@article { author = {Nobakht, A.}, title = {Effects of Cichorium intybus L. on performance, egg traits, blood biochemical and cellular parameters of laying hens}, journal = {Animal Production Research}, volume = {4}, number = {3}, pages = {47-55}, year = {2015}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {}, abstract = {In this experiment the effects of different parts of Cichorium intybusL. on performance, egg quality traits and blood parameters of laying hens were evaluated. A total of 199 Hy-line (W36) laying hens (from 52 to 63 weeks of age) were allocated to the experimental units in a completely randomized design in 4 treatments with 4 replicates of 12 hens in each. The experimental groups included: 1) control group, 2) group with 3% aerial parts of Cichorium intybusL, 3)group with 3% root of Cichorium intybusL., 4) group with 3% whole parts of Cichorium intybus L. The results showed that use of Cichorium intybusL, had significant effects on performance, egg quality and blood cells parameters (P<0.05). The highest values of  egg  production (62.19%),  egg mass (38.23%), feed intake (110.68 g),  the best feed conversion ratio (2.89), the highest egg yolk color index (4.00), the highest Haugh unit (74.50), the lowest heterophile percentage (9.33%), the highest lymphocyte percentage (90.67%) and the lowest heterophile to laymphocyte ratio (0.104) were observed with using  3%  of whole Cichorium intybusL. Using 3% whole Cichorium intybusL caused the eggshell thickness decrease to 0.33 mm.  Experimental groups had no effects on blood biochemical parameters. As overall results, in laying hens using 3% whole Cichorium intybusL in contrast to control group and groups contained other parts of Cichorium intybuscaused the performance, egg yolk color index, Haugh unit and blood cell immune improve.}, keywords = {Performance,Egg quality traits,Cichorium intybus L,Laying hens}, title_fa = {اثر گیاه کاسنی (Cichorium intybus L.) بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سلولی خون در مرغ‌های تخم‌‌گذار}, abstract_fa = {در این آزمایش اثراتاستفاده از اجزای گیاه کاسنی بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سلول‌های ‌خون مرغ‌های تخم‌گذار مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 192 قطعه مرغ‌ تخم‌گذار سویه‌ های- لاین (W36)، از سن 52 تا 63 هفتگی در چهار تیمار، چهار تکرار  و 12 قطعه مرغ در هر تکرار در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. جیره‌های آزمایشی شامل 1) جیره شاهد (بدون استفاده از کاسنی)، 2) جیره حاوی 3 درصد قسمت هوایی کاسنی،‌3) جیره حاوی 3 درصد ریشه کاسنی و 4) جیره حاوی 3 درصد گیاه کامل کاسنی بودند. استفاده از اجزای مختلف کاسنی دارای اثرات معنی‌‌داری بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌‌مرغ و فراسنجه‌های خونی مرغ‌های تخم‌گذار بود (05/0>P). بیشترین درصد تولید   تخم‌‌مرغ (19/62 درصد)، بیشترین توده تخم‌مرغ تولیدی (23/38 درصد)، بیشترین مقدار خوراک مصرفی روزانه (68/110 گرم)، بهترین ضریب تبدیل خوراک (89/2)، بالاترین شاخص رنگ زرده (00/4)، بیشترین واحد هاو (50/74)، کمترین درصد هتروفیل (33/9درصد)، بیشترین درصد لمفوسیت (67/90 درصد) و کمترین نسبت هتروفیل به لمفوسیت (104/0) با استفاده از 3 درصد گیاه کامل کاسنی مشاهد شد. استفاده از گیاه کامل کاسنی موجب کاهش ضخامت پوسته تخم‌مرغ‌ها به (33/0 میلی‌‌متر) شد (05/0>P). فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون تحت تأثیر گروه‌های آزمایشی قرار نگرفت. نتیجه‌‌گیری کلی اینکه در مرغ‌های تخم‌گذار استفاده از 3 درصد گیاه کامل کاسنی در مقایسه با گروه شاهد و گروه‌های حاوی اجزای کاسنی، موجب بهبود عملکرد، شاخص رنگ زرده، واحد هاو و سطح  ایمنی خون می‌‌گردد.}, keywords_fa = {عملکرد,صفات کیفی تخم‌مرغ,کاسنی,مرغ‌های تخم‌گذار}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_1413.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_1413_a7602944c1ac7557728c094a2e23651c.pdf} }