per
دانشگاه گیلان
تحقیقات تولیدات دامی
2252-0872
2538-6107
2016-08-22
5
2
1
11
1866
Research Paper
بررسی اسیدیته دستگاه گوارش و خصوصیات استخوان درشتنی مرغان تخمگذار تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک
Acidity of gastrointestinal tract and tibia characteristics of laying hens fed diets supplemented with antibiotic, organic acid, probiotic and prebiotic
مصیب شلایی
1
سید محمد حسینی
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
این مطالعه به منظور بررسی اثر استفاده از مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک بر اسیدیته بخشهای مختلف دستگاه گوارش، مواد معدنی پلاسمای خون و خصوصیات استخوان درشتنی مرغان تخمگذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 160 قطعه مرغ تخمگذار سویه های-لاین (W-36) از سن 32 تا 42 هفتگی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد (جیره پایه، بدون افزودنی)، 2- جیره پایه + 150 گرم در تن آنتیبیوتیک اکسی تتراسایکلین، 3- جیره پایه + 3 کیلوگرم در تن مکمل اسید آلی اُرگاسید، 4- جیره پایه + 50 گرم در تن پروبیوتیک پروتوکسین و 5- جیره پایه + 2 کیلوگرم در تن پریبیوتیک مانان الیگوساکارید بودند. نتایج نشان داد اسیدیته چینهدان، دئودنوم و ژژنوم در اثر استفاده از مکمل اسید آلی بطور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). غلظت مواد معدنی پلاسمای خون (کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن) و همچنین کلسیم و فسفر استخوان درشتنی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). خاکستر استخوان درشتنی و قطر خارجی آن به وسیله مکمل اسید آلی افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0P<). همچنین استفاده از مکملهای اسید آلی و پروبیوتیک باعث بهبود استحکام و مقاومت استخوان درشتنی در برابر ضربه شد. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان میدهد استفاده از مکمل اسید آلی میتواند اثرات مفیدی بر خصوصیات استخوان درشتنی مرغان تخمگذار داشته باشد.
This study was conducted to investigate the effect of antibiotic, organic acid, probiotic and prebiotic on acidity of the gastrointestinal tract, blood plasma minerals concentrations and tibia characteristics of laying hens. The experiment was carried out as a completely randomized design with 160 laying hens of hy-line strain (w-36) from 32 to 42 weeks of age with 5 treatments, 4 replicates and 8 hens in each replicate. The experimental dietary treatments consisted: 1-basal diet, 2-basal diet + 150 g/ton of diet antibiotic (oxy tetracycline), 3-basal diet + 3 kg/ton of diet organic acid supplementation, 4- basal diet + 50 g/ton of diet probiotic protoxin, and 5- basal diet + 2 kg/ton of diet prebiotic mannan oligosaccharide. Dietary organic acid supplementation significantly decreased the acidity of crop, duodenum and jejunum (P<0.05). Blood plasma minerals (Ca, P, Mn and Fe) concentrations and also calcium and phosphorus of tibia were not significantly affected by dietary treatments (P>0.05). Tibia ash and external diameter of it significantly increased by organic acid (P<0.05). Also use of organic acid and probiotic supplements improves strength and resistance against impact of tibia. The results obtain from this study indicate that use of organic acid supplementation can have beneficial effects on tibia characteristics of laying hens.
https://ar.guilan.ac.ir/article_1866_cd5c38b3e583524d4b37845bf1ececd4.pdf
استخوان درشت نی
اسیدیته دستگاه گوارش
مرغان تخمگذار
مکمل های غذایی
مواد معدنی خون
Tibia
Acidity of gastrointestinal tract
Laying hens
Food supplements
Blood minerals
per
دانشگاه گیلان
تحقیقات تولیدات دامی
2252-0872
2538-6107
2016-08-22
5
2
13
24
1867
Research Paper
بررسی اثر متقابل بین تعادل کاتیون-آنیون جیره و فیتاز میکروبی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی
Study of the interaction between dietary cation-anion balance and microbial phytase on performance, carcass characteristics and immune response of broiler chickens
کیوان شهسواری
1
استادیار تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
در این تحقیق به منظور بررسی آثار اصلی و متقابل سطوح مختلف تعادل کاتیون-آنیون جیره و آنزیم فیتاز میکروبی بر عملکرد جوجه، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی، از 1200 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجارتی راس استفاده شد. آزمایش فاکتوریل 3×4 با چهار سطح تعادل کاتیون- آنیون جیره (200، 225، 250 و 275 میلیاکیوالان در کیلوگرم جیره) و سه سطح آنزیم فیتاز میکروبی در جیره (صفر، 500 و 750 واحد فیتازی در کیلوگرم جیره) استفاده شد. نتایج نشان داد آثار متقابل بین تعادل کاتیون- آنیون جیره و آنزیم فیتاز باعث تفاوت آماری معنیدار (05/0> P) بر صفات عملکردی (خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، افزایش وزن، شاخص تولید و وزن بدن جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی) شد. آثار متقابل بین تعادل کاتیون-آنیون جیره و فیتاز میکروبی موجب عدم تفاوت معنیدار (05/0 < P) بین تیمارها از نظر خصوصیات لاشه (وزن لاشه، رانها، سینه، پشت + گردن، کبد، قلب، طحال، سنگدان، بورس فابرسیوس و چربی حفره شکمی و همچنین وزن و طول قسمتهای مختلف روده باریک جوجههای گوشتی) شد. آثار متقابل بین تعادل کاتیون- آنیون جیره و فیتاز میکروبی باعث تفاوت آماری معنیدار (05/0 > P) از نظر سیستم ایمنی جوجههای گوشتی در دو سن 24 و 34 روزگی شد. به طور کلی، نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که تنوع پاسخ در عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی به مکمل فیتاز در جیره تا حدی میتواند تحت تأثیر تفاوت در سطوح تعادل کاتیون-آنیون جیره باشد.
This experiment was carried out using 1200 male Ross broiler chicks to evaluate the interaction effects between dietary cation-anion balance and microbial phytase on performance, carcass characteristics and immune response. The chicks were assigned of the dietery tretements with a 4×3 factorial arrangement in completely randomized design with four levels of dietary cation-anion balance (200, 225, 250 and 275 mEq/kg of diet) and three levels of microbial phytase (0, 500 and 750 phytase units/kg of diets). Results showed that the dietary cation-anion balance and microbial phytase interaction was significant (P < 0.05) for performance traits (feed intake, feed conversion ratio, body weight gain, production index and body weight of broilers on 42 day of age).The interaction between cation-anion balance and phytase was not significant (P > 0.05) for carcass characteristics (carcass, thighs, breast, back + neck, liver, heart, spleen, gizzard, borsa and abdominal fat weights, and also intestine weight and length of the broiler chickens). The dietary cation-anion balance × microbial phytase interaction was significant (P < 0.05) for immune system of broilers at 24 and 34 d of age. Overall, results of the present study indicated that variability in phytase respons in performance and immune system of broiler chickens may be affected, in part, by differences in dietary electrolyte levels.
https://ar.guilan.ac.ir/article_1867_1cf212e551bacedec4ee2531714cd988.pdf
بی کربنات سدیم
شاخص تولید
صفات لاشه
فیتاز میکروبی
Carass traits
microbial phytase
Production index
Sodium bicarbonate
per
دانشگاه گیلان
تحقیقات تولیدات دامی
2252-0872
2538-6107
2016-08-22
5
2
25
35
1868
Research Paper
اثر مکمل جیره ای پری بیوتیک و اسیدهای آلی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ریختشناسی روده جوجه های گوشتی
Effect of dietary prebiotic and organic acid on growth performance, carcass characteristics and intestinal morphology of broiler chickens
محمد ساجد
1
مسعود جعفری
masoud_508@yahoo.com
2
ساسان خجسته
sasan.khojaste@yahoo.com
3
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا
تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر پریبیوتیک سافمانان و اسید آلی لیپتول HPA بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه گوشتی انجام شد. در این آزمایش تعداد 160 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و تعداد 10 قطعه جوجه نر برای هر تکرار در یک دوره 42 روزه استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد و جیرههای حاوی 1/0 درصد پریبیوتیک، 1/0 درصد اسید آلی و 1/0 درصد مخلوطی از اسید آلی و پریبیوتیک بودند. مصرف خوراک، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذا بهصورت دورهای و شاخص تولید، ویژگیهای لاشه و صفات مورفولوژیکی روده در 42 روزگی اندازهگیری شدند. در کل دوره در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری از نظر مصرف خوراک مشاهده نشد. بیشترین افزایش وزن روزانه جوجهها در جیره حاوی اسید آلی مشاهده شد (05/0>P). همچنین بهترین ضریب تبدیل غذایی و شاخص تولید مربوط به جیره حاوی اسیدهای آلی و بدترین آنها مربوط به جیره شاهد بود (05/0>P). بیشترین درصد لاشه در جیره حاوی اسید آلی و بیشترین درصد ران و سینه در جیره حاوی پریبیوتیک مشاهده شد (05/0>P). همچنین بیشترین ارتفاع ویلی مربوط به جیره حاوی اسید آلی و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد بود (05/0P<). عمق کریپت در بین جیرههای آزمایشی معنیدار نشد و کمترین ضخامت لایه ماهیچههای روده مربوط به تیمار حاوی اسید آلی بود. نتایج بهدستآمده از این تحقیق نشان داد جیره دارای 1/0 درصد اسید آلی نسبت به سایر جیرهها موجب بهبود عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای روده جوجههای گوشتی شد.
This research was conducted to investigate the effects of SAF Mannan prebiotic and Liptol HPA organic acid on performance, carcass traits and intestinal morphology of broiler chickens. In this experiment, 160 one-day-old Ross-308 broiler chicks were allocated to 4 treatments, 4 replications and 10 Chicks each by employing a completely randomized design for a period of 42 days. Experimental diets including: control diet (no additive) and diets containing 0.1% prebiotic, 0.1% organic acid and 0.1% mixed of prebiotic and organic acid. Feed intake (FI), weight gain (WG) and feed conversion ratio (FCR) were determined periodically and carcass characteristics, productive index (PI) and intestinal morphology was measured at 42 days of age. Results indicated that, there were no significant differences between treatments in FI. The highest WG was observed for diet containing organic acid (P<0.05). Also, the best FCR and PI was belonged to diet containing organic acid and the worst those were observed for control diet (P<0.05). The highest percentage of carcass was found for diet containing organic acid and the highest percentage of thighs and breast was observed in diets containing prebiotic (P<0.05). The maximum villi height was related to diet containing organic acid and minimum it’s was found for control diet (P<0.05). There was no significant difference in crypt depth between treatments; however the lowest thickness of the intestinal muscles was observed in diet containing organic acid. Finally, this result showed that diet containing 0.1% organic acid improved the performance, carcass and intestinal characteristics of broiler chicks than the other diets.
https://ar.guilan.ac.ir/article_1868_fff19d3ca811abf74861dd5b4abb050d.pdf
اسید آلی
پری بیوتیک
جوجه گوشتی
ریختشناسی روده
عملکرد
Organic acid
Prebiotic
Broiler chick
intestinal morphology
Performance
per
دانشگاه گیلان
تحقیقات تولیدات دامی
2252-0872
2538-6107
2016-08-22
5
2
37
45
1869
Research Paper
مقایسه پیشرفت ژنتیکی در تولید شیر گاو هلشتاین در ایران ناشی از آزمون نتاج و انتخاب ژنومی و اثر تعداد گاو نر جوان بر آن
Comparison of genetic gain for milk production in Holstein cows in Iran resulted from progeny test and genomic selection and effect of number of young bulls on it
رباب آران اردبیلی
1
عبدالاحد شادپرور
ar@guilan.ac.ir
2
ساحره جوزی شکالگورابی
joezy5949@gmail.com
3
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
استادیار، گروه علوم دامی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
در این تحقیق رشد ژنتیکی حاصل از یک برنامه آزمون نتاج مطابق با مشخصات جمعیتی گاو هلشتاین در ایران و یک برنامه انتخاب ژنومی معادل از نظر تعداد والدین نر و ماده مورد نیاز مقایسه و اثر تعداد گاوهای نر جوان بر رشد ژنتیکی در این دو برنامه بررسی شد. هدف انتخاب صفت تولید شیر بود. رشد ژنتیکی حاصل از انتخاب چهار مسیری با استفاده از روش جریان ژن و در یک افق 150 ساله برای صفت تولید شیر برآورد شد. نتایج نشان داد که آزمون نتاج و انتخاب ژنومی علاوه بر صحت انتخاب از نظر شدت انتخاب و نیز فاصله نسل متفاوتند. رشد ژنتیکی سالانه در آزمون نتاج برابر 7/114 و در انتخاب ژنومی برابر 7/173 کیلوگرم بود. نتایج حاصل از تغییر تعداد گاو نر جوان تحت آزمون از 50 تا 300 رأس نشان داد، رشد ژنتیکی در آزمون نتاج بین 11/106 تا 53/117 کیلوگرم و در انتخاب ژنومی بین 95/160 تا 38/185 کیلوگرم متغیر است. در هر دو برنامه رشد ژنتیکی نسبت به افزایش تعداد گاو نر جوان هنگامی که تعداد آن کمتر از 100 رأس بود، حساسیت بیشتری داشت. بطور کلی این تحقیق نشان داد که رشد ژنتیکی حاصل از انتخاب ژنومی در مقایسه با آزمون نتاج به دلیل فاصله نسل کوتاهتر، میتواند بیش از 50 درصد برتری داشته باشد. اما این برتری تحت تاثیر تعداد گاو نر جوان قرار داشته و در ازای 75 رأس به کمترین مقدار خود می رسد.
In this study genetic gain from a progeny testing program corresponding to the characteristics of Holstein population in Iran and an equivalent genomic selection program in terms of number of needed male and female parents were compared and the effect of number young bull on the genetic gain in these two programs was evaluated. Selection objective included the milk production. Genetic gain for milk production from four path selection was estimated using gene flow method over a 150-year horizon. The results showed that the progeny testing and genomic selection differed, in addition to selection accuracy, by selection intensity and generation interval. The annual genetic gain from progeny testing was 114.7 and from genomic selection was 173.7kg. The results of the change the number of young bulls from 50 to 300 showed genetic gains varied between 106.11 to 117.53 kg by progeny testing and between 160.95 to 185.38 kg in genomic selection. In both programs the genetic gain was more sensitive to the change in the number of young bull when it was less than 100.In general this study showed that the genetic gain obtained from genomic selection could be higher than that of progeny testing by more than 50% because of shorter generation interval. But this superiority was affected by the number of young bull and would reach to minimum level at 75 young bulls.
https://ar.guilan.ac.ir/article_1869_920be703906f008714d9ae7a2b44c3f6.pdf
انتخاب ژنومی
آزمون نتاج
رشد ژنتیکی
گاو هلشتاین
Genomic selection
Progeny test
Genomic gain
Holstein cow
per
دانشگاه گیلان
تحقیقات تولیدات دامی
2252-0872
2538-6107
2016-08-22
5
2
47
59
1870
Research Paper
بررسی چند شکلی ژن های گیرنده لپتین و گیرنده ملانوکورتین4 با استفاده از نشانگر PCR-SSCP در گاوهای بومی استان گیلان
Investigation of genetic polymorphism in leptin receptor and Melanocortin 4 receptor genes in native cattle of Guilan province (Bos indicus)
عباس شیبک
a.shibak@yahoo.com
1
سید ضیاالدین میرحسینی
szmirhoseini@gmail.com
2
محمدباقر منتظر تربتی
mdmontazer@gmail.com
3
محمود حسیندخت
4
کارشناس آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
دانش آموخته ارشد کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
تحقیق حاضر جهت بررسی چندشکلی ژنهای گیرنده لپتین (LEPR) و گیرنده ملانوکورتین 4 (MC4R) در گاوهای بومی استان گیلان انجام شد. بدین منظور از 96 رأس گاو بومی استان گیلان به طور تصادفی خونگیری به عمل آمد. پس از استخراج DNA با استفاده از روش نمکی بهینه یافته، واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای تکثیر قطعه 269 جفت بازی اگزون 2 ژن LEPR و قطعه 213 جفت بازی از اگزون 1 ژن MC4R انجام شد. چندشکلی فضایی تکرشتهای (SCCP) محصولات RCR با استفاده از ژل اکریل آمید و رنگآمیزی نیترات نقره به دست آمد. برای ژن LEPR در نمونه مورد مطالعه 3 الگوی باندی AA، AB وAC و برای ژن MC4R، 6 الگوی باندی AA، AB، AC، AD، AE، AF و AG مشاهده شد. فراوانیهای ژنوتیپی برای ژن LEPR به ترتیب 062/0، 615/0 و 323/0 و برای ژنوتیپ های ژن MC4R، 074/0، 21/0، 253/0، 158/0، 105/0، 105/0 و 095/0 بود. تجزیه و تحلیل ژنتیک جمعیت نشان داد که ژنهای LEPR و MC4R در تعادل هاردی-وینبرگ نبودند، اما هر دو ژن از تنوع ژنتیکی و چندشکلی بالایی برخوردار بودند.
The experiment was concluded to study the genetic polymorphisms for Exon 2 leptinreceptor (LEPR) and Exon 1Melanocortin4 receptor (MC4R) genes in native cattle in Guilan province. In order to blood samples were collected randomly from 96 native cattle in Guilan province. After extracting DNA by salting out method, PCR-SSCP was used to amplify a fragment of 261 bp from exon 2 LEPR gene and a fragment of 213 bp from exon 1 MC4R gene. In the sample of study, three patterns AA, AB and AC for LEPR gene and six patterns AA, AC, AD, AE, AF and AG for MC4R gene were observed. Frequencies of genotype were 0.062, 0.615 and 0.323 for LEPR gene and 0.074, 0.21, 0.253, 0.158, 0.105, 0.105 and 0.095 for MC4R gene respectively. Population genetic analysis showed that LEPR and MC4R genes were out of Hardy-Weinberg equilibrium but both genes were highly polymorphic and had great genetic diversity.
https://ar.guilan.ac.ir/article_1870_f17fc6ac6454be714d0d49cb0394c094.pdf
چندشکلی
ژن گیرنده لپتین
ژن گیرنده ملانوکورتین 4
گاو بومی استان گیلان
Polymorphism
Leptin receptor gene
Melanocortin 4 receptor gene
Native cattle of Guilan
per
دانشگاه گیلان
تحقیقات تولیدات دامی
2252-0872
2538-6107
2016-08-22
5
2
61
71
1871
Research Paper
مقایسه بیان ژن های لاکتوفرین و TLR4 در سلول های سوماتیک شیر گاو هلشتاین، بومی گیلان و آمیختههای حاصل از آنها
Comparison of lactoferrin and TLR4 genes expression in milk somatic cells of Holstein and Guilan native cattle and their crossbreds
پری ناز رضوانی
1
سید حسین حسینی مقدم
hosseinim2001@yahoo.com
2
میثاق مریدی
3
محمد روستایی علی مهر
roostaeei.a.m@gmail.com
4
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
هدف تحقیق حاضر مقایسه بیان ژنهای لاکتوفرین و TLR4 در سلولهای سوماتیک شیر گاو و بررسی تفاوتهای ژنتیکی و آمیختهگری بر بیان ژنهای سیستم ایمنی و همچنین اثرات ورم پستان بر بیان ژنهای مذکور است. RNA کل از سلولهای سوماتیک شیر تازه 3 گاو سالم هلشتاین، 3 گاو بومی گیلان و 3 گاو از آمیختههای نسلF1 حاصل از آنها در مرکز اصلاح نژاد گاو بومی گیلان و 3 گاو هلشتاین دارای علائم خفیف ورم پستان بالینی استخراج شد. پس از ساخت cDNA، بیان ژنها با استفاده از Real-time PCR نسبت به ژن مرجع GAPDH اندازهگیری شد. نتایج نشان داد درحالیکه متوسط بیان هر دو ژن در آمیختهها بهطور معنیداری بالاتر از والدین بود (05/0P>)، انحراف استاندارد بیان ژن لاکتوفرین در جمعیت آمیختهها نیز بالا بود. بیان ژن TLR4 در گاوهای هلشتاین با علائم ورم پستان نسبت به هلشتاین بدون ورم پستان بهطور معنیداری بیشتر بود (05/0P>)، اما تفاوت معنیداری در بیان ژن لاکتوفرین بین گاوهای هلشتاین سالم و هلشتاین با ورم پستان مشاهده نشد (05/0P>). این مطالعه ضمن نشان دادن عدم تفاوت معنیدار بیان هر دو ژن مورد بررسی در گاوهای هلشتاین و بومی، اثر آمیختهگری را بر بیان ژنهای مرتبط با مقاومت ژنتیکی به خوبی نشان داد.
The aim of the present study was to compare the expression of lactoferrin and TLR4 genes in cow milk somatic cells to investigate genetic differences effects and crossbreeding on the gene expression of the immune system as well as the effect of mastitis. Total RNA was extracted from fresh milk cells of 3 healthy Holstein, 3 Guilan Native and 3 F1 crossbred cattle belong to the National Animal Breeding Center of Iran and 3 Holstein with mild symptoms of clinical mastitis. After cDNA synthesis genes expression was measured using Real-time PCR relative to the reference gene GAPDH. The results showed while in crossbred cows the average expression of both genes was higher than parents (P<0.05), but the standard deviation of the lactoferrin gene expression was high in crossbred group. TLR4 gene expression in Holstein with clinical mastitis was significantly higher than Holstein without clinical mastitis (P<0.05), but no significant difference was observed in lactoferrin gene expression between healthy and diseased cattle (P>0.05). This study indicated that while there was non-significance difference between Guilan native and Holstein, but the crossbreeding clearly affected on the expression of two genes associated with genetic resistance.
https://ar.guilan.ac.ir/article_1871_ac3cd070a8f0483e62dd03329e8c9490.pdf
سلول های سوماتیک شیر
گاو بومی گیلان
لاکتوفرین
Real-Time PCR
TLR4
Milk somatic cells
Guilan native cow
Lactoferrin
Real-Time PCR
TLR4
per
دانشگاه گیلان
تحقیقات تولیدات دامی
2252-0872
2538-6107
2016-08-22
5
2
73
85
1872
Research Paper
مدلسازی راندمان انرژی در تولید مرغ گوشتی به کمک رویکرد شبکههای عصبی مصنوعی پرسپترون (مطالعه موردی: استان اردبیل)
Modelling energy efficiency in broiler production using multi layer perception artificial neural network approach (Case study: Ardabil province)
سماء عمید
1
ترحم مصری گندشمین
mesrigtm@uma.ac.ir
2
دانشآموخته کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
سامانههای تولیدی در صنایع زیستی بر مدیریت منابع و تبدیل صور مختلف انرژی استوار است. این پژوهش به بررسی و مدلسازی غیرپارامتریک انرژی تولید مرغ گوشتی پرداخته است. نمونههای مورد بررسی، مشتمل بر 70 تولیدکننده مرغ گوشتی استان اردبیل بود که بهطور تصادفی از جامعه آماری منطقه انتخاب شدند. در این مطالعه، معادل انرژی مصرفی در صنعت مذکور برآورد شد و سپس شاخصهای انرژی محاسبه شد. سپس با استفاده از مدلهای شبکه عصبی مصنوعی میزان معادل انرژی ستانده و عملکرد سیستم، مدلسازی و برآورد شد. بر اساس نتایج حاصل از پژوهش، میزان کل انرژی معادل نهاده و ستانده در تولید مرغ گوشتی به ترتیب در حدود 79/153 و 45/27 گیگاژول بر 1000 قطعه مرغ محاسبه شد. بیشترین انرژی نهاده مصرفی در تولید مرغ گوشتی منطقه متعلق به سوخت فسیلی با 48/61 درصد از کل معادل انرژی بود. بر اساس نتایج شبکه عصبی مصنوعی بهترین ساختار برای مدلسازی انرژی مصرفی تولید مرغ گوشتی ساختار 2-14-5 با 5 ورودی، یک لایه مخفی با 14 نرون و یک لایه خروجی با دو پارامتر خروجی تخمین زده شد. ضرایب تبیین مناسبترین ترکیب وزن برای تخمین معادل انرژی تولید گوشت مرغ و کود بستر به ترتیب 93 و 91 درصد برای دادههای آزمون و 98 و 95 درصد برای دادههای اعتبارسنجی بهدست آمد. در ارزیابی تاثیرپذیری خروجی از نهادههای ورودی، سوخت فسیلی بالاترین حساسیت را در بین نهادههای تولیدی از خود نشان داد که لزوم بازنگری در منابع انرژی را بیش از پیش آشکار میسازد.
Production systems in bio-Industries rest on resources management and conversion of various forms of energy. This research is investigated and modelled the energy of broiler production in a non-parametric form. The studied samples consist of 70 broiler productions in Ardabil province which were randomly selected from statistical society of the region. In this study, the equivalent energy consumption was estimated in the mentioned industry and the energy indices were calculated, then the equivalent amount of output energy and performance of system were modelled and estimated, using the artificial neural network models. Based on the obtained results, the total equivalent energy of input and output in broiler production were calculated as 153.79 and 27.45 GJ per 1000 birds, respectively. The most consumable input energy in the broiler production of region belongs to the fossil fuel with 61.48% of the total equivalent energy. Based on the results of artificial neural network, the best structure for modelling of energy consumption of broiler production was estimated 5-14-2 structure with five inputs, one hidden layer with 14 neurons and one output layer with two output parameters. The determination coefficient of the best weight combination for estimating the equivalent energy of broiler and manure production for testing data were obtained 93% and 91%, respectively and for validation data were obtained 98% and 95%. In assessing the effectiveness of inputs on the outputs, the fossil fuel showed the highest sensitivity among the production inputs that reveals the needs for revision of the energy resources more than ever.
https://ar.guilan.ac.ir/article_1872_40cd9790dfaf7fa7d0cb8e762663160d.pdf
انرژی
شبکههای عصبی مصنوعی
مدلسازی
مرغ گوشتی
Energy
Artificial Neural Networks
Modelling
Broiler