristics, gas production and digestibility parameters of triticale forage silage in vitro}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {2}, pages = {13-27}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2538}, abstract = {A study was conducted to evaluate the effect of different additives on chemical composition, fermentation characteristic, gas production and digestibility parameters of triticale silage and its comparison with barley silage in a complete randomized design. Whole crop triticale and barley were harvested and chopped with a conventional forage harvester under farm condition to length of 2-3 cm. Representative of triticale and barley forage samples were packed manually, in triplicate into plastic bags. The filled silos were stored at ambient temperature and allowed to ensile for 3, 7, 21 and 45 days. The following treatments were applied to the forage samples: 1) triticale silage without any additives (control), 2) control + bacterial inoculants, 3) control + organic acid, 4) control + urea and 5) barley silage. Results showed that triticale silages had higher DM content than barley silage, although there were no significant differences among triticale silages. However, barley silage had lowest pH than other treatment in all times after ensilage. Triticale silage treated with organic had highest aerobic stability (p}, keywords = {Nutritive value,Silage additives,Triticale silage,In vitro}, title_fa = {اثر استفاده از افزودنی باکتریایی، اسید آلی و اوره بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری، فراسنجه های تولید گاز و گوارش پذیری علوفه سیلو شده تریتیکاله در شرایط برون تنی}, abstract_fa = {این مطالعه به­ منظور بررسی اثر استفاده از افزودنی­های باکتریایی، اسید آلی و اوره بر ترکیب شیمیایی، فراسنجه­های تولید گاز و گوارش­پذیری علوفه سیلو شده تریتیکاله و مقایسه آن با علوفه سیلو شده جو در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. علوفه تریتیکاله و جو در مرحله خمیری برداشت و پس از خرد کردن به ذرات 3-2 سانتیمتر در کیسه­های نایلونی به صورت دستی فشرده و برای مدت 3، 7، 21 و 45 روز سیلو شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) علوفه سیلو شده‌ تریتیکاله بدون افزودنی (شاهد)، 2) علوفه سیلو شده‌ تریتیکاله +‌ افزودنی باکتریایی (اکوسایل)، 3) علوفه سیلو شده تریتیکاله + اسید آلی (اسید فرمیک + اسید پروپیونیک)، 4) علوفه سیلو شده تریتیکاله + اوره و 5) علوفه سیلو شده جو. نتایج نشان داد که علوفه سیلو شده تریتیکاله در مقایسه با جو ماده خشک بالاتری داشت ولی بین علوفه­های سیلو شده تریتیکاله این اختلاف معنی­دار نبود. در تمامی تیمارها با افزایش زمان پس از سیلو کردن، مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی و کربوهیدرات­های محلول در آب روند کاهشی داشت. بین دو علوفه سیلو شده جو و تریتیکاله از نظر فراسنجه­های تخمیری pH و نیتروژن آمونیاکی (به جزء علوفه­های سیلو شده روز 7 و 45) نیز اختلاف معنی­داری وجود داشت (‌05/0>P). در بین علوفه­های سیلو شده­ تریتیکاله، علوفه سیلو شده دارای اوره در روز سوم و علوفه سیلو شده دارای افزودنی اسید آلی در روز 45، بالاترین پتانسیل تولید گاز (به ترتیب 7/386 و 1/360 میلی­لیتر) را داشتند. علوفه­های سیلو شده دارای اسید آلی در روزهای 3 و 45 و علوفه­های سیلو شده دارای افزودنی باکتریایی در روزهای 7 و 21 دارای بالاترین میزان عامل تفکیک، توده میکروبی تولید شده و بازده تولید میکروبی بودند. به­طور کلی، نتایج نشان داد که استفاده از افزودنی­های مختلف در مقایسه با تیمار شاهد اثر قابل ملاحظه­ای بر ارزش تغذیه­ای علوفه سیلو شده تریتیکاله نداشتند، با این حال، افزودنی باکتریایی و اسید آلی پایداری هوازی سیلاژ تریتیکاله را  بهبود بخشید.}, keywords_fa = {ارزش تغذیه ای,افزودنی های سیلو,علوفه سیلو شده تریتیکاله,شرایط آزمایشگاهی}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2538.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2538_8b6b9b9f79b478250af5124de03bbb6c.pdf} } @article { author = {Shahverdi, F. and Shadparvar, A. A. and Vatankhah, M.}, title = {Effect of trait heritability and nucleus size on the bias of estimates for genetic gain due to ignoring the selection effect in open nucleus breeding schemes}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {2}, pages = {29-37}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2539}, abstract = {An open nucleus breeding scheme consisting a nucleus herd of 500 ewes and a commercial herd of 4500 ewes was simulated deterministically using the information of the population of Lori Bakhtiari sheep to investigate the effect of heritability and nucleus size on the bias of estimates for genetic gain. The objective function was 9 months body weight and the selection was based on own record. Different values for heritability in nucleus and commercial herd and also different nucleus sizes were considered and the expected genetic gain was estimated by ignoring or accounting for the selection effect and from the ratio of these two estimates the amount of bias of estimates for genetic gain was obtained. The results showed that when the heritability of the nucleus and the commercial herd were equal, the highest bias (18%) occurred. Increasing the heritability in nucleus and commercial herd from 0.1 to 0.9 showed the amount of bias was directly related to heritability and ranged from 10 to 36 %. When the heritability in nucleus was fixed at a given value, and the heritability in commercial herd changed, the rate of bias altered, but only by 10 % indicating the amount of bias is not so sensitive to the heritability in the commercial herd. Results related to the changes in nucleus size indicated that the amount of bias changed between 10 to 20 %; therefore, effect of this factor on the bias is negligible. In general, the most important factor on the bias of genetic gain estimates, due to ignoring the effect of selection, is the heritability.}, keywords = {Selection effect,Genetic gain,Open nucleus system,Lori Bakhtiari sheep,Rate of bias}, title_fa = {اثر وراثت پذیری صفت و اندازه هسته بر اریبی برآورد پیشرفت ژنتیکی ناشی از نادیده گرفتن اثر انتخاب در طرح های اصلاح نژاد هسته باز}, abstract_fa = {یک طرح اصلاح نژاد هسته باز با استفاده از اطلاعات جمعیت گوسفندان نژاد لری­بختیاری، مرکب از یک هسته­ باز با 500 رأس و یک پایه با 4500 رأس میش مولد شبیه­سازی شد، تا اثر وراثت­پذیری و اندازه هسته بر میزان اریبی برآورد رشد ژنتیکی بررسی شود. تابع هدف وزن 9 ماهگی و انتخاب بر اساس یک رکورد شخصی بود. مقادیر مختلف وراثت­پذیری صفت در هسته و پایه و نیز اندازه­های متفاوت هسته در نظر گرفته شد و پیشرفت ژنتیکی مورد انتظار یک بار با نادیده گرفتن اثر انتخاب و بار دیگر با دخالت آن برآورد شده و از نسبت اولی به دومی میزان اریبی در برآورد پیشرفت ژنتیکی بدست آمد. نتایج نشان داد در شرایطی که وراثت­پذیری هسته و پایه برابر باشد، بیشترین اریبی (18 درصد) رخ می­دهد. افزایش وراثت­پذیری جمعیت هسته و پایه از 1/0 تا 9/0، نشان داد میزان اریبی با وراثت­پذیری رابطه مستقیم دارد و بین 10 تا 36 درصد تغییر می­کند. هنگامی که وراثت­پذیری جمعیت هسته ثابت ولی وراثت­پذیری جمعیت پایه تغییر داده شد، میزان اریبی تغییر کرد؛ اما دامنه آن تنها 10 درصد بود که نشان می­دهد اریبی به وراثت­پذیری جمعیت پایه چندان حساس نیست. نتایج مربوط به تغییر اندازه­ هسته، نشان داد که میزان اریبی بین 10 تا 20 درصد تغییر می­کند، بنابراین اثر این عامل بر میزان اریبی قابل صرف­نظر کردن است. بطور کلی مهمترین عامل موثر بر میزان اریبی ناشی از نادیده گرفتن اثر انتخاب در برآورد رشد ژنتیکی، وراثت­پذیری صفت در هسته است.}, keywords_fa = {اثر انتخاب,پیشرفت ژنتیکی,سیستم اصلاح نژاد هسته باز,گوسفند لری بختیاری,میزان اریبی}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2539.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2539_b16b8ace5a18cc457ef3b43903f8aee9.pdf} } @article { author = {Barani, M. and Afzali, N. and Hosseini-Vashan, S. J.}, title = {Effects of dietary inclusion of extruded hempseed (Cannabis sativa L.) on performance, carcass components, humoral immune response and plasma lipid profile of broiler chickens}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {2}, pages = {39-49}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2540}, abstract = {The aim of this study was to investigate the effect of dietary inclusion of extruded hempseed on performance, carcass components, humoral immune response and plasma lipid profile in broiler chicks. A total of 250 one-day male broiler chicks (Ross 308 strain) were distributed into five treatments in a completely randomized design. Each treatment was replicated five times with 10 birds in each replicate. The experimental treatments were: 1) control diet (no extruded hempseed) and, 2, 3, 4 and 5) diets with 5, 10, 15 and 20% of extruded hempseed, respectively. Dietary inclusion of extruded hempseed up to 20% had no negative effects on body weight gain, feed intake and feed conversion ratio. Extruded hempseed inclusion significantly (P<0.05) decreased the relative weight of breast muscle, but had no significant effect on other carcass parts. Antibody titers against SRBC and plasma lipid profile, with exception for LDL, were not affected by extruded hempseed. Compared to the control group, LDL decreased in response to dietary inclusion of extruded hempseed. Therefore, dietary inclusion of extruded hempseed up to 20% in broilers diets without any undesirable effects on their production performance, lipid profile and immune response is suggested. However, particular attention needs to be given to the dietary content of lysine and arginine and their optimum ratio to prevent   the adverse effect on breast meat.}, keywords = {Broiler chicks,Plasma lipid,Extruded hempseed,Performance,Immune response}, title_fa = {اثر تغذیه دانه شاهدانه (Cannabis sativa L.) اکسترود شده بر عملکرد، اجزای لاشه، پاسخ ایمنی همورال و الگوی لیپیدی پلاسما در جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {هدف از این تحقیق بررسی اثر تغذیه شاهدانه اکسترود شده بعنوان منبع غنی روغن و پروتئین بر عملکرد، اجزای لاشه و پاسخ ایمنی همورال در جوجه‌های گوشتی بود. در این آزمایش، 250 قطعه جوجه خروس یکروزه گوشتی (سویه راس308) در قالب طرح کاملاً تصادفی در پنج تیمار با پنج تکرار (10 پرنده به ازای هر قفس) توزیع شدند. جیره‌های آزمایشی در قالب سه دوره آغازین (10-1 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42-25 روزگی) مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره شاهد یا بدون شاهدانه اکسترود شده، 2) جیره حاوی 5 درصد شاهدانه اکسترود شده، 3) جیره حاوی 10 درصد شاهدانه اکسترود شده، 4) جیره حاوی 15 درصد شاهدانه اکسترود شده و 5) جیره حاوی 20 درصد شاهدانه اکسترود شده. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از شاهدانه اکسترود شده تا سطح 20 درصد جایگزینی با سویا، اثر منفی بر وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک نداشت. به هرحال، افزودن سطوح بالاتر از 5 درصد شاهدانه اکسترود شده به جیره جوجه‌های گوشتی، وزن نسبی عضله سینه را به طور معنی‌داری کاهش داد (05/0>P). عیار پادتن بر ضد گلبول قرمز گوسفندی و الگوی لیپیدی پلاسمای خون جوجه‌های گوشتی، بجز غلظت LDL ‌خون که در سطوح بالاتر از 5 درصد کاهش یافت (05/0>P)، تا سطح 20 درصد شاهدانه اکسترود شده تغییر معنی‌داری نشان نداد. بنابراین، استفاده از شاهدانه اکسترود شده در تغذیه جوجه گوشتی تا سطح 20 درصد بدون اثر منفی بر عملکرد، پاسخ ایمنی و لیپیدهای خون پرنده توصیه می‌شود. به هرحال، در هنگام استفاده از سطوح بالای شاهدانه اکسترود شده توجه به محتوای لیزین و آرژنین و توازن بین آن­ها برای ممانعت ازکاهش درصد گوشت سینه پیشنهاد می‌شود.}, keywords_fa = {پاسخ ایمنی,جوجه گوشتی,ضریب تبدیل,شاهدانه اکسترودشده,کلسترول}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2540.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2540_8c6e1dfece204164b8842e564f8deffd.pdf} } @article { author = {Nobakht, M. and Darmani-kuhi, H. and Mohiti-Asli, M.}, title = {Effect of Zataria multiflora boiss (thyme) extract and fat on meat quality, intestinal pH and serum antioxidant status of broiler chicks}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {2}, pages = {51-61}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2541}, abstract = {In this experiment, 240 one-day-old broiler chicks were assigned to one of six dietary treatments in a completely randomized design. Each treatment replicated four times with 10 birds per replicate. The dietary treatments were: 1 and 2: diet without thyme extract (TE) with and without soybean oil (SO) for the entire period of the experiment; 3 and 4: 0.5% TE with and without SO for the entire period of the experiment; 5 and 6: 0.5% TE in last two weeks with and without SO. Supplementation of TE to the diets significantly decreased serum malondialdehyde concentration and increased gluthatione peroxidase activity (P<0.05). Adding TE to the diets also led to a significant reduction in serum cholesterol content (P<0.05) , but its effect on lightness, redness, yellowness, water holding capacity, cooking dripping loss of thigh meat was not significant (P>0.05). Thyme extract supplementation to the diets caused significant reduction in gut pH (P< 0.05), but its effect on relative length of gastrointestinal tract parts was not significant (P>0.05). Soybean oil addition to the diets did not have significant effect on malondialdehyde and cholesterol concentrations, and gluthatione peroxidase activity of broiler chicks' serum (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE to the diets throughout the entire experimental period led to improvement in antioxidant status, reduction in gut pH and serum cholesterol of broiler chicks.}, keywords = {Broiler chickens,Dietary fat,Thyme extract,Meat Quality,Serum antioxidant status}, title_fa = {اثر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیره ای بر کیفیت گوشت، اسیدیته روده و وضعیت اکسیداسیونی سرم خون جوجه های گوشتی}, abstract_fa = {این آزمایش با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و هر تیمار در چهار تکرار انجام شد. تیمار­ها شامل: 1 و 2- جیره­های فاقد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 3 و 4- جیره­های حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 5 و 6- جیره­های حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در دو هفته آخر، بودند. در پایان آزمایش (42 روزگی) از هر تکرار دو قطعه پرنده انتخاب و پس از خون­گیری جهت بررسی کیفیت گوشت ران و pH محتویات ایلئوم کشتار شدند. جیره­های حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیره­های بدون چربی داشتند (05/0>P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی منجر به کاهش در مالون­دی­آلدئید، کاهش معنی­دار کلسترول و افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز سرم خون شد (05/0P<). ارزیابی گوشت تفاوت معنی­داری را بین تیمارهای آزمایشی در معیار­های روشنایی، قرمزی، زردی، ظرفیت نگهداری آب، افت پخت و افت خونابه نشان نداد (05/0P). جیره­های حاوی چربی موجب کاهش غیر معنی­دار در فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و افزایش مالون­دی­آلدئید و کلسترول سرم خون شد (05/0