@article { author = {Kargar, S. and Mokarram, M.}, title = {Use of feature selection algorithm to determine the most effective fatty acids associated with milk fat of Holstein cows}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {3}, pages = {1-10}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2606}, abstract = {Understanding the regulation of milk fat biosynthesis is vital to the development of nutritional strategies to increase the nutritional value of milk, reduce milk-energy out-put and improve the energy balance of lactating cows. The objective of this study was to determine the most important fatty acids affecting milk fat of Holstein cows using feature selection algorithm. Feature selection algorithm is one of the data mining methods which is used to determine the most effective and best-known parameters predicting targeted trait. A total of 3072 raw data and three important methods of feature selection with six models was used. Data was analyzed using the WEKA Software (v. 3.8). Results indicated that Ranker method of feature selection algorithm is the most appropriate method to select the most important fatty acids affecting milk fat using LMT classification with minimized error. Accordingly, n-3 C20:3 (eicosatrienoic acid), n-6 C20:2 (eicosadienoic acid), total trans C16:1, trans-10 C16:1, trans-6, 7, 8 C16:1, total trans monounsaturated fatty acids, trans-11, cis-15 C18:2, total trans C18:1, n-6 C20:4, and cis-12 C18:1 were determined as the most important fatty acids affecting milk fat. Feature selection algorithm showed that fatty acids other than trans-10, cis-12 conjugated linoleic acid and trans-10 C18:1 is associated with milk fat biosynthesis which is necessary to be further characterized their biological importance in the next future studies.}, keywords = {Feature selection algorithm,Data mining,Milk fat depression,Dairy cow}, title_fa = {تعیین مؤثرترین اسیدهای چرب مرتبط با چربی شیر گاوهای هلشتاین با استفاده از الگوریتم انتخاب ویژگی}, abstract_fa = {آگاهی از تنظیم تولید چربی شیر جهت توسعه راهبردهای تغذیهای برای افزایش ارزش تغذیهای شیر، کاهش خروج انرژی از طریق آن و بهبود توازن انرژی گاوهای شیری حیاتی است. هدف از این پژوهش، تعیین مهمترین اسیدهای چرب مرتبط با چربی شیر گاوهای هلشتاین با استفاده از الگوریتم انتخاب ویژگی بود. الگوریتم انتخاب ویژگی یکی از روشهای دادهکاوی به منظور انتخاب بهترین و مؤثرترین فراسنجههای مرتبط برای پیشبینی هدف مورد نظر است. برای انجام این پژوهش از 3072 داده خام و سه روش مهم الگوریتم انتخاب ویژگی با شش مدل مختلف استفاده شد. داده با استفاده از نرمافزار WEKA واکاوی شد. نتایج نشان داد که روش رتبهبندی الگوریتم انتخاب ویژگی مناسبترین روش برای انتخاب مهمترین اسیدهای چرب مرتبط با چربی شیر با استفاده از رگرسیون لجستیک و طبقهبندی درختی با کمترین میزان خطا است. بر این اساس، مهمترین اسیدهای چرب مرتبط با ساخت چربی شیر، ایکوزا تری انوئیک اسید (20:3C 3 -n)، ایکوزا دی انوئیک اسید (20:2C 6 -n)، مجموع کل اسیدهای چرب ترانس 16:1C، ترانس-10 16:1C، ترانس-6، 7، 8 16:1C، مجموع کل اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه ترانس، ترانس-11، سیس-15 18:2C، مجموع کل اسیدهای چرب ترانس 18:1C، آدرنیک اسید (20:4C 6 -n) و سیس-12 18:1C تعیین شدند. الگوریتم انتخاب ویژگی اثر اسیدهای چربی به غیر از ایزومر ترانس-10، سیس-12 اسید لینولئیک مزدوج و ایزومر ترانس-10 18:1C را بر ساخت چربی شیر مؤثر نشان داد که ضروری است اهمیت زیستشناختی آنها در پژوهشهای آینده مورد سنجش قرار بگیرد.}, keywords_fa = {الگوریتم انتخاب ویژگی,دادهکاوی,کاهش چربی شیر,گاو شیری}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2606.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2606_31e4469ef068ed8b427dbe09552fa11c.pdf} } @article { author = {Dehghanzadeh, H. and Mirhoseini, S. Z. and Ghaderi-Zefrehei, M. and Tavakoli, H. and Esmaeilkhaniyan, S.}, title = {Gene tree construction using Kullback-Leibler divergence on milk governing genes in dairy cattle}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {3}, pages = {11-28}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2607}, abstract = {Information theory is a branch of mathematics that overlaps with communications, biology. The aim of the current study was to provide a method for clustering a number of Milk Governing Genes in Dairy Cattle using an algorithm based on Kullback-Leibler divergence. In this study, after retrieving gene and exon DNA sequences affecting milk yield in dairy cattle, the entropy in orders one to four was calculated. In order to extract gene distances, Kullback-Leibler divergence over three different methods was calculated. The first and second methods were based on the genes alignment but the third method was based on non-alignment and the relative entropy of the genes. The results of each method of Kullback-Leibler divergence over DNA and exon sequences were entered as input into 7 general clustering algorithms: Single, Complete, Average, Weighted, Centroid, Median and K-Means. Integrated result of each clustering algorithm due to AdaBoost algorithm, which implied as gene tree, indicated that the third method was based on the relative entropy of the genes, biologically grouped set of genes as it was proved by their gene annotation using GeneMANIA. We believe that the proposed method might be used with other DNA based clustering competitive methods and therefore, it can be used to group set of genes in other species.}, keywords = {Information theory,Gene clustering,Dairy cattle,Kullback-Leibler divergence}, title_fa = {ایجاد درخت ژنی با استفاده از واگرایی کولبک-لیبلر روی ژنهای موثر بر تولید شیر در گاو شیری}, abstract_fa = {نظریه اطلاعات، شاخهای از ریاضیات است که با مهندسی ارتباطات، زیستشناسی و پزشکی همپوشانی دارد. هدف از بررسی حاضر ارائه روشی جهت خوشهبندی تعدادی از ژنهای موثر روی تولید شیر در گاو شیری با استفاده از الگوریتمی متکی بر واگرایی کولبک - لیبلر بود. در این پژوهش بعد از استخراج توالی DNA ژن و اگزونهای موثر بر تولید شیر در گاو شیری، فراسنجه آنتروپی در مراتب یک تا چهار برای هر ژن و اگزونهای هر ژن محاسبه شد. جهت استخراج فاصله میان ژنها از یکدیگر، از واگرایی کولبک - لیبلر در سه روش مختلف استفاده شد. روشهای اول و دوم مبتنی بر همترازی ولی روش سوم غیر مبتنی بر همترازی و بر پایه آنتروپی نسبی ژنها بود. نتایج هر سه روش واگرایی کولبک - لیبلر روی توالی DNA ژنها و اگزونها با استفاده از هفت روش معمولSingle ،Complete ،Average ،Weighted ، Centroid، Medianو KMeansخوشهبندی شدند. تجمیع نتایج هر خوشهبندی که با الگوریتم AdaBoost انجام شد، و خود نوعی درخت ژنی را تداعی کرد، نشان داد که روش سوم، خوشهبندی معقولی را از نظر زیستی برای مجموعهای از ژنها حاصل نمود چرا که با نتایج حاشیهنویسی ژنومی ژنهای حاصل ازGeneMANIA مطابقت داشت. این اعتقاد وجود دارد که روش ارائه شده برای ایجاد درخت ژنی میتواند با سایر روشهای متکی بر توالی DNA ژنها جهت خوشهبندی مجموعهای از ژنها، رقابت نماید و لذا میتواند در گروهبندی ژنهای سایر گونهها نیز بکار رود.}, keywords_fa = {تئوری اطلاعات,خوشه بندی ژن,گاو شیری,واگرایی کولبکلیبلر}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2607.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2607_9fab4024df2c73e83a2389fb3c04815b.pdf} } @article { author = {Pasandideh, M. and Rahimi-Mianji, Gh. and Gholizadeh, M. and Fontanesi, L.}, title = {Detection of genomic regions affecting reproductive traits in Baluchi sheep using high density markers}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {3}, pages = {29-41}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2608}, abstract = {Genetic improvement in reproductive and growth traits is major goal in sheep breeding. In this study, we performed a genome wide association study for detection of quantitative trait loci affecting reproductive traits in Baluchi sheep. For this purpose, blood samples were collected from a total of 96 ewes and data on their reproductive traits including total litter weight at birth (TLWB), litter mean weight per lamb born (LMWLB), total litter weight at weaning (TLWW), litter mean weight of lambs at weaned (LMWLW) and number of lambs alive at six months (NLA6m) in four parity. After DNA extraction, samples were genotyped using the Illumina Ovine SNP 50K BeadChip assay. Using PLINK software, a GWA study was performed in linear (GLM) and logistic regression analyses with a model included SNPs effect and sex and number of parities as fixed effects. A total of eight SNPs were found on chromosomes 1, 4, 10, 15 and 17 at the 5% chromosome-wise significance level (P<0.05) for studied reproductive traits. Also, study of genes and QTLs in these regions showed genes and QTLs affecting growth and reproductive traits. The results of this study could be used for discovery of causative variants for reproductive traits in sheep breeding programs.}, keywords = {QTLs,Reproductive traits,Baluchi sheep,GWAS}, title_fa = {شناسایی مناطق ژنومی مرتبط با صفات تولیدمثلی در گوسفند بلوچی با استفاده از نشانگرهای با تراکم بالا}, abstract_fa = {در این تحقیق، یک پویش ژنومی برای شناسایی جایگاههای مؤثر بر صفات تولیدمثلی در گوسفند بلوچی انجام شد. به این منظور، نمونهبرداری خون از 96 رأس میش همراه با دادههای فنوتیپی مربوط به صفات تولیدمثلی شامل مجموع وزن همزادان متولد شده، میانگین وزن همزادان در تولد، مجموع وزن همزادان شیرگیری شده، میانگین وزن همزادان شیرگیری شده و تعداد برههای زنده در شش ماهگی در چهار نوبت زایش بدست آورده شد. پس از استخراج DNA، نمونهها با استفاده از تراشههایSNP گوسفندی (50K) تعیین ژنوتیپ شدند. تجزیه مطالعه ارتباط ژنومی با استفاده از نرمافزار PLINK در مدلهای رگرسیون خطی و لجستیک شامل اثرات SNPها و عوامل ثابت جنس و نوبت زایش انجام شد. در مجموع، هشت نشانگر معنیدار در سطح کروموزومی روی کروموزومهای 1، 4، 10، 15 و 17 مرتبط با صفات تولیدمثلی مورد مطالعه شناسایی شد (05/0>P). بررسی ژنها و QTLها در این مناطق نیز نشاندهنده وجود ژنها و QTLهای مؤثر بر صفات رشد و تولیدمثلی بود. از نتایج این تحقیق میتوان برای کشف واریانتهای مسبب صفات تولیدمثلی در برنامههای اصلاح نژادی گوسفند استفاده نمود.}, keywords_fa = {جایگاههای صفات کمّی,صفات تولیدمثلی,گوسفند بلوچی,مطالعه ارتباط ژنومی}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2608.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2608_2aecf1124f93f6eed41551b36949b902.pdf} } @article { author = {Eteqadi, B. and Ghavi Hossein-Zadeh, N. and Shadparvar, A. A.}, title = {Inbreeding effects on average daily gains and Kleiber ratios in Guilan province sheep}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {3}, pages = {43-52}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2609}, abstract = {The objective of the present study was to evaluate the effects of inbreeding on growth traits in Guilan province sheep. Traits included average daily gain from birth to 3 months (ADG1), average daily gain from birth to 6 months (ADG2), average daily gain from 3 months to 6 months (ADG3) and corresponding Kleiber ratios (KR1, KR2 and KR3, respectively). Data and pedigree information used in this study were collected during 1994 to 2011 by the Agriculture Organization of Guilan Province. The effects of inbreeding rate on the traits investigated (for a change of 1% in inbreeding) were analyzed using the Reg procedure of SAS for type of birth, lamb’s sex and all lambs. The effects of inbreeding on all traits except ADG1 were positive. The regression coefficients of ADG1, ADG2 and KR2 were estimated to be -0.138, 0.101 and 0.0053 g, respectively (P<0.01). The regression coefficients of ADG3 and KR3 were estimated to be 0.071 and 0.0096 g, respectively and were significantly (P<0.05) and also the regression coefficients of KR1 was estimated to be 0.0023 and was non-significant. Inbreeding depression was not observed in the performance of growth traits of Guilan province sheep until now, therefore, it seems that the utilization of mating strategies at the flock could be a suitable approach to maintain the rate of inbreeding under control.}, keywords = {Inbreeding depression,Inbreeding Coefficient,Guilan province sheep,Average daily gain,Kleiber ratio}, title_fa = {اثر همخونی بر میانگین افزایش وزن روزانه و نسبت کلیبر در گوسفندان استان گیلان}, abstract_fa = {هدف از این پژوهش بررسی اثر همخونی روی صفات رشد گوسفندان استان گیلان بود. صفات مورد مطالعه شامل میانگین افزایش وزن روزانه از تولد تا سهماهگی (ADG1)، از تولد تا ششماهگی (ADG2) و از سهماهگی تا ششماهگی (ADG3) و همچنین نسبتهای کلیبر منطبق با افزایش وزنهای روزانه فوقالذکر (بهترتیب KR1، KR2 و KR3) بود. در این پژوهش، از اطلاعات شجره و دادههای جمعآوری شده به وسیله سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در طی سالهای 1373 تا 1390 استفاده شد. برای بررسی اثر همخونی بر صفات مورد مطالعه (میزان تغییر صفات بهازای یک درصد افزایش همخونی) از رویهReg نرم افزارSAS به تفکیک برای تیپ تولد، جنس و کل جمعیت استفاده شد. اثر همخونی بر تمامی صفات به جز ADG1 مثبت بود. ضریب رگرسیون ADG1، ADG2 و KR2 به ترتیب 138/0- گرم، 101/0 گرم و 0053/0 بودند (01/0P<). ضریب رگرسیون ADG3 و KR3 به ترتیب برابر 071/0 و 0096/0 گرم بودند (05/0P<) و همچنین ضریب رگرسیون KR1 برابر با 0023/0 بود و روند معنیداری نداشت. اگر چه تاکنون افت همخونی در عملکرد صفات رشد گوسفندان استان گیلان مشاهده نشده است اما استفاده از سیستم جفتگیری طراحی شده در گله میتواند یک روش مناسب برای حفظ سطح همخونی تحت کنترل باشد. }, keywords_fa = {افت همخونی,ضریب همخونی,گوسفندان استان گیلان,میانگین افزایش وزن روزانه,نسبت کلیبر}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2609.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2609_aad9730c4b08946535a4df7e524c4bb4.pdf} } @article { author = {Ebrahimi, M. and Dehghan-Banadaki, M. and Ganjkhanlou, M. and Khalilvandi-Behroozyar, H.}, title = {Effects of adding Thyme and Peppermint essential oils in calf starter diet on performance of Holstein calves}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {3}, pages = {53-62}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2610}, abstract = {This experiment was conducted to evaluate the effects of feeding thyme or peppermint essential oils in calf starter diet on growth performance, fecal score, nutrient digestibility, dry matter intake and weaning age of Holstein calves. Thirty-six Holstein calves were allocated to each of dietary treatments (Twelve calves (six females and six males) per treatment as: Control, (starter without additive), Mint, (starter supplemented with 0.2% peppermint essential oil) and Thyme, (starter supplemented with 0.2% Zataria multiflora essential oil). Calves were housed in individual hutches, and fed whole milk at 10% of the initial body weight daily and had free access to starter and water. Calves were weaned when they had consumed one kg of starter for two consecutive days. The experiment was ended two weeks after weaning of the calves. Feed intake was measured daily. Body weight was measured at birth, at monthly throughout the study, at weaning and at the end of study. Thyme and mint diets resulted in higher daily weight gain and feed efficiency. No significant difference showed in growth performance between calves after weaning (P>0.05). Essential oils were resulted in higher economical profit at weaning. Results of this study showed that supplementing calf starter diet with thyme and peppermint essential oils guaranty higher calf performance.}, keywords = {Thyme essential oil,Mint essential oil,Starter diet,Calf}, title_fa = {اثر افزودن اسانس نعناع فلفلی و آویشن شیرازی به جیره آغازین بر عملکرد گوساله های هلشتاین}, abstract_fa = {هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر افزودن اسانسهای نعناع فلفلی و آویشن شیرازی به جیره آغازین گوسالههای شیرخوار هلشتاین بر میزان مصرف خوراک، عملکرد رشد، سن از شیرگیری، قابلیت هضم مواد مغذی و قوام مدفوع بود. در این آزمایش 36 راس گوساله هلشتاین بهطور تصادفی به سه جیره غذایی با 12 رأس گوساله (6 راس نر و 6 راس ماده) اختصاص داده شدند. جیرههای غذایی شامل 1) خوراک آغازین بدون افزودنی (شاهد) 2) خوراک آغازین حاوی 2/0 درصد اسانس نعناع فلفلی و 3) خوراک آغازین حاوی 2/0 درصد اسانس آویشن شیرازی بود. گوسالهها در جایگاههای انفرادی نگهداری شده و به آب و خوراک دسترسی آزاد داشتند. از شیرگیری در زمان مصرف روزانه یک کیلوگرم ماده خشک در دو روز متوالی انجام شده و آزمایش تا دو هفته بعد از شیرگیری ادامه یافت. میزان مصرف ماده خشک به صورت روزانه اندازهگیری شده و وزنکشی در سنین یکماهگی، 2 ماهگی، زمان از شیرگیری و پایان آزمایش انجام شد. قوام ظاهری مدفوع به صورت یک روز در میان اندازهگیری شد. تفاوت معنیداری بین تیمارها از نظر سن از شیرگیری و میزان خوراک مصرفی وجود نداشت. گوسالههای مصرفکننده جیره حاوی اسانس نعناع فلفلی، افزایش وزن روزانه و بازده مصرف خوراک بیشتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0P<). تیمارهای آویشن و نعناع باعث سوددهی بیشتر در زمان از شیرگیری نسبت به گروه شاهد شدند. نتایج این آزمایش نشان داد افزودن اسانس نعناع به جیرههای آغازین باعث بهبود بازده مصرف خوراک و در نهایت افزایش سود ناخالص پرورش گوساله شد.}, keywords_fa = {اسانس آویشن,اسانس نعناع,جیره آغازین,گوساله}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2610.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2610_c8a31b50b1131c9e580bbc96d33e1ded.pdf} } @article { author = {Shahriari, Z. and Mohammadabadi, T. and Tabatabaei Vakili, S. and Chaji, M. and Sari, M.}, title = {Effect of replacing alfalfa with subabul (Leucaena leucocephala) pod on digestibility, in vitro fermentation and in situ degradability in cow and buffalo}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {3}, pages = {63-72}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2366}, abstract = {This experiment was conducted to investigate effect of replacing alfalfa with subabul pod (0, 9 and 18 % of DM) on digestibility, in vitro fermentation and ruminal degradability in fistulated cow and buffalo. Fermentation of experimental diets was determined by gas production, digestibility by tilly and terry and degradability by in situ (4 replicates per diet) and the data were analyzed by split plot design. Digestibility of dry mater, NDF and ADF of diets containing different levels of subabul pod were not different in cow and buffalo (P>0.05). But potential of gas production in diets containing subabul pod was lower than control diet (P<0.05). However, replacing alfalfa with subabul pod didn’t affect gas production rate, microbial biomass and other fermentative parameters in cow and buffalo (P>0.05). Cell wall degradability was greatest for control treatment (in buffalo 23.9 % and cow 35.9 %, respectively) and the lowest value was for diet containing 18 % subabul pod (in buffalo 64.1% and cow 64.3%, respectively) (P<0.05). Replacement of alfalfa with subabul pod did not influence degradability parameters in cow and buffalo (P>0.05). According the result, replacement of alfalfa hay with subabul pod in cow and buffalo diet, didn’t affect in vitro digestibility and gas production parameters, but improved in situ ruminal degradability. Therefore, it seems 50 % subabul pod can be used instead of alfalfa in cow and buffalo nutrition.}, keywords = {Degradability,Subabul pod,In vitro digestibility,Cow,Buffalo}, title_fa = {اثر جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل (Leucaena leucocephala ) بر قابلیت هضم، تخمیر آزمایشگاهی و تجزیهپذیری (in situ) در گاو و گاومیش}, abstract_fa = {این آزمایش به منظور بررسی تاثیر جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل (0، 9 و 18 درصد ماده خشک) بر قابلیت هضم، تخمیر آزمایشگاهی و تجزیهپذیری شکمبهای در گاو و گاومیشفیستوله شده انجام شد. تخمیر جیرههای آزمایشی با تولید گاز، قابلیت هضم با تلی و تری و تجزیهپذیری با روش کیسههای نایلونی تعیین شد (چهار تکرار برای هر جیره) و دادهها در قالب طرح کرتهای خرد شده تجزیه شدند. قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در جیرههای حاوی سطوح مختلف غلاف سوبابل بین گاو و گاومیش تفاوتی نداشت (05/0
P). جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل اثری بر نرخ تولید گاز، تولید توده میکروبی و دیگر فراسنجههای تخمیری در گاو و گاومیش نداشت (05/0P>). بالاترین مقدار تجزیه دیواره سلولی مربوط به تیمار شاهد (در گاومیش، 9/23 درصد و در گاو، 9/35 درصد) و کمترین مقدار مربوط به تیمار حاوی 18 درصد غلاف سوبابل (در گاومیش، 1/64 درصد و در گاو، 3/64 درصد) بود (05/0>P). جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل، فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای در گاو و گاومیش را تحت تاثیر قرار نداد (05/0P>). با توجه به نتایج، جایگزینی علوفه یونجه با غلاف سوبابل در جیره گاو و گاومیش، بر قابلیت هضم و تولید گاز تاثیر نداشت، اما تجزیهپذیری شکمبهای را بهبود داد. بنابراین شاید بتوان 50 درصد غلاف سوبابل را به جای یونجه در تغذیه گاو و گاومیش استفاده کرد.}, keywords_fa = {تجزیهپذیری,غلاف سوبابل,قابلیت هضم آزمایشگاهی,گاو,گاومیش}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2366.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2366_e4538049a3f61d24e609f25221b55e0c.pdf} } @article { author = {Saniei, Gh. and Bujarpur, M. and Fayazi, J. and Zahedifar, M.}, title = {Effect of different dietary inclusions levels of sugarcane molasses and vinasses on in vitro gas production parameters}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {3}, pages = {73-83}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2611}, abstract = {This study was conducted to compare the nutritive value of molasses and vinasses by in vitro gas production technique using rumen fluid collected from three fistulated mature male sheep. The experiment used the completely randomized design with 5 treatments and 6 replications. Rumen fluid was collected from three fistulated mature male sheep.The experimental diets included: diet 1) basal diet + 20% molasses + 0% vinasses (control), diet 2) basal diet + 15% molasses +5% vinasses, diet 3) basal diet + 10% molasses + 10% vinasses, diet 4) basal diet + 5% molasses + 15% vinasses, and diet 5) basal diet + 0% molasses + 20% vinasses. Potential of gas production, rate of gas production, metabolizable energy, digestibilityof organic matter and short-chain fatty acids from molasses were more than those from vinasses (P<0.05). Partitioning Factor, microbial biomass and microbial biomass efficiency at level of 10% vinasses was less compared to the control (P<0.05). The volume of gas production from diet containing 15% vinasses was greater than the control throughout the fermentation period (P<0.05). Metabolizable energy, organic matter digestibility and short-chain fatty acids from the diet containing 15% vinasses was significantlyhigher compared to the control (P<0.05). Generally, substitution of vinasses with molasses up to 15% increased the nutritional value of the diets.}, keywords = {Gas production,Molasses,Vinasses,digestibility}, title_fa = {اثر سطوح مختلف ملاس و ویناس نیشکر در جیره غذایی بر فراسنجههای تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی}, abstract_fa = {این مطالعه جهت تعیین ارزش و مقایسه فراسنجههای تولید گاز ملاس و ویناس در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و شش تکرار انجام شد. جهت تهیه مایع شکمبه از سه رأس گوسفند نر بالغ فیستولدار استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل: جیره 1) جیره پایه +20 درصد ملاس + صفر درصد ویناس (شاهد)، جیره 2) جیره پایه + 15 درصد ملاس + 5 درصد ویناس، جیره 3) جیره پایه + 10 درصد ملاس + 10 درصد ویناس، جیره 4) جیره پایه + 5 درصد ملاس + 15 درصد ویناس، و جیره 5) جیره پایه + صفر درصد ملاس + 20 درصد ویناس بودند. بر اساس نتایج به دست آمده پتانسیل تولید گاز، نرخ گاز تولید شده، انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و مقدار اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در ملاس بطور معنیداری بیشتر از ویناس بود (05/0P<). عامل تفکیک، تولید توده میکروبی و راندمان تولید توده میکروبی در سطح 10 درصد ویناس کاهش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد (05/0P<). حجم تولید گاز در سطح 15 درصد ویناس در تمامی ساعات انکوباسیون نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری بیشتر بود (05/0P<). مقدار انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و مقدار اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در در سطح 15 درصد ویناس افزایش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد(05/0P<). به طور کلی جایگزینی ویناس با ملاس به نسبت 15 درصد در جیرههای غذایی، باعث افزایش ارزش غذایی جیرهها میشود.}, keywords_fa = {تولید گاز,ملاس,ویناس,هضم پذیری}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2611.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2611_bd8d22de60ea23c50dabe0c09778631a.pdf} } @article { author = {Kazemi, M. and Tahmasbi, A. M. and Valizadeh, R. and Naserian, A. A. and Eskandary Torbaghan, A. and Sonei, A.}, title = {Study of degradation trend of phosalone and diazinon residues in fresh, ensiled alfalfa and baled alfalfa hay}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {3}, pages = {85-93}, year = {2017}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2017.2612}, abstract = {An experiment was conducted to compare the degradation rate of phosalone and diazinon residues in fresh, ensiled alfalfa and baled alfalfa hay under farm conditions. Part of an alfalfa field selected, divided into equal plots and then was sprayed with diazinon and phosalone. The samples of fresh or ensiled alfalfa and baled alfalfa were taken at specified intervals (up to15 days, 14 and 24 weeks after spraying, respectively). Pesticides residues were measured by gas chromatography-Mass spectrometry (GC-MASS). In the 15th day after spraying, the phosalone and diazinon residues were 57.33±2.13 and 24.75±1.51 mg/kg DM of fresh alfalfa respectively. The half-life of diazinon and phosalone in fresh alfalfa were 4.34 and 3.62 days, respectively. No diazinon residues were observed at 14 weeks after baling; however, phosalone residue was 3.32 mg during 24 weeks after baling. No residues of diazinon and phosalone were observed in alfalfa at weeks 12 and 14 after ensiling, respectively. Phosalone compared to diazinon, had a less degradation rate in fresh, ensiled alfalfa and baled alfalfa hay, and both pesticides can remain relatively stable in alfalfa for a long term. Ensiling compared to baling was also more effective in degradation of pesticides residues with passage of time.}, keywords = {Degradation,Diazinon,Alfalfa,Phosalone}, title_fa = {بررسی روند تجزیه بقایای سموم فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه، سیلو شده و انبارشده به صورت خشک}, abstract_fa = {آزمایشی با هدف مقایسه روند تجزیه بقایای سموم فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه، سیلو شده و انبار شده بهصورت خشک در شرایط مزرعه انجام شد. بخشی از مزرعه یونجه جدا و به کرتهای مساوی تقسیم و با سموم فوزالون و دیازینون سمپاشی شد. نمونههایی از علف یونجه تازه، سیلو شده و خشک شده با فواصل زمانی مشخص به ترتیب تا زمانهای 15 روز، 14 و 24 هفته بعد از سمپاشی، گرفته شد. بقایای سموم با روش گازگروماتوگرافی جرمی (GC-Mass) تعیین شدند. مقدار فوزالون و دیازینون در روز پانزدهم پس از سمپاشی در علف یونجه تازه به ترتیب برابر با 13/2±33/57 و 51/1±75/24 میلیگرم در هر کیلوگرم ماده خشک بود. زمان تجزیه شدن50 درصد فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه به ترتیب برابر با 34/4 و 62/3 روز بود. هیچگونه بقایایی از دیازینون در 14 هفته بعد از انبار کردن علف یونجه به صورت خشک مشاهده نشد، ولی مقدار فوزالون در علف یونجه خشک تا 24 هفتگی برابر 32/3 میلیگرم بود. همچنین در اثر سیلو کردن، هیچگونه بقایایی از دیازینون و فوزالون بهترتیب در هفتههای 12 و 14 نمونهگیری مشاهده نشد. نتایج کلی آزمایش نشان داد فوزالون نسبت به دیازینون از قابلیت تجزیه کمتری در هر سه علف یونجه تازه، سیلوشده و انبارشده بهصورت خشک برخوردار بوده و این دو سم میتوانند بهطور نسبی تا مدتها در علف یونجه باقی بمانند. همچنین سیلوکردن نسبت به انبارکردن علف یونجه به صورت خشک، تأثیر بیشتری بر کاهش باقیمانده سموم با گذشت زمان داشت.}, keywords_fa = {تجزیه,دیازینون,علف یونجه,فوزالون}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2612.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2612_4398bb7d8982d7742ab35b7dd7b388ba.pdf} }