@article { author = {Ghaderi-Zefrehei, M. and Arjmand, F. and Samadian, F. and Meamar, M.}, title = {Extracting transcriptomic biomarker network in Staphylococcus aureus driven dairy cow’s mastitis using human genome}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {4}, pages = {1-12}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2018.2751}, abstract = {Mastitis, as one of the most economically important cost-driven diseases in dairy cow industry, is an inflammation-driven disease of the bovine mammary gland that in recent decades has casted lots of attention. Mastitis has low heritability; therefore, it is a cumbersome job to manage it from animal breeding point of view. Considering the management of mastitis in dairy farms production and the nature of complex molecular mechanisms involving in this disease, extracting mastitis's transcriptomic biomarkers network using OMICS data due to some well-annotated genomes like human genome, sounds to be entirely compelling. In this research, by fitting a linear model on each gene of a Staphylococcus aureus governed DNA microarray experiment performed in dairy cow udder, a list of differentially expressed genes or biomarkers were obtained. It was dissected that genes encoding cytokines and chemokine's e.g. CXCL5, CCL2 ,CXCL2, CXCL3, CXCL8 shown differentially expressed pattern in staphylococcus aureus driven dairy’s cow mastitis. Biomarker network due to human genome orthologous genes indicated that APP (amyloid beta precursor protein) gene or biomarker shown the maximum degree of connection with other biological transcriptomic biomarkers. The results of this study can be used in breeding programs and drug-targeting studies to cure mastitis.}, keywords = {Genome annotation,DNA microarray,Biomarkers,Cytokines}, title_fa = {استخراج شبکه بین زیست‏ نشانگرهای ترانسکریپتومی ورم پستان گاو شیری ناشی از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از ژنوم انسان}, abstract_fa = {ورم پستان یکی از بیماری‌های عفونی غدد پستانی در گاوهای شیری است که در چند دهه‌ اخیر، به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که منجر به ضرر اقتصادی در صنعت گاو شیری می‌شود، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. وراثت‌پذیری ورم‌ پستان پایین است و لذا مدیریت اصلاح نژادی آن کار سختی به شمار می‌رود. با توجه به اهمیت بیماری ورم پستان در مدیریت واحد‌های پرورش گاو شیری و ساز و کار مولکولی پیچیده درگیر در این بیماری، استخراج شبکه بین زیست‌نشانگرهای ترانسکریپتومی ورم پستان با استفاده از داده‌های امیکس موجود در گونه‌هایی مثل انسان، که حاشیه‌نویسی ژنومی قابل اعتمادی دارند، معقول به نظر می‌رسد. در این پژوهش با استفاده از برازش یک مدل خطی مشابه روی هر ژن یک آزمایش ریزآرایه DNA انجام شده ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس بر پستان گاو شیری، فهرستی از ژن‌های متفاوت بیان شده یا زیست‌نشانگرهای ترانسکریپتومی گاوی به­دست آمدند. نتایج نشان داد ژن‌های رمز کننده‌ سایتوکین‌ها و کایموکین‌های CXCL5، CCL2،CXCL2 ، CXCL3، CXCL8 و SAA3 در اثر ورم پستان ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس، بیان متفاوتی داشتند. در این پژوهش با نگاشت مجموعه ژن‌های متفاوت بیان شده روی ژنوم انسان، ژن‌های ارتولوگ انسان و گاو به­دست آمدند. شبکه زیست‎نشانگری به­دست آمده از ژن‌های ارتولوگ انسان نشان داد که نشانگر APP (Amyloid beta precursor protein) بیش‏ترین درجه ارتباط را با سایر نشانگرهای ترانسکریپتومی دارد. به نظر می­رسد از نتایج این پژوهش بتوان در برنامه‌های اصلاح نژادی و تهیه­ دارو برای درمان ورم پستان استفاده نمود.}, keywords_fa = {حاشیه‌نویسی ژنومی,ریزآرایه‏ DNA,زیست‏نشانگر,سایتوکین‌ها}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2751.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2751_e9717a59d223151a895f41ab5f95ef57.pdf} } @article { author = {Bayat kouhsar, J. and Maghsoudloo, F. and Fathei, F. and Ghanbari, F.}, title = {Effect of different levels of saponins, gallic acid and tannic acid on in vitro ruminally fermentation kinetic}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {4}, pages = {13-25}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2018.2752}, abstract = {This study was conducted in order to evaluate effect of different levels (2.5, 5 and 10 % of DM) of saponin, gallic acid and tannic acid on gas production parameters and in vitro digestibility of dry matter and organic matter, using gas production technique and batch culture. Results showed that there were significant differences among treatments on gas production and rate of gas production (P<0.05). Gas production and rate of gas production were higher for control treatment than other groups. The control treatment and treatments with different levels of saponin had the highest and lowest cumulative gas production. However, addition of different levels of saponin, gallic acid and tannic acid caused to decrease organic matter digestibility (OMD), metabolizable energy (ME) and short chain fatty acids (SCFAs), and treatment contained 10% of gallic acid had the lowest OMD, ME and SCFAs. Nitrogen-ammonia concentration was the highest (10.76 mg/dl) and lowest (5.79 mg/dl) in control treatment and treatment contained 10% of tannic acid, respectively. There were significant differences among treatments on gas production, partitioning factor and microbial crude protein (P<0.05). In general, obtained results of this study showed that using different levels of saponin, gallic acid and tannic acid had no significant effect on in vitro ruminally fermentation parameters.}, keywords = {Microbial protein,Gas production,Saponin,Flavonoid}, title_fa = {اثر افزودن سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک بر کینتیک تخمیر شکمبه ای در شرایط برون تنی}, abstract_fa = {این مطالعه به ­منظور بررسی اثر سطوح مختلف (5/2، 5 و 10 درصد ماده خشک) ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک بر فراسنجه­های تولید گاز و قابلیت هضم برون­تنی ماده خشک و ماده آلی با استفاده از روش تولید گاز و کشت ثابت انجام گرفت. نتایج نشان داد که بین تیمار­های آزمایشی از نظر پتانسیل و نرخ تولید گاز اختلاف معنی­داری وجود داشت (05/0>P). تیمار شاهد و تیمارهای دارای ساپونین به ترتیب دارای بالاترین و پایین­ترین پتانسیل تولید گاز بودند. به­ هر حال، افزودن سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک به جیره پایه سبب کاهش قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر شد. از این نظر، تیمار دارای 10 درصد اسید گالیک پایین­ترین مقدار قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را داشت. بالاترین مقدار غلظت نیتروژن آمونیاکی مربوط به تیمار شاهد (76/10 میلی­گرم در دسی­لیتر) و پایین­ترین مقدار مربوط به تیمار دارای 10 درصد اسید تانیک (79/5 میلی­گرم در دسی­لیتر) بود. بین تیمار­ها از نظر بازده تولید گاز، عامل تفکیک و تولید توده میکروبی تفاوت معنی­داری وجود داشت (05/0P<). به­ طور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک مورد استفاده اثر قابل ملاحظه­ای بر فرآیندهای تخمیر شکمبه­ای در شرایط آزمایشگاهی نداشت.}, keywords_fa = {پروتئین میکروبی,تولید گاز,ساپونین,فلاوونوئید}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2752.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2752_4a8ca7ace8215e1568c35e03f79ff3f8.pdf} } @article { author = {Mahmoudi-Abyane, M. and Alipour, D. and Moghimi, H. R.}, title = {Effect of using different sources of nitrogen on digestibility and nitrogen balance in Mehraban male lambs}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {4}, pages = {27-38}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2018.7628.1219}, abstract = {This study was conducted to compare effect of different nitrogen sources on the rate of release, nitrogen balance and nutrient digestibility in Mehraban male lambs. Digestibility parameters and nitrogen balance were measured in 15 Mehraban male lambs. The experiment lasted 21 days including 16 days of adaptation and five days for sample collection. Diets were isonitrogenous and isoenergetic. Diets were included concentrate, mineral and vitamin supplements plus: 1) wheat straw and soybean meal, 2) wheat straw and urea, 3) wheat straw and Optigen® (a commercial slow-release urea supplement) and 4) wheat straw and slow-release urea produced in laboratory. Before beginning the in vivo experiment, release rate of slow-release urea sources in water and also rumen disappearance was measured. Intake and digestibility of dry matter and organic matter did not affect by treatments, whereas the digestibility of NDF and ADF was significantly different in the treatments containing slow-release urea supplement in comparison of soybean meal treatment (P<0.05). The amount of nitrogen excreted in urine was significantly higher in urea treatment while retention of nitrogen in slow release urea diets was significantly lower (P<0.05) than other treatments. The results of this study were shown that the slow release urea produced in this study had suitable rate of release in rumen and it could be used in ruminant diets containing low quality forages as a supplement.}, keywords = {Release,Urea,Mehraban sheep,Nitrogen}, title_fa = {اثر استفاده از منابع مختلف نیتروژن بر گوارش‌پذیری و تعادل نیتروژن در بره‌های نر نژاد مهربان}, abstract_fa = {این پژوهش به ‌منظور مقایسه اثر منابع مختلف نیتروژن بر روند آزادسازی، گوارش‌پذیری و متابولیسم نیتروژن در بره‌های نر نژاد مهربان انجام شد. فراسنجه‌های گوارش‌پذیری و تعادل نیتروژن در 15 رأس بره نر نژاد مهربان در یک آزمایش 21 روزه شامل 16 روز عادت‌پذیری بـه شـرایط آزمـایش و 5 روز بـرای جمع‌آوری نمونه‌ها انجام شد. جیره‌ها حاوی انرژی و پروتئین یکسان بودند. جیره‌های غذایی شامل 1) کاه و کنجاله سویا، 2) کاه و کود اوره، 3) کاه و مکمل اوره آهسته­رهش تجاری اپتیژن و 4) کاه و اوره آهسته­رهش ساخته ‌شده در آزمایشگاه بودند. قبل از انجام آزمایش درون تنی، نرخ و مقدار آزادسازی منابع اوره آهسته­رهش در آب و ناپدید شدن شکمبه‌ای اندازه‌گیری شد. گوارش‌پذیری ماده خشک و ماده آلی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، در حالی‌که گوارش‌پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در تیمارهای حاوی اوره آهسته­رهش تفاوت معنی‌داری را نسبت به تیمار حاوی کاه و کنجاله سویا نشان دادند (05/0 ˂ P). مقدار نیتروژن دفع شده از راه ادرار در تیمار حاوی اوره به ‌صورت معنی‌داری بالاتر بود، در حالی‌که مقدار نیتروژن ابقا شده در جیره‌های حاوی اوره آهسته­رهش به ‌صورت معنی‌داری (05/0 ˂ P) بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اوره آهسته­رهش تولید شده در این پژوهش دارای الگوی مناسب آزادسازی در شکمبه بوده و می‌تواند به ‌عنوان یک محصول بومی در کشور در جیره نشخوارکنندگان حاوی علوفه نامرغوب مورد استفاده قرار گیرد.}, keywords_fa = {آزادسازی,اوره,گوسفند مهربان,نیتروژن}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2753.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2753_1d686f471f2241c0262da0100c086179.pdf} } @article { author = {Ghahari, N. and Ghoorchi, T. and Shahi, M. and Feyzbakhsh, M. T.}, title = {Effect of different additives on dry matter degradability of mustard forage (Brassica juncea) silage at different phenological stages}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {4}, pages = {39-54}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2018.6960.1171}, abstract = {The aims of the current study were to investigate the in vitro dry matter degradation of mustard (Brassica juncea) forage in various stages of growth, and the impact of molasses and urea on the quality of its silage.In the first trial, chemical composition including dry matter and crude protein in three phenological development stages (vegetative, flowering and soft dough) was measured. Then 1.5 kg of fresh mustard forage were chopped and mixed with molasses and urea and ensiled in the laboratory silos. Different treatments were applied, including control (no additive), 5 or 10% molasses, 0.5 or 1% urea, and 0.5% urea plus 5% molasses. The silages were kept for 45 days at room temperature. Then dry matter of silages was determined, silages appearance, pH and temperature were evaluated. In the second trial, the dry matter degradability of plant and mustard (Brassica juncea) silage were measured by nylon bag method.Advancing plant development and maturity stages significantly (P< 0.05) increased dry matter and decreased crude protein contents. Evaluation of the appearance revealed that the silages, with different levels of molasses, established good and very good qualities. During the ensiling, dry matter was decreased significantly (P< 0.05) and the silages with molasses additive had significantly higher dry matter than the others (P< 0.05). Silage pH was decreased (P<0.05) by adding molasses, and increased by urea. Aerobic stability of silages in vegetative and flowering stages was significantly higher than the soft dough stage (P<0.05). In all plant developmental phases, the highest percentage of dry matter disappearance, the rapid decomposition, the potential degradability and effective degradability were belonging to silage treated with molasses and the highest part of slow degradability was belonging to the silage without additive.}, keywords = {Urea,Degradability,Brasica juncea,Silage,Molasses}, title_fa = {اثر افزودنی‏های مختلف بر تجزیه پذیری ماده خشک سیلاژ خردل علوفه ای (Brassica juncea) در مراحل مختلف فنولوژیک}, abstract_fa = {پژوهش حاضر جهت بررسی میزان تجزیه­پذیری گیاه خردل علوفه­ای (Brassica juncea)در مراحل مختلف رشد و اثر ملاس و اوره بر کیفیت و تجزیه­پذیری ماده خشک سیلاژ آن، انجام شد.در مرحله اول، ترکیبات شیمیایی شامل ماده خشک و پروتئین خام در سه مرحله رشد فنولوژیک گیاه (رویشی، گلدهی و خمیری شدن دانه) اندازه­گیری شد. سپس 5/1 کیلو­گرم از گیاه در هر مرحله رشد، به قطعات 3 تا 5 سانتی­متری خرد و با ملاس و اوره مخلوط و در کیسه­های پلاستیکی سیلو شد. تیمار­های اعمال شده در هر مرحله بر سیلاژ­ها، شاهد، 5 درصد ملاس، 5/0 درصد اوره، 10 درصد ملاس، 1/0 درصد اوره و 5 درصد ملاس به­علاوه 5/0 درصد اوره در نظر گرفته شد. سیلاژ­ها به­ مدت 45 روز در دمای اتاق نگهداری شدند. پس از آن ماده خشک سیلاژ­ها تعیین شد و مورد ارزشیابی ظاهری قرار گرفت و pH و دما اندازه­گیری شد. در مرحله دوم فراسنجه­های تجزیه­پذیری ماده خشک گیاه و سیلاژ خردل با استفاده از روش کیسه­های نایلونی تعیین شد.با نمو گیاه، ماده خشک گیاه خردل علوفه­ای به­طور معنی­داری افزایش و پروتئین خام کاهش داشت. نتایج ارزشیابی ظاهری سیلاژ­ها به ­وسیله نمره­گذاری نشان داد که سطوح مختلف ملاس سیلاژ­هایی با کیفیت بسیار خوب و خوب ایجاد کردند. در طی سیلو کردن، ماده خشک به­طور معنی­داری کاهش یافت (05/0˂P) و در سیلاژ­های عمل­آوری شده با ملاس، ماده خشک به­طور معنی­داری بیشتر از سایر سیلاژ­ها بود (05/0˂P). در سیلاژ­های تهیه شده، pH به­وسیله ملاس، کاهش و با افزودن اوره، افزایش یافت. پایداری هوازی سیلاژ­های مراحل رویشی و گلدهی به­طور معنی­داری بیشتر از مرحله خمیری شدن دانه بود (05/0˂P). در هر سه مرحله­ رویشی، گلدهی و خمیری شدن دانه، بیشترین میزان درصد ناپدیدی ماده خشک، بخش سریع تجزیه، پتانسیل تجزیه­پذیری و تجزیه­پذیری موثر مربوط به سیلاژ­های عمل­آوری شده با ملاس بوده و بیشترین میزان بخش کند تجزیه مربوط به سیلاژ بدون افزودنی بود.}, keywords_fa = {اوره,تجزیه پذیری,خردل علوفه ای,سیلاژ,ملاس}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2754.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2754_5f8aa5f51d54e4338d78fd2b74e4c628.pdf} } @article { author = {Bagheri, N. and Amanlou, H. and Dehghan-Banadaki, M. and Mirzaei Alamouti, H. R. and Khalilvandi Behroozyar, H.}, title = {Effect of steam flaking with different process conditions on dry matter and crude protein degradability of barley grain in Holstein cows}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {4}, pages = {55-67}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2018.2755}, abstract = {Effects of different processing conditions in steam flaking was examined on the dry matter and crude protein degradability of barley grain in Holstein cows. This study was conducted as a factorial experiment in completely randomized design. Two levels of pressure (3 and 5 Bar), 3 levels of heating temperature (75, 90 and 105 centigrade), and three levels of the roll interspaces (low, medium and high) were used. In situ ruminal degradability was measured using three ruminally fistulated Holstein cows.Dry matter and crude protein degradability of processed materials were significantly decreased by steam flaking compared with untreated barley (P<0.05). Rumen degradability of dry matter and crude protein were decreased by increasing heat, pressure and decreasing space between rolls (P<0.05). The amount of immediately degraded fraction (a) of dry matter and crude protein of treated barley were decreased by steam flaking, compared with untreated barley. Significant reduction of potentially degradable fraction (b) in dry matter and crude protein were observed in treated barley (P<0.05). Additionally, increased pressure and heat and reduced roll interspace decreased effective degradability (P<0.05).According to reducing effects of steam flaking on the degradability of dry matter and crude protein, high degradability of barley grain and acidosis can be alleviated by steam flaking.}, keywords = {Acidosis,Processing,Holstein cow,Starch}, title_fa = {اثر پولکی کردن با بخار با شرایط متفاوت بر تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین خام دانه جو در گاوهای هلشتاین}, abstract_fa = {اثر پولکی کردن با بخار با شرایط مختلف، بر تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین خام دانه جو در گاوهای هلشتاین مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش  به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی  انجام شد. فرآوری‌های مورد استفاده شامل دو سطح فشار بخار (3 و 5 بار)، سه سطح دما (75، 90 و 105 درجه سانتی­ گراد) و سه سطح فاصله غلتک (کم، متوسط، زیاد) بودند. مقادیر تجزیه­پذیری با استفاده از روش کیسه­های نایلونی با استفاده از سه رأس گاو هلشتاین فیستولادار تعیین شد. میزان تجزیه‌پذیری ماده خشک و پروتئین خام در اثر پولکی کردن با بخار در نمونه فرآوری شده در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنی­داری نشان داد (05/0P<). افزایش فشار، دما و کاهش فاصله غلتک در اکثر ساعت‌های انکوباسیون، سبب کاهش معنی­دار تجزیه‌پذیری ماده خشک و پروتئین خام شد (05/0P<). در اثر فرآوری، میزان بخش تند تجزیه شونده  (a)ماده خشک و پروتئین خام در نمونه فرآوری شده در مقایسه با شاهد کاهش یافت. کاهش معنی‌داری، در بخش کند تجریه شونده (b) ماده خشک و پروتئین نمونه فرآوری شده در مقایسه با نمونه شاهد مشاهده شد (05/0P<). علاوه بر اثر کاهشی فرآوری پولکی کردن با بخار بر میزان تجزیه­پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام دانه­ جو،  افزایش فشار، دما و کاهش فاصله غلتک به طور معنی­داری میزان تجزیه­پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام را در شکمبه کاهش داد (05/0P<). با توجه به اثر کاهنده پولکی کردن با بخار بر میزان تجزیه­پذیری ماده خشک و پروتئین خام، این فرآیند  می­تواند خطر تجزیه‌پذیری بالای دانه جو  و اسیدوز شکمبه­ای را کاهش دهد.}, keywords_fa = {اسیدوز,فرآوری,گاو هلشتاین,نشاسته}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2755.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2755_583f33299780d7eb2e194882ebf3084c.pdf} } @article { author = {Bayati, S. and Salari, S. and Tatar, A. and Sari, M. and Mirzadeh, Kh.}, title = {Effect of different levels of Salvia mirzayanii essential oil on performance, some blood and immunity parameters of broiler chickens under heat stress conditions}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {4}, pages = {69-80}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2018.2756}, abstract = {An experiment was conducted to evaluate different levels of Salvia mirzayanii essential oil on performance, blood and immunity parameters of broiler chickens under heat stress condition. Completely randomized design with four treatments (0, 150, 300 and 450 ppm of Salvia mirzayanii essential oil) was used for 42 days. Broilers were under heat stress conditions from 22 days of age. Increasing levels of essential oil in the diet significantly decreased feed intake in comparison with the control at the starter period. But level of 450 ppm essential oil had the highest feed intake during grower period and total of experiment. Feed conversion ratio significantly decreased by increasing levels of essential oil compared with the control. Triglyceride and LDL cholesterol concentration were significantly decreased at the level of 450 ppm essential oil. Percentage of heterophile, heterophil/lymphocyte ratio (H/L) decreased, and percentages of lymphocyte and monocyte increased by increasing levels of essential oil at 21 days of age (P<0.05). But there was not significant difference between treatments after heat stress at 42 days of age. Bursa of Fabricius weight was the highest at the level of 450 ppm essential oil (P<0.05). Gastrointestinal tract and gizzard weight significantly increased at the level of 150 ppm essential oil (P<0.05). Abdominal fat weight significantly decreased at the level of 450 ppm essential oil. Highest percentage ash of tibia was observed at 450 ppm essential oil (P<0.05). According to the results of this experiment, the use of Salvia mirzayanii essential oil up to 300 ppm in broiler nutrition under heat stress was recommended.}, keywords = {Salvia mirzayanii essential oil,Heat Stress,Immune System,blood parameters,Performance}, title_fa = {اثر سطوح مختلف اسانس مروتلخ بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی و ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی}, abstract_fa = {به منظور بررسی سطوح مختلف اسانس مروتلخ بر عملکرد و برخی فراسنجه­های خونی و ایمنی جوجه­های گوشتی تحت تنش گرمایی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار (صفر، 150، 300 و 450 میلی­گرم در کیلوگرم اسانس مروتلخ)، به مدت 42 روز انجام شد. تنش گرمایی از سن 22 روزگی اعمال شد. هر سه سطح اسانس به کار برده شده باعث کاهش معنی­دار مصرف خوراک در مقایسه با گروه شاهد در دوره آغازین شد، ولی در دوره رشد و کل دوره پرورش پرندگان تغذیه شده با سطح 450 میلی­گرم در کیلوگرم اسانس بالاترین مصرف خوراک را نشان دادند. استفاده از هر سه سطح اسانس مروتلخ باعث کاهش معنی‌دار ضریب تبدیل خوراک در دوره‌های آغازین، رشد و کل دوره نسبت به تیمار شاهد شد (05/0P<). کاهش معنی‌دار کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید خون با مصرف سطح 450 میلی‌گرم در کیلوگرم مشاهده شد (05/0P<). در سن 21 روزگی، افزودن اسانس باعث افزایش معنی‌دار لنفوسیت، مونوسیت شد و نسبت هتروفیل به لنفوسیت و تعداد هتروفیل کاهش معنی‌داری یافت (05/0P<). وزن بورس فابریسیوس و تیموس در سطح 450 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس افزایش یافت (05/0P<). وزن سنگدان و کل دستگاه گوارش با افزودن150 میلی‌گرم در کیلو‌گرم اسانس مروتلخ افزایش و وزن چربی حفره بطنی در سطح 450 میلی‌گرم در کیلوگرم کاهش معنی‌داری یافت (05/0P <). بیش­ترین درصد خاکستر استخوان درشت­نی در سطح 450 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس مشاهده شد (05/0P<). با توجه به نتایج این پژوهش و بهبود عملکرد، کاربرد اسانس مروتلخ تا سطح 300 میلی‌گرم در کیلوگرم در شرایط تنش گرمایی در تغذیه جوجه‌های گوشتی توصیه می‌شود.}, keywords_fa = {اسانس مروتلخ,تنش گرمایی,سیستم ایمنی,فراسنجه‌های خونی,عملکرد}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2756.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2756_936c1a3a4059a7c3502d7083f494e8cd.pdf} } @article { author = {Mirghelenj, S. A. and Kianfar, R. and Janmohammadi, H. and Taghizadeh, A.}, title = {Effect of different levels of grape pomace on egg production performance and egg internal quality during different keeping times and temperatures}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {4}, pages = {81-91}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2018.2757}, abstract = {An experiment was conducted to evaluate effects of different levels of grape pomace in diets of laying hens on egg production performance and egg internal quality traits during different times and temperatures. One hundred and sixty Leghorn laying hens in post-molting phase were assigned to four treatments with five replications and eight birds each based on completely randomized design. The birds fed experimental diets containing zero, 1.5, 3 and 4.5% of grape pomace for eight weeks. Egg samples from treatment 4 were selected and stored in different temperatures (4 and 27° C) and duration times (1 day, 1 week and 1 month after production) at the end of experiment, then their internal quality traits were evaluated. Results showed that with the use of 4.5% grape pomace, the egg production rate, egg weight, egg mass and feed conversion ratio of birds were not affected, but feed intake decreased (P<0.05). Evaluation of egg quality traits during different storage duration times and temperatures showed that 4.5% grape pomace in diet increased Haugh unit and decreased albumen pH of eggs (P<0.05). Interaction effects showed that although, Haugh unit of eggs decreased and albumen pH increased with increasing storage duration time, but the use of 4.5% grape pomace could restrict fluctuations. In conclusion, it is possible to use 4.5% grape pomace in layer hen diets in post-molting phase without having any negative effects on production performance and due to antioxidant properties of grape pomace, it might keep egg internal quality during storage times.}, keywords = {Albumen pH,Grape pomace,Molting,Egg production,Haugh unit}, title_fa = {اثر سطوح مختلف تفاله انگور بر عملکرد تولید و کیفیت داخلی تخم مرغ در دما و زمان های مختلف نگهداری}, abstract_fa = {آزمایشی به منظور بررسی اثرات ­سطوح مختلف تفاله انگور بر عملکرد مرغ­های تخم­گذار و ماندگاری کیفیت تخم­مرغ طی نگهداری در دما و زمان­های مختلف طراحی شد. تعداد 160 قطعه مرغ تخم­­گذار لگهورن به­صورت چهار تیمار با پنج تکرار و هشت مرغ در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی برای سطوح صفر، 5/1، 3 و 5/4 درصد تفاله انگور استفاده و عملکرد تولید آنها به ­مدت هشت هفته بررسی شد. در پایان دوره، شش تخم­مرغ از هر تکرار مربوط به سطح 5/4 درصد تفاله، در دماهای 4 و 27 درجه سانتیگراد و زمان­های 1، 7 و 30 روز پس از تولید، نگهداری و کیفیت داخلی آنها بررسی شد. نتایج نشان داد که با تغذیه 5/4 درصد تفاله انگور به ­مدت هشت هفته، ­درصد تولید، وزن­ تخم­مرغ، توده­ تخم­مرغ و ضریب ­تبدیل خوراک برای تولید تخم­مرغ پرندگان تحت ­تاثیر قرار نگرفت، اگرچه مصرف خوراک کاهش یافت (05/0>P). نتایج آزمایش نگهداری تخم­مرغ در دما و زمان­های مختلف نیز نشان داد که با افزایش سطح تفاله به 5/4 درصد، pH سفیده کاهش و واحد هاو افزایش یافت. اثرات متقابل نیز نشان داد که 5/4 درصد تفاله انگور در جیره، توانست به طور معنی­داری تغییرات pH سفیده و واحد هاو را در طول زمان نگهداری محدودتر کند. به طور کلی، می­توان تا 5/4 درصد تفاله انگور در جیره مرغ­های تخم­گذار در دوره پس از تولک­بری اجباری بدون اثر منفی بر عملکرد استفاده کرد و خاصیت آنتی­اکسیدانی تفاله انگور می­تواند افت کیفی تخم­مرغ را در زمان نگهداری محدودترکند.}, keywords_fa = {اسیدیته سفیده,تفاله انگور,تولک‌بری,تولید تخم مرغ,واحد هاو}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2757.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2757_8f13d763c3875466bda0318cf4faceef.pdf} } @article { author = {Azizi, P. and Moradi, S.}, title = {Effect of source and particle size of dietary fiber on performance and egg quality in commercial laying hens}, journal = {Animal Production Research}, volume = {6}, number = {4}, pages = {93-106}, year = {2018}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {10.22124/ar.2018.8043.1235}, abstract = {This study was conducted to determine effect of sources and particle size of fiber on performance, egg quality and pH of excreta in laying hens. A total of 324 Lohmann LSL-lite laying hens was arranged in a factorial experiment with nine dietary treatments, each replicated six times. Experimental treatments consisted of two fiber sources (sunflower hulls, SFH and sugar beet pulp, SBP), two levels of fiber (2.5 and 5%), two fiber particle size (fine, 2 mm and coarse, 6 mm) with a control group. Results showed that main effects of sources, level and particle size of fibers did not significantly affect hen-day egg production, egg weight, egg mass, feed intake, feed conversion ratio and body weight gain. On week 30, inclusion of coarse SFH (5%) significantly reduced shell weight and shell thickness (P< 0.05), also yolk color was decreased in birds fed 2.5% of SFH with fine particle, whereas yolk color was greater in birds received 5% SBP than control (P< 0.0001). On week 38, main effect of fiber source was significant on haugh unit, and albumin quality was higher in SBP than SFH (P< 0.05). Feeding fiber sources elevated pH of excreta compared to control (P< 0.05). The inclusion of up to 5% SFH and SBP at the expense of the control diet did not have any negative effect on productive performance of laying hens, however, more attention is needed to effects on egg quality.}, keywords = {Fiber,Performance,Egg quality,Laying hens}, title_fa = {اثر منبع و اندازه ذرات فیبر جیره غذایی بر عملکرد و کیفیت تخم‌مرغ در مرغ های تخمگذار تجاری}, abstract_fa = {این تحقیق به‌ منظور بررسی اثر منابع و اندازه ذرات فیبر بر عملکرد تولیدی و کیفیت تخم‌مرغ در مرغ‌های تخمگذار انجام شد. آزمایش با 324 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن در سن 27 هفتگی با نه تیمار و شش تکرار به ازای هر تیمار به مدت 12 هفته انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: گروه شاهد، دو منبع فیبر (پوسته آفتابگردان و تفاله چغندرقند)، دو سطح فیبر (5/2 و 5 درصد) و دو اندازه ذرات فیبر (ریز، 2 میلی‌متر و درشت، 6 میلی‌متر). اثرات اصلی منابع فیبر، سطح فیبر و اندازه ذرات فیبر در کل دوره بر وزن تخم‌مرغ، توده تخم‌مرغ، درصد تولید تخم‌مرغ، ضریب تبدیل غذایی، وزن مرغ و مصرف خوراک روزانه معنی‌دار نبود. به کار بردن 5 درصد پوسته آفتابگردان با اندازه ذرات درشت، وزن و ضخامت پوسته را در مقایسه با گروه کنترل در سن 30 هفتگی کاهش داد (05/0P< ). همچنین رنگ زرده در گروهی که 5/2 درصد پوسته آفتابگردان با اندازه ریز دریافت کردند کاهش و در 5 درصد تفاله چغندرقند، در مقایسه با شاهد افزایش یافت (0001/0P< ). واحد هاو در پوسته آفتابگردان نسبت به تفاله چغندرقند در سن 38 هفتگی کاهش یافت (05/0P< ). افزودن منابع فیبر، pH مدفوع مرغ‌های تخمگذار را نسبت به گروه شاهد افزایش داد (05/0P< ). رقیق ­کردن جیره با پوسته آفتابگردان و تفاله چغندرقند تا سطح 5 درصد اثر منفی بر عملکرد تولیدی مرغ‌های تخمگذار ندارد، در حالی­که باید اثرات آنها بر کیفیت تخم­مرغ مورد توجه قرار گیرد.}, keywords_fa = {فیبر,عملکرد,کیفیت تخم مرغ,مرغ تخم گذار}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2758.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_2758_8197d5f38cb10aafe2181b257fa9f11c.pdf} }