%0 Journal Article %T اثر عصاره آویشن شیرازی بر جمعیت میکروبی روده، کلسترول و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های حاوی چربی و بدون آن %J تحقیقات تولیدات دامی %I دانشگاه گیلان %Z 2252-0872 %A نوبخت, مریم %A درمانی کوهی, حسن %A محیطی اصلی, مازیار %D 2016 %\ 11/21/2016 %V 5 %N 3 %P 1-10 %! اثر عصاره آویشن شیرازی بر جمعیت میکروبی روده، کلسترول و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های حاوی چربی و بدون آن %K جوجه های گوشتی %K چربی جیره ای %K عصاره آویشن شیرازی %K کلسترول گوشت %K میکروفلور روده %R %X این آزمایش با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفیبا 6 تیمار، 4تکرار و 10 قطعهپرنده در هر تکرارانجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1، 2- جیره­های فاقد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 3، 4- جیره حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره و 5، 6- جیره حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در دو هفته آخر، بودند. شاخص­های عملکردی جوجه­ها (افزایش وزن، مصرف و ضریب تبدیل خوراک) به­صورت هفتگی اندازه­گیری و دوره­ای مقایسه شدند. تعیین جمعیت میکروبی و محتوای کلسترول گوشت روی 2 جوجه از هر تکرار در سن 42 روزگی انجام­ شد. جیره­های حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیره­های بدون چربی داشتند (05/0>P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی اثر معنی­داری بر عملکرد جوجه­های گوشتی نداشت (05/0). بطور کلی در این آزمایش استفاده از عصاره آویشن شیرازی به مدت 42 روز در جیره جوجه­های گوشتی منجر به کاهش کلسترول عضله ران در طی ذخیره­سازی و بهبود جمیعت میکروبی روده شد. %U https://ar.guilan.ac.ir/article_2010_d6e2102670025d1e336d6deb40e3d972.pdf