به منظور بررسی ارتباط بین عوامل مؤثر بر عملکرد و صفات اقتصادی جوجههای گوشتی، یک مطالعه مقایسهای با استفاده از دادههای جمعآوری شده از 45 واحد پرورش جوجه گوشتی واقع در استان گیلان و استانهای قزوین، کردستان و خراسان شمالی انجام شد. میانگین سن کشتار (25/51 در برابر 04/55 روز)، تلفات (2/5 در برابر 8/9 درصد) و ضریب تبدیل غذایی (9/1 در برابر 1/2) در استان گیلان کمتر از سایر استانها بود (05/0P<). تفاوت معنیداری بین وزن اولیه (9/40 و 7/41 گرم) و وزن پایان دوره (2857 و 2752 گرم) جوجههای گوشتی راس و کاب مشاهده نشد. جوجههای راس نسبت به کاب رشد اولیه بهتر و تلفات کمتری داشتند (05/0P<). وزن هفته اول همبستگی مثبت (44/0c=) با وزن ابتدای دوره داشت (05/0>P). خوراک مصرفی همبستگی مثبتی با سن کشتار (45/0)، وزن پایان دوره (44/0)، ضریب تبدیل غذایی (53/0) و تلفات (60/0) داشت (05/0P<). نتایج این بررسی مزیت نسبی استان گیلان را برای پرورش جوجههای گوشتی تأیید نمود. همچنین نتایج نشان داد که دو سویه مختلف جوجه گوشتی پرورش داده شده عملکرد متفاوتی دارند.