@article { author = {Nobakht, A.}, title = {Effects of different levels of Rosa canina L. fruit on performance, egg traits, biochemical parameters and blood immune cells of laying hens}, journal = {Animal Production Research}, volume = {3}, number = {1}, pages = {53-62}, year = {2014}, publisher = {University of Guilan}, issn = {2252-0872}, eissn = {2538-6107}, doi = {}, abstract = {In this experiment for evaluation the effects of different levels of Rosa canina L. fruit on performance, egg traits and blood parameters, total of 288 Hy-line (W36) laying hens from 35 to 46 weeks were allocated to the experimental units in a completely randomized design in 6 treatments with 4 replicates of 12 hens each replicate. The dietary levels of Rosa canina L. fruit included in the study were: 0, 1, 2, 3, 4, and 5 % of diets. The results showed that use of Rosa canina L. fruit up to 5% in diets improved the egg production, egg quality traits and blood parameters compared to the control group (P<0.05). The best performance, the lowest feed price for each kilogram of eggs, the best egg quality traits and the lowest amount of uric acid in blood were observed with 3% of Rosa canina L. fruit. The lowest amounts of hematocrit, hemoglobin and red blood cells were seen in diet with 5% of Rosa canina L. fruit. Whereas, the lowest percentage of heterophle and the lowest ratio of heterophle/lymphocyte were observed with 2% of Rosa canina L. fruit. The overall results indicated that in laying hens, 3% of Rosa canina L. fruit  in contrast with other experimental groups, significantly improve performance, egg quality traits, blood parameters and feed price for each kilogram of eggs.}, keywords = {Egg quality traits,Laying hens,Performance,Rosa canina L}, title_fa = {اثرات سطوح مختلف میوه‌ نسترن کوهی (Rosa canina L.) بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سلول‌های ایمنی خون در مرغ‌های تخم‌‌گذار}, abstract_fa = {در این آزمایش اثراتاستفاده از سطوح مختلف میوه‌ نسترن کوهی بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سلول‌های ‌خون مرغ‌های تخم‌گذار مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 288 قطعه مرغ‌ تخم‌گذار سویه‌ های- لاین (W36)، از سن 35 تا 46 هفتگی در شش تیمار، چهار تکرار  و 12 قطعه مرغ در هر تکرار در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. میوه‌ نسترن کوهی مورد استفاده صفر،1، 2، 3، 4 و 5 درصد در گروه‌های آزمایشی 1 تا 6 بود. استفاده از میوه‌ی نسترن کوهی تا سطح 5 درصد جیره در مقایسه با شاهد عملکرد تخم‌گذاری، صفات کیفی تخم‌‌مرغ و پارامترهای خونی را بهبود داد (05/0>P). بهترین عملکرد تخم‌گذاری، کمترین هزینه‌ خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم‌‌مرغ تولیدی و کمترین سطح اسید اوریک خون با 3 درصد میوه‌ نسترن کوهی به دست آمد. میوه‌ نسترن کوهی اثرات کاهش دهندگی بر روی سلول‌های خون داشت. به طوری که کمترین مقادیر هماتوکریت، هموگلوبین و گلبول‌های قرمز با 5 درصد میوه‌ی نسترن کوهی، در حالی که کمترین درصد هتروفیل و کمترین نسبت هتروفیل به لمفوسیت با جیره‌ حاوی 2 درصد میوه‌ی نسترن کوهی مشاهده شد. در مرغ‌های تخم‌گذار استفاده از 3 درصد میوه‌ نسترن کوهی در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی موجب بهبود عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و سطح فراسنجه‌های بیوشیمیایی و ایمنی خون و کاهش هزینه تولید تخم‌مرغ شد.}, keywords_fa = {صفات کیفی تخم‌مرغ,عملکرد,مرغ‌های تخم‌گذار,نسترن کوهی}, url = {https://ar.guilan.ac.ir/article_191.html}, eprint = {https://ar.guilan.ac.ir/article_191_7f97003f0963e6cfcf4b176488a2a994.pdf} }