ORIGINAL_ARTICLE
استفاده از توابع مختلف هدف انتخاب در برنامه آزمون نتاج گاوهای هلشتاین ایران
در این تحقیق از یک مدل قطعی برای شبیهسازی برنامههای مختلف آزمون نتاج گاوهای هلشتاین ایران با هدف بررسی نتایج بکارگیری سه نوع تابع انتخاب استفاده شد. تابع هدف 1 در برگیرنده صفت تولید شیر، تابع 2 شامل تولید شیر و درصد چربی شیر و تابع 3 علاوه بر صفات تولیدی، طول عمر را نیز شامل میشد. بهازای هر کدام از توابع هدف یک شاخص انتخاب مرکب از صفات تولیدی و صفات تیپ همبسته با طول عمر تشکیل شد. صحت انتخاب در مسیرهای مختلف انتخاب بین 52 درصد تا 94 درصد متغیر بود. کمترین صحت به تابع هدف 3 تعلق داشت که به پایین بودن وراثتپذیری طول عمر نسبت داده میشود. پیشرفت ژنتیکی تابع 1، 2 و 3 به ترتیب 24/0، 24/0 و 15/0 انحراف معیار تابع هدف بود. مقایسه پاسخ اقتصادی همبسته حاصل از سه تابع هدف نشان داد هدف 1 و 2 که فاقد صفت طول عمر هستند نسبت به هدف 3 کارآیی اقتصادی کمتری دارند.
https://ar.guilan.ac.ir/article_179_3f6e11f2197d2441fde823908d990922.pdf
2014-08-23
1
7
آزمون نتاج
تابع هدف انتخاب
صفات تولیدی
طول عمر
فرشته
کنعانی سرچشمه
1
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
AUTHOR
عبدالاحد
شادپرور
ar@guilan.ac.ir
2
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
LEAD_AUTHOR
نوید
قوی حسین زاده
navid.hosseinzadeh@gmail.com
3
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
AUTHOR
ساحره
جوزی شکالگورابی
4
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
AUTHOR
اطهری مرتضوی ب.، شادپرور ع.، میرمهدوی چابک س. و مهدی زاده م. 1389. برآورد ضرایب اقتصادی برخی از صفات گاو بومی استان گیلان در سیستم پرورش میان بند. چهارمین کنگره علوم دامی ایران. ص 292.
1
جوزی شکالگورابی س. 1389. بهینهسازی برنامه انتخاب گاوهای هلشتاین ایران. رساله دوره دکتری اصلاح نژاد دام. دانشکده کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس.
2
جوزی شکالگورابی س.، شادپرور ع.، واعظ ترشیزی ر.، مرادی شهر بابک م. و جرجانی ح. 1389. تاثیر تغییر همزمان اندازه گروه نتاج و ظرفیت آزمون نتاج بر راندمان اقتصادی برنامه انتخاب در دراز مدت. چهارمین کنگره علوم دامی ایران. ص 319.
3
جوزی شکالگورابی س. و شادپرور ع. 1388 الف. اثر حذف صفت طول عمر از تابع هدف انتخاب در گاوهای هلشتاین ایران. مجله علوم دامی ایران. (1)40: 223-229.
4
جوزی شکالگورابی س. و شادپرور ع. 1388ب. بررسی اثر ناسازگاری ماتریسهای واریانس-کوواریانس در شاخص انتخاب. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. سال سیزدهم- شماره 48- تابستان 88.
5
شادپرور ع.، امام جمعه کاشان ن. و چیذری الف. 1376، بررسی ضرایب اقتصادی تولید شیر، درصد چربی و طول عمر گله گاوهای شیری ایران. مجله علوم و صنایع کشاورزی. (2)11: 93- 108.
6
شادپور س.،شادپرور ع. و عیوقی ن. 1388. بهینه سازی برنامههای آزمون نتاج برای گاوهای هلشتاین ایران. مجله علوم دامی ایران. 40: 7-16.
7
دارنگ، ا. 1390. به کارگیری صفات تولیدمثلی در شاخص انتخاب گاوهای هلشتاین ایران. پایان نامه کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام. دانشکده کشاورزی. دانشگاه گیلان.
8
عیوقی ن.، شادپرور ع.، امیری ز. و غلامی نیا ع. 1386. نسبت انتخاب بهینه در آزمون نتاج گاوهای نر در شرایط ایران. مجموعه مقالات دومین کنگره علوم دامی و آبزیان کشور. جلد دوم: 1236-1238.
9
Dekkers J. C. M. 2001. Economic aspects of applied breeding programs. Department of Animal Science, Iowa State Univ, Ames, IA,50014.
10
DeGroot B. J., Keown J. F., Van Vleck L. D. and Marotz E. L. 2002. Genetic parameters and responses of linear type, yield traits, and somatic cell scores to divergent selection for predicted transmitting ability for type in Holsteins. Journal of Dairy Science, 85: 1578–1585.
11
Willam A., Egger-Danner C., Solkner J. and Gierzinger E. 2002. Optimization of progeny testing schemes when functional traits play an important role in the total merit index. Livestock Production Science, 77: 217-225.
12
ORIGINAL_ARTICLE
اثر مقادیر مختلف تفاله خشک لیموترش (Citrus aurantifulia) بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی بوقلمونهای گوشتی
در این آزمایش اثر مقادیرمختلف تفاله لیموترش در جیره بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای بیوشیمیایی خون بوقلمونهای گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 96 قطعه بوقلمون گوشتی نژاد برنز از سن 16 تا 26 هفتگی در 4 تیمار، 4 تکرار و 6 قطعه بوقلمون در هر تکرار در قالب یک طرح کاملاًً تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. تفاله خشک لیموترش دارای 23/8 درصد پروتئین خام، 30/28 درصد الیاف خام، 61/0 درصد کلسیم، 33/0 درصد فسفر و 1400 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم بود که به مقدار صفر، 2، 4 و 6 درصد به جیره تیمارها اضافه شد. بیشترین مقدار خوراک مصرفی روزانه (29/148 گرم)، بیشترین افزایش وزن روزانه (86/47 گرم)، بهترین ضریب تبدیل خوراک (09/3) با استفاده از 6 درصد تفاله در جیره مشاهده شد، ولی تفاوتهای مشاهده شده بین تیمارهای آزمایشی معنیدار نبود (05/0P>). استفاده از سطوح افزایشی تفاله لیموترش در مقایسه با شاهد باعث کاهش مقدار چربی بطنی لاشه شد به طوریکه کمترین مقدار آن (48/1 درصد) با استفاده از 6 درصد تفاله بدست آمد (05/0P<). غلظت LDL در شاهد (53/75 میلیگرم در دسیلیتر) بیشتر از تیمارها بود (05/0P<) و بین تیمارهای لیموترش تفاوتی وجود نداشت (05/0P>). سایر موارد اندازهگیری شده تحت تاثیر مصرف پودر خشک لیموترش قرار نگرفتند (05/0P>). بنابراین در بوقلمونهای گوشتی از سن 16 تا 26 هفتگی استفاده از تفاله لیموترش تا سطح 6 درصد جیره، بدون اینکه اثرات سوئی بر عملکرد داشته باشد، موجب کاهش چربی بطنی لاشه و LDL خون میشود.
https://ar.guilan.ac.ir/article_180_76192ab4636102fc8749fb09852b6cf2.pdf
2014-08-23
9
17
بوقلمونهای گوشتی
تفاله لیموترش
صفات لاشه
عملکرد
فراسنجههای خونی
علی
نوبخت
1
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
LEAD_AUTHOR
باقر
امیری داشآتان
2
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
AUTHOR
پوررضا ج. 1379. تغذیه مرغ (ترجمه). چاپ دوم. انتشارات ارکان اصفهان. صفحه 185-121.
1
جلالی نسب ا.، نوبخت ع.، رزاقزاده س. و امینی ج. 1391. اثر استفاده از سطوح مختلف تفاله بر عملکرد مرغهای بومی استان آذربایجانغربی. همایش علمی کاربردی استفاده از پسماندهای کشاورزی، شهری و صنعتی در جیرههای غذایی دام، طیور و آبزیان. دانشگاه تبریز، 23 آذر، صفحه 100.
2
سیدپیران س. ع.، نوبخت ع. و خدایی ص. 1390. اثرات استفاده از پروبیوتیک، اسید آلی و مخلوط چند گیاه دارویی بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی و ایمنی خون مرغهای تخمگذار. مجله دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، (1)5: 1111- 1122.
3
روغنی ا. و معینیزاده، ه. 1384. تهیه خوراک طیور از پسمانده. چاپ اول. انتشارات آییژ. صفحه 241.
4
صمصام شریعت م. ه. 1383. گزیده گیاهان دارویی. چاپ اول. انتشارات مانی. صفحه 380.
5
فرخوی م.، سیگارودی ت. و نیک نفس ف. 1373. راهنمای کامل پرورش طیور (ترجمه). چاپ دوم. انتشارات کوثر، صفحه 266-150.
6
نظیفی س. 1376. هماتولوژی و بیوشیمی بالینی پرندگان. چاپ اول. انتشارات دانشگاه شیراز، صفحه 173- 209.
7
نوبخت ع. 1387. بررسی سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی خشک در عملکرد مرغهای تخمگذار. نشریه پژوهش و سازندگی. 80: 60- 55.
8
نوبخت ع.، و مهماننوازی. 1389. بررسی اثرات استفاده از گیاهان دارویی نعناع، آویشن و پونه بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای خونی و ایمنی خون مرغهای تخمگذار. مجله علوم دامی ایران، 41: 129-136.
9
ولیزاده م. و مقدم م. 1373. طرحهای آزمایشی در کشاورزی 1. چاپ اول. انتشارات پیشتاز علم. صفحه 100-25.
10
Agu P. N., Oluremi O. I. A. and Tuleun C. D. 2010. Nutritional evaluation of sweet orange(Citrus sinensis) fruit peel as feed resource in broiler production. International Journal of Poultry Science, 9: 684-688.
11
AOAC. 2002. Official Methods of Analysis of the Association of official analytical. Eds. Washington. DC. pp: 125-193.
12
Chaudry M. A., Badshan A., Bibi N., Zeb A., Ahmed T., Ali S. and Termeulen U. 2004. Citrus waste utilization in poultry rations. Arch Geflu Geik, 68: 206-210.
13
Ibrahim M. R., El-Banna H. M., Omara I. I. and Suliman A. 2011. Evaluation of nutritive value of some citrus pulp as feedstuffs in rabbit diets. Pakistan Journal of Nutrition, 10: 667-674.
14
Moura J. L., Pinheiro V. M., Prates J. A., Bessa R. J. B. and Ferreira L. M. A.. 2008. Effect of dietary dehydrated pasture and citrus pulp on the performance and meat quality of broiler chickens. Poultry Science, 87: 733-743.
15
National Research Council, NRC. 1994. Nutrient requirements of poultry. 9th rev.ed. National Academy Press. Washington. DC.
16
Nazic A., Rezaei M. and Sayhazadeh H. 2010. Effect of different levels of dried citrus pulp on performance, egg quality, and blood parameters of laying hens in early phase of production. Tropical Animal Health and Production, 42: 737-742.
17
Nobakht A. 2013. Evaluation the effects of different levels of dried lemon (Citrus aurantifulia) pulp on performance of broilers and laying hens. International Research Journal of Applied and Basic Sciences, 4: 882-888.
18
Ojabo L. D., Adenkola A. Y. and Odaudu G. I. 2012. The effect of dried sweet orange (Citrus sinesis) fruit peel meal on the growth performance and hematology of rabbits. Veterinary Research, 5: 26-30.
19
Oluremi O. I. A., Andrew A. and Ngi J. 2007. Evaluation of the nutritive potential of the peels of some citrus fruit as feedstuffs in livestock production. Pakistan Journal of Nutrition, 6: 653-656.
20
SAS Institute. 2005. SAS Users guide: Statistics. Version 9.12. SAS Institute Inc., Cary, NC. pp: 126-178.
21
Sturkie P.D. 1995. Avian physiology. 4th ed. Springer Verlag. New York. pp: 115 -270.
22
ORIGINAL_ARTICLE
اثر مقادیر مختلف ویناس بر عملکرد تولیدی و صفات کیفی تخممرغ مرغهای تخمگذار تجارتی
این تحقیق به منظور تعیین ارزش غذایی ویناس (پساب حاصل از فرآیند قندگیری ملاس) و اثر آن بر عملکرد و کیفیت تخممرغ مرغ تخمگذار تجاری سویه هایلاین W-36 در فاز دوم تخمگذاری و در سن 70 هفتگی انجام گرفت. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 216 قطعه مرغ تخمگذار در 6 تیمار ، 6 تکرار و 6 قطعه مرغ در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای مورد آزمایش شامل شش سطح ویناس (صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 درصد) به مدت سه ماه تغذیه شدند. اندازهگیری فراسنجههای مورد مطالعه شامل مصرف خوراک روزانه، درصد تخمگذاری، ضریب تبدیل غذایی، وزن تخممرغ، توده تخممرغ تولیدی به صورت روزانه، و رطوبت مدفوع، واحد هاو، وزن مخصوص، ضخامت پوسته، شاخص شکل تخممرغ، وزن پوسته در واحد سطح، به صورت ماهیانه بود. بیشترین میزان خوراک مصرفی در جیره حاوی 15 درصد ویناس (84/108 گرم) مشاهده شد (05/0P<). بالاترین سطح ویناس در جیرهها، کمترین میانگین درصد تخم گذاری (52/42) و توده تخممرغ تولیدی (36/27 درصد) را نشان داد (05/0P<). بیشترین ضخامت پوسته (mm 65/0) و میانگین واحد هاو (15/93) به ترتیب در سطح 6 و 15 درصد ویناس مشاهده شد (05/0P<). افزایش ویناس تا سطح 9 درصد در جیرهها، منجر به کاهش قیمت تمام شده در جیرهها شد. به طور کلی به نظر میرسد امکان مصرف 9 درصد ویناس در خوراک مرغهای تخمگذار بدون تاثیر منفی بر عملکرد تولیدی وجود داشته، که میتوان در هزینه خوراک و در نهایت تولید صرفه جویی کرد.
https://ar.guilan.ac.ir/article_181_8d6ca2ffce9d3a92063fbd365a776cb9.pdf
2014-08-23
19
27
کیفیت تخم مرغ
مرغ تخمگذار
واحد هاو
ویناس
فرزانه
ستاری نجف آبادی
1
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران
AUTHOR
حسین
مروج
2
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران
LEAD_AUTHOR
ابوالفضل
زالی
3
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران
AUTHOR
بصیری ع .1385. طرحهای آماری در علوم کشاورزی. انتشارات دانشگاه شیراز.
1
پوررضا ج.، صادقی ق. و مهری م. 1384. تغذیه مرغ اسکات (ترجمه). انتشارات ارکان، اصفهان.
2
روغنی ا. و معینی زاده ه. 1385. تهیه خوراک طیور از پس مانده (ترجمه). انتشارات آییژ.
3
گلیان ا. و سالار معینی م. 1382. تغذیه طیور (ترجمه). انتشارات واحد آموزش و پژوهش و معاونت کشاورزی و سازمان اقتصادی کوثر.
4
میرائی آشتیانی س. ر.، شیوازاد م. و نیکخواه ع. 1370. استفاده از ویناس در تغذیه جوجههای گوشتی. مجله علوم کشاورزی ایران، 22(1و2): 75- 63.
5
ولی زاده ر. 1365. ارزیابی اثر ملاس بر قابلیت هضم کاه گندم و مطالعه آن در تغذیه گوسفند بلوچی. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس.
6
Courtis J. A. and Wilson G. C. 1990. Egg quality handbook. Queensland Department of primary industries, Austeralia.
7
Damron B. L., Hall M. F. and Harms R. H. 1980. Condensed molasses solubles in poultry feeds. Poultry Science 59: 673-675.
8
Fuller H. L and Dale N. M. 1982. Feeding value of Brewers' condensed Solubles for broiler and laying hens. Poultry Science, 62: 914-916.
9
Ghoct M., Robert J. and Rodney P. 1995. Non-starch polysaccharide degrading enzymes increase the performance of broiler chickens fed weat of low apparent metabolized energy. American Institute of Nutrition 95: 485-492.
10
Haugh R.R. 1937. The Haugh unit for measuring egg quality. United States Egg Poultry Magazine, 43: 552-555.
11
Hidalgo K., Rodriguez B., Lopez M., Alberto A. and Cardenas M. 2011. Distillery Vinasse as an alternative additive in poultry feed. Havana University of Vienna, Austria. American poultry congress. Available at: http://www.engormix.com.
12
Junqueira O. M., Da Camargo Falho B. and Araujo L. F. 2000. Effects of the source and levels of sodium, chlorine and potassium and (Na+K)/Cl ratio on performance and plasma blood characteristics of laying hens. Revista brasilreira de Zootecnia, 29(4): 1110-1116.
13
Kirshgesner M. and Weigand E. 1980. Broiler feeding experiment with vinasse and molasses in complete diet. Archiv Geflugelk, 44: 119-123.
14
Kulasek G., Lentowicz H., Krzeminski R., Leon-Towicz M., Sobczak E., Motyl T., Hempel- Zawitkowska J., Pierzynowski S. and Bartkowia M. 1984. Physiological evaluation of the utility of condensed beet molasses solubles in ruminant feeding. The influence of sublethal doses. Prace I. Materiay-Zootechniczzne, 29: 53-61.
15
Leeson S., Diaz G. and Summers D. 1995. Metabolic disorders and mycotoxins. University- Books. Chapter 10: 112-123.
16
Leontowicz H., Krzeminski R., Leontowicz M., Kulasek G., Tropilo J. and Sobczak E. 1994. Condensed beet molasses solubles for fattening bulls. Journal of Animal and Feed Sciences, 3: 23-31.
17
Lewicki W. 2001. Introduction to vinasses (cms) from sugarbeet and sugar cane molasses fermentation. International Sugar Journal, 103: 126.
18
Lewicki W. 1978. Production, application and marketing of concentrated molasses-fermentation-effluent (vinasses). Process Biochemistry, 19: 12-13.
19
Potter S. G., Moya A., Henry P. R., Ammerman C. B., Palmer A. Z. and Becker H. N. 1985. Sugarcane condensed molasses solubles as a feed ingredient for ruminants. Journal of Animal and Feed Sciences, 60(3): 839-846.
20
Sibbald I. R. 1977 . The true metabolizable energy system, Part 2. Feedstuffs, 49(43): 23-24.
21
Stadelman W. J. and Cotterill O. J. 1986. Egg Science and Technology. Westport Connecticut. Avi publishing Company, USA.
22
Tadtiyanant C., lyons J. J. and vandepopuliere J. M. 1993. Brewers condensed solubles used as a feedstuff in broiler diets. International Journal of Poultry Science, 72(10): 1895-1905.
23
Waliszewski K. N., Romero A. and Pardio V. T. 1997. Use of cane condensed molasses solubles in feeding broilers. Animal Feed Science and Technology, 67: 253-258.
24
Weigand E. and Kirchgessner M. 1979. Mineral balance of growing pigs giving vinasse as feed component. Archirfur Tierernahrung, 43: 121-129.
25
Yoruk M. A. Gul M., Hayirli A. and Karaoglu M. 2004. Laying performance and egg quality of hens supplemented with sodium bicarbonate during the laying period. International Journal of Poultry Science, 3(4): 272-278.
26
ORIGINAL_ARTICLE
اثر سطوح مختلف تفاله دانه انار بر صفات عملکردی و برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی
در آزمایشی اثر سطوح مختلف تفاله دانه انار بر صفات عملکردی و برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. تفاله در سطوح صفر، 1، 2، 3، 4، 5 و 6 درصد در دان مصرفی از 42-1 روزگی اضافه شد. تعداد 280 قطعه جوجه نر راس یکروزه در 7 تیمار با 4 تکرار شامل 10 جوجه در قفسهای آزمایشی تقسیم شدند. در انتهای دوره آزمایش و پس از پوست کنی و جدا کردن محتویات بطنی، وزن لاشه و درصد وزنی اندامهای داخلی خوراکی و غیر خوراکی (وزن لاشه/وزن اندام) مشخص شد. در 42 روزگی، غلظت تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL سرم خون دو پرنده از هر تکرار تعیین شد. مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، وزن لاشه، درصد وزنی اندامهای داخلی غیرخوراکی، عملکرد رشد (صفات مربوط به لاشه) غلظت تریگلیسرید، کلسترول و LDL سرم خون بین تیمارها تفاوت معنیداری را نشان نداد (05/0P>). درصد وزنی سنگدان در تیمار 5 درصد تفاله دانه انار (82/1) بیشتر از شاهد (55/1) بود (05/0P<). غلظت HDL در سرم تیمار 6 درصد تفاله دانه انار (mM 63/2) از شاهد (mM 2) بیشتر بود (05/0P<). بر اساس نتایج بدست آمده چون افزودن تفاله دانه انار بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی تاثیر معنیداری نداشت، بنابراین از این ضایعات بخصوص در مناطق قابل دسترس تا سطح 6 درصد در جیره طیور گوشتی میتوان بخوبی استفاده نمود.
https://ar.guilan.ac.ir/article_182_ab4a47891860115a0b5b6918bbbea4a0.pdf
2014-08-23
29
38
تفاله دانه انار
جوجه گوشتی
صفات عملکردی
فراسنجههای خونی
سید محمد
حسینی
1
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
LEAD_AUTHOR
محسن
آملی
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
AUTHOR
سید جلال
مدرسی
3
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
AUTHOR
رجبیان ط.، فلاح حسینی ح.، کرمی م.، رسولی آ. و فقیه زاده س. 1386. بررسی اثر آب میوه و تغذیه دانه انار بر تراز لیپیدهای سرم خون و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوشهای هایپرکلسترولمی. فصلنامه گیاهان دارویی، 7: 93-104.
1
سرخوش ع.، زمانی ذ.، فتاحی مقدم م.، قربانی قوژدی ح. و هادیان ج. 1386. مروری بر خصوصیات دارویی و فارماکولوژیکی انار. فصلنامه گیاهان دارویی، 6: 13-24.
2
مدرسی س. ج.، فتحی نسری م. ح.، دیانی آ. و رشیدی ل. 1389. تاثیر تغذیه با جیره حاوی تفاله دانه انار بر مصرف خوراک، عملکرد و متابولیتهای سرم خون بزهای آمیخته خراسان جنوبی. مجله پژوهش های علوم دامی، 4: 123-132.
3
Abbasi H., Rezaei K. and Rashidi L. 2008. Extraction of essential oils from the seeds of pomegranate using organic solvents and supercritical CO2. Journal of American Oil Chemists Society, 85: 83–89.
4
AOAC. 1980. Official methods of analysis. 13th ed. Washington, DC.
5
Arao K., Wang Y. M., Inoue N., Hirata J., Cha J. Y. , Nagao K. and Yanagita T. 2004. Dietary effect of pomegranate seed oil rich in 9cis, 11 trans, 13cis conjugated linolenic acid on lipid metabolism in obese, hyperlipidemic OLETF Rats. Lipids in Health and Disease, 3-24.
6
Chilliard Y., Glasser F., Ferlay A., Bernard L., Rouel J. and Doreau M. 2007. Diet, rumen biohydrogenation and nutritional quality of cow and goat milk fat. European Journal of Lipid Science and Technology, 109: 828–855.
7
Chuang C., Hsu C., Chao C., Wein Y., Kuo Y. and Huang C. 2006. Fractionation and identification of 9c, 11t, 13t-conjugated linolenic acid as an activator of PPARa in bitter gourd (Momordica charantia L.). Journal of Biomedical Science, 13: 763-72.
8
Dhar P., Bhattacharyya D., Bhattacharyya D. K. and Ghosh S. 2006. Dietary comparison of conjugated linolenic acid (9cis, 11trans, 13trans) and alpha-tocopherol effects on blood lipids and lipid peroxidation in alloxan-induced diabetes mellitus rats. Lipids, 41: 49-54.
9
Igarashi M. and Miyasawa T. 2000. Newly recognized cytotoxic effect of conjugated trienoic acids on cultured human tumor cells. Cancer Letters, 148: 173-179.
10
Jansman A. J. M. 1993. Tannins in feedstuffs for simple stomached animals. Nutrition Research Reviews, 6: 209- 236.
11
Koba K., Imamura J., Akashoshi A., Kohno-Murase J., Nishizono S., Iwabuchi M., Tanaka K. and Sugano M. 2007. Genetically modified rapeseed oil containing cis 9,trans-11,cis-13-octadecatrienoic acid affects body fat mass and lipid metabolism in mice. Journal of Agricalture Food Chemistry, 55 (9): 3741–3748.
12
Lansky E. and Newman R. 2007. Punica granatum (Pomegranate) and its potential for prevention and treatment of inflammation and cancer. Journal of Ethnopharmacology, 109: 177-206.
13
Louba B. N. 2007. What are the medical properties of pomegranates. Journal of Chinese Clinical Medicine, 2: 530-538.
14
Mirmiran P., Fazeli M. R., Asghari G., Shafiee A. and Azizi F. 2010. Effect of pomegranate seed oil on hyperlipidaemic subjects: a double-blind placebo-controlled clinical trial. British Journal of Nutrition, 104: 402–406.
15
Modaresi J., Fathi Nasri M. H., Rashidi L., Dayani O., Kebreab E. 2011. Effects of supplementation with pomegranate seed pulp on concentrations of conjugated linoleic acid and punicic acid in goat milk. Journal of Dairy Science, 94: 4075-4080.
16
Moon, H.S, H.G. Lee, C. Chung, Y. Choi and C. ChoOpen. 2008. Physico-chemical modifications of conjugated linoleic acid for ruminal protection and oxidative stability. Nutrition and Metabolism. 5:16-24 .
17
Nemer K. 2009. The Role of punicic acid (c9t11c13-CLNA) in lipid and energy metabolism of mice. M. sc. Thesis, Department of Human Nutrition, The OhioStateUniversity, Columbus, OH.
18
Nigris F. D., Balestrieri M. L., Williams-Ignarro S., D’Armiento F. P., Fiorito C., Ignarro L. J. and Napoli C. 2007. The influence of pomegranate fruit extract in comparison to regular pomegranate juice and seed oil on nitric oxide and arterial function in obese Zucker rats. Nitric Oxide, 17: 50-54.
19
Painter F. M. 2001. Conjugated linoleic acid: a review. Alternative Medicine Review, 6 (4): 367-382.
20
Prakash S, Pramod K. A., Praveen K. T., Sastry V. R. B., Elangovan A. V. and Mandal A. B. 2010. Effect of feeding of low and high tannin sorghum on carcass quality, skeletal status and histopathology of broiler chicken. Indian Journal of Poultry Science, 45: 133-140.
21
SAS. 2002. User’s Guide: Statistics, Statistical Analysis Systems Institute, Cary, NC, USA.
22
Yamasaki M., Kitagawa T., Koyanagi N., Chujo H., Maeda H., Kohno-Murase J., Imamura J., Tachibana H. and Yamada K.. 2006. Dietary effect of pomegranate seed oil on immune function and lipid metabolism in mice. Nutrition, 22: 54 –59.
23
ORIGINAL_ARTICLE
اثر پونه کوهی، شوید و الیگوساکارید مانان بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی و بیوشیمیایی سرم جوجههای گوشتی
به منظور مقایسه اثرات پونه کوهی، شوید و پریبیوتیک مانان بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای هماتولوژی و بیوشیمی خونی از 200 قطعه جوجه یکروزه استفاده شد. جوجهها به 20 گروه 10 قطعهای تقسیم شدند و هر 4 گروه برای یک تیمار در نظر گرفته شد. تیمارهای آزمایش شامل جیره پایه بدون ماده افزودنی (جیره کنترل) و یا جیره پایه حاوی 1 درصد پونه، 1 درصد شوید، مخلوط 5/0 درصد پونه + 5/0 درصد شوید و یا سطح تجاری پریبیوتیک مانان بودند. برای اندازهگیری فراسنجههای سلولی (تعداد گلبولهای قرمز و سفید، هماتوکریت و هموگلوبین) و شیمیایی (پروتئین، تریگلیسرید، کلسترول تام، HDL-C و LDL-C) خون در 42 روزگی، نمونههای خون از 2 پرنده از هر تکرار گرفته شد. افزایش وزن و خوراک مصرفی اندازهگیری شد و در آخر دوره، 2 پرنده از هر تکرار برای تعیین صفات لاشه کشتار شدند. نتایج نشان داد که افزایش وزن و ضریب تبدیل کل دوره در تیمار مخلوط پونه و شوید (به ترتیب g 9/2150 و 77/1) و پریبیوتیک (به ترتیب g 3/2169 و 77/1) بهتر از تیمار شاهد (به ترتیب g 6/1922 و 94/1) بود (05/0>P). میزان تریگلیسرید و کلسترول سرم در تیمار پونه (به ترتیب mg/dL 62/78 و 6/106)، مخلوط پونه و شوید (به ترتیب mg/dL 75/72 و 1/104) و پریبیوتیک (به ترتیب mg/dL 37/80 و 5/105) کمتر از شاهد بود (05/0>P). این مطالعه نشان داد که افزودن مخلوط پونه و شوید به جیره جوجههای گوشتی سبب بهبود عملکرد و کاهش لیپیدهای سرم شود و از این نظر قابل مقایسه با پریبیوتیک بود.
https://ar.guilan.ac.ir/article_183_5f2095450d88f737c50327a013d84bb4.pdf
2014-08-23
39
50
پارامترهای خونی
پریبیوتیک
پونه کوهی
جوجههای گوشتی
شوید
عملکرد
شکوه
اسدی فیروزآبادی
1
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
AUTHOR
کامران
طاهرپور
2
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
LEAD_AUTHOR
حیدری ع.، نوبخت ع. و صفامهر ع. 1389. ارزیابی اثرات گیاهان دارویی گزنه، پونه و کاکوتی و مخلوطهای آنها بر فراسنجههای بیوشیمیایی و ایمنی خون جوجههای گوشتی. چهارمین کنگره علوم دامی ایران، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران(کرج)، 214.
1
مدنی ح.، احمدی محمودآبادی ن. و وحدتی ا. 1384. بررسی اثر عصاره هیدروالکلی شوید در کاهش گلوکز و چربیها در رتهای دیابتی شده. دیابت و لیپید ایران. 5: 109-116.
2
یوسفی کلاریکلائی ک.، محیطی اصلی م.، حسینی س. ع. و یوسفی کلاریکلائی ح. 1391. اثرات آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، پری بیوتیک و مولتی آنزیم در جیرههای پلت شده بر عملکرد جوجههای گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی. 4: 63-72.
3
Abdel-Wareth A. A. A., Kehraus S., Hippenstiel F. and Südekum K. H. 2012. Effects of thyme and oregano on growth performance of broilers from 4 to 42 days of age and on microbial counts in crop, small intestine and caecum of 42-day-old broilers. Animal Feed Science and Technology, 178: 198-202.
4
Al-kassie G. A. M. and Al-Jumeel Y. M. F. 2008. Effect of probiotic (Aspergillus niger) and prebiotic (Taraxacum officinale) on blood picture and biochemical properties of broiler chicks. Journal of Poultry Science, 7: 1182-1184.
5
Alp M., Midilli M., Kocabağlı N., Yılmaz H., Turan N., Gargılı A. and Acar N. 2012. The effects of dietary oregano essential oil on live performance, carcass yield, serum immunoglobulin G level, and oocyst count in broilers. Journal of Applied Poultry Research, 21: 630-636.
6
Aviagen. 2002. Ross Broiler Management Manual. Aviagen Ltd., Newbridge, Scotland.
7
Bassett R. 2000. Oreganos positive impact on poultry production. World Poultry, 16: 31–34.
8
Castanon J. I. R. 2007. History of the use of antibiotic as growth promoters in European poultry feeds. Poultry Science, 86: 2466–2471.
9
Dávila S. G., Campo J. L., Gil M. G., Prieto M. T. and Torres O. 2011. Effects of auditory and physical enrichment on 3 measurements of fear and stress (tonic immobility duration, heterophil to lymphocyte ratio, and fluctuating asymmetry) in several breeds of layer chicks. Poultry Science, 90: 2459–2466.
10
Delaquis K., Pascal Y., stanich B. and Girard G. M. 2002. Antimicrobial activity of individual and mixed fractions of dill, cilantro, coriander and eucalyptus essential oils. Food Microbiology, 74: 101-109.
11
Ferket P. R. 2004. Alternatives to antibiotics in poultry production: Responses, practical experience and recommendations. In: Proceedings of Alltech’s 20th Annual Symposium on Nutritional Biotechnology in the Feed and Food Industries, Kentucky, USA, pp. 56-57.
12
Florou-Paneri P., Giannenas I., Christaki E., Govaris A. and Botsoglou N. 2006. Performance of chickens and oxidative stability of the produced meat as affected by feed supplementation with oregano, vitamin C, vitamin E and their combinations. Archiv für Geflügelkunde (European Poultry Science), 70: 223–240.
13
Fukushima M., Nakano M. 1996. Effects of a mixture of organisms, Lactobacillus acidophilus or Streptococcus faecalis on cholesterol metabolism in rats fed on a fat- and cholesterol- enriched diet. British Journal of Nutrition, 76: 857- 867.
14
Hajhashemi V. and Abbasi N. 2008. Hypolipidemic activity of Anethum graveolens in rats. Phytotherapy Research, 22: 372-375.
15
Hashemi S. R. and Davoodi H. 2011. Herbal plants and their derivatives as growth and health promoters in animal nutrition. Veterinary Research Communications, 35: 169-180.
16
Houshmand M., Azhar K., Zulkifli I., Bejo M. H., Meimandipour A. and Kamyab A. 2011. Effects of non-antibiotic feed additives on performance, tibial dyschondroplasia incidence and tibia characteristics of broilers fed low-calcium diets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 95: 351-358.
17
Ibrahim S. A. M. 2005. Effect of some medicinal plants as feed additives on growth and some metabolic changes in rabbits. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds, 8: 207-219.
18
Jeet Kaur G. and Singh Arora D. 2010. Bioactive potential of Anethum graveolens, Foeniculum vulgare and Trachyspermum ammi belonging to the family umbelliferae- current status. Journal of Medicinal Plants Research, 4: 087-094.
19
Kalavathy R., Abdullah N., Jalaludin S. and Yw H. 2003. Effect of lactobacillus cultures on growth performance, abdominal fat deposition, serum lipid and weight of organs of broiler chickens. British Poultry Science, 44: 139-144.
20
Kececi O., Oguz H., Kurtoglu V. and Demet O. 1998. Effects of polyvinylpolypyrrolidone, synthetic zeolite and bentonite on serum biochemical and haematological characters of broiler chickens during aflatoxicosis. British Poultry Science, 39: 452–458.
21
Khodambashi Emami N., Samie A., Rahmani H. R. and Ruiz-Feria C. A. 2012. The effect of peppermint essential oil and fructooligosaccharides, as alternatives to virginiamycin, on growth performance, digestibility, gut morphology and immune response of male broilers. Animal Feed Science and Technology, 175: 57–64.
22
Kirkpinar F., Bora Ünlü H., Özdemir G. and Baaliouamer A. 2011. Effects of oregano and garlic essential oils on performance, carcase, organ and blood characteristics and intestinal microflora of broilers. Livestock Science, 137: 219-225.
23
Lee K. W., Everts H., Kappert H. J., Frehner M., Losa R. and Beynen A. C. 2003. Effects of dietary essential oil components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. British Poultry Science, 44: 450–457.
24
Li X. J., Piao X. S., Kim S. W., Liu P., Wang L., Shen Y. B., Jung S. C. and Lee H. S. 2007. Effects of chito-oligosaccharide supplementation on performance, nutrient digestibility and serum composition in broiler chickens. Poultry Science, 86: 1107–1114.
25
Lucas A. M. and Jamroz C. 1961. Atlas of avian hematology. Agriculture Monograph 25. USDA, Washington, DC.
26
Monsefi M., Ghasemi M. and Bahaoddini A. 2006. The effects of Anethumgraveolens L. on female reproductive system. Phytotherapy Research, 20: 865-868.
27
Ooi L. G. and Liong M. T. 2010. Cholesterol-lowering effects of probiotics and prebiotics: a review of in vivo and in vitro findings. International Journal of Molecular Sciences, 11: 2499-2522.
28
Patterson J. A. and Burkholder K. M. 2003. Prebiotic feed additives: Rationale and use in pigs, In: Proceedings of the 9th International Symposium on Digestive Physiology in Pigs, Canada, University of Alberta, pp. 319-331.
29
Rodriguez T. A., Sartor C., Higgins S. E., Wolfenden A. D., Bielke L. R., Pixley C. M., Sutton L., Tellez G. and Hargis B. M. 2005. Effect of Aspergillus meal prebiotic (Fermacto) on performance of broiler chickens in the starter phase and fed low protein diets. Journal of Applied Poultry Research, 14: 665-669.
30
Ruju M. V. L. N. and Devegowda G. 2002. Esterified-Gluco-mannan in broiler chicken diets-contaminated with aflatoxin ochratoxin and T-2 toxin: Evaluation of its binding ability (in vitro) and efficacy as immunomodulator. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 15: 1051-1056.
31
Sadi Cetingul I., Bayram I., Burhaneddin Akkaya A., Uyarlar C., Yardimici M., Hesna Sahin E. and Sengor E. 2007. Utilisation of oregano (Origanum vulgaris) in laying quails (Coturnix coturnix japonica) (2): The effects of oregano on performance, carcass yield, liver and some blood parameters. Archiva Zootechnica, 10: 52-59.
32
Santoso U., Tanaka K. and Ohtani S. 1995. Effect of dried Bacillus subtilis culture on growth, body composition and hepatic lipogenic enzyme activity in female broiler chicks. British Journal of Nutrition, 74: 523-529.
33
Sarikhan M., Shahriyar H. A., Nazer-Adl K., Gholizadeh B. and Beheshti B. 2009. Effects of insoluble fiber on serum biochemical characteristics in broiler. International Journal of Agriculture and Biology, 11: 73–76.
34
SAS Institute. 2001. SAS User’s Guide: Statistics. Version 8.SAS Institute Inc., Cary, North Carolina.
35
Shim K. S., Park G. H., Choi C. J. and Na C. S. 2004. Decreased triglyceride and cholesterol levels in serum, liver and breast muscle in broiler by the supplementation of dietary Codonopsis lanceolata root. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 17: 511-513.
36
Shyu Y. S., Lin J. T., Chang Y. T., Chiang C. J. and Yang D. J. 2009. Evaluation of antioxidant ability of ethanolic extract from dill (Anethum raveolens L.) flower. Food Chemistry, 115: 515–521.
37
Spring P., Wenk C., Dawson K. A. and Newman K. E. 2000. The effects of dietary mannanoligosaccharides on cecal parameters and the concentrations of enteric bacteria in the ceca of salmonella-challenged broiler chicks. Poultry Science, 79: 205–211.
38
Yang Y., Iji P. A., Kocher A., Mikkelsen L. L. and Choct M. 2008. Effects of mannanoligosaccharide and fructooligosaccharide on the response of broilers to pathogenic Escherichia coli challenge. British Poultry Science, 49: 550–559.
39
Yusrizal Y. and Chen T. C. 2003. Effects of adding chicory fructans in feed on broiler growth performance, serum cholesterol and intestinal length. International Journal of Poultry Science, 2: 214-219.
40
ORIGINAL_ARTICLE
اثر مقادیر مختلف کلریدپتاسیم و کلریدآمونیوم صنعتی بر عملکرد و برخی از فراسنجههای خونی و ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی
آزمایشی به منظور بررسی اثرات استفاده از کلریدآمونیوم (NH4Cl) و کلریدپتاسیم (KCl) صنعتی در جیره دوره رشد (22 تا 42 روزگی) جوجههای گوشتی نر در شرایط تنش گرمایی تابستان استان قم (دمای 23 تا 41 درجة سانتیگراد) انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار و 19 قطعه جوجه گوشتی نر در هر تکرار اجرا شد. جوجهها به مدت 21 روز در شرایط یکسان پرورش داده شدند و سپس به قفسهای آزمایش منتقل شدند. تیمارها شامل شاهد بدون مکمل و سطوح 6/0 (6/0KCl)، 7/0 (7/0KCl)، 8/0 (8/0KCl) و 9/0 (9/0KCl) درصد KCl صنعتی و 3/0 (3/0NH4Cl)، 4/0 (4/0NH4Cl)، 5/0 (5/0NH4Cl)، 6/0 (6/0NH4Cl) و 7/0 (7/0NH4Cl) درصد NH4Cl صنعتی بودند. نتایج نشان داد افزایش وزن در تیمارهای 9/0KCl (g 8/1330) و 7/0NH4Cl (g 6/1306) بیشتر از شاهد (g 1187) بود (05/0P<). ضریب تبدیل غذایی تیمار 6/0NH4Cl (57/1) کمتر از شاهد(78/1) بود (05/0P<). میزان هموگلوبین شاهد (19/10) کمتر از تیمارهای 8/0KCl (g/dl 46/11) و 9/0KCl (g/dl 83/11) و 7/0NH4Cl (g/dl 36/11) بود (05/0P<). بیشترین درصد هماتوکریت در تیمارهای 6/0KCl (19/34)، 8/0KCl (95/34) و 9/0KCl (99/34) مشاهده شد (05/0P<). تیتر آنتی بادی ضد نیوکاسل در روز 32 پرورش در تیمار 9/0KCl (35/2) بیشتر از شاهد (37/1) بود (05/0P<). نتایج نشان داد که افزودن الکترولیتها باعث کاهش اثرات منفی تنش گرمایی میشود و مقدار 8/0 و 9/0 درصد KCl بهترین نتایج را نشان دادند.
https://ar.guilan.ac.ir/article_184_61a217103b459bdbff407e6b01721bcb.pdf
2014-08-23
51
60
تنش گرمایی
جوجههای گوشتی
کلریدآمونیوم
کلریدپتاسیم
جلال
سالاری
1
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
AUTHOR
محمد
یگانه پرست
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه تهران و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم
LEAD_AUTHOR
فاطمه
صاحبی اعلا
3
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
AUTHOR
مجید
کلانتر نیستانکی
4
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم
AUTHOR
آرشامی ج. و حسابی نامغی ع. ر. 1377. اثرات فیزیولوژیکی کلرید آمونیوم، کلرید پتاسیم و کلرید آمونیوم+کلرید پتاسیم بر الکترولیتها، pH خون و میزان تلفات در جوجههای گوشتی تحت تنش حرارتی حاد. مجله علوم کشاورزی ایران، (2)29: 335-343.
1
ساستری ک. آ. 1371. ترجمه مجابی ع.، مرادی ا.، کلینیکال پاتولوژی دامپزشکی، چاپ اول، انتشارات سازمان دامپزشکی، صفحه:87، 39-29.
2
Abou–El–Ella M. A. and Ismail A. M. 1999. Ascorbic acid, sodium bicarbonate and ammonium chloride supplementation in broiler diets at high environmental temperatures. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds, 2: 581 – 591.
3
Ahmed T. and Sarwar M. 2006. Dietary electrolyte balance: implications in heatstressed broilers. World Poultry Science Journal, 62: 638-653.
4
Ait-Boulahsen A., Garlich J. D. and Edens F.W. 1995. Potassium chloride improves the thermotolerance of chickens exposed to acute heat stress. Poultry Science, 74: 75–78.
5
Altan O., Altan A., Cabuk M. and Bayraktar H. 2000. Effects of heat stress on some blood parameters in broilers. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 24: 145-148.
6
Badran A. M. M. 2003. Effect of Sodium bicarbonate supplementation on laying performance and physiological parameters during hot weather. M.Sc. Thesis Faculty of Agriculture, Cairo University.
7
Bedanova I., Voslarova E., Vecerek V., Strakova E. and Suchy P. 2003. The hematological profile of broilers under acute and chronic heat stress at 30± 1°C leve. Folia Veterinaria, 47: 188-192.
8
Borges S. A., Ariki J., Morae V. M. B., Pedroso A., Salvador D. and Martins C. L. 2000. Potassium chloride supplementation in broilers diets during summer. Ars Veterinaria, 16: 64–70.
9
Boulahsen A. B., Garlich A. and Edens J. D. 1992. Relationship between blood ionized calcium and body temperature of chickens during acute heat stress. 19th World's poultry congress, 2: 87-92.
10
Boulahsen A., Garlich J. D. and Edens F.W. 1995. Potassium chloride improves the thermotolerance of chickens exposed to acute heat stress. Poultry Science, 74:75-87.
11
Deyhim F and Teeter R. G. 1991. Sodium and potassium chloride drinking water supplementation effects on acid-base balance and plasma corticosterone in broilers in thermoneuteral and heat-distressed environments. Poultry Science, 70: 2551-2553.
12
Dobrzański Z., Opaliński S., Hoffmann K., Bubel F. and Pogoda-Sewerniak K. 2011. Effect of different feed phosphates on blood plasma mineral profile in laying hens, EJPAU 14(4).
13
Genedi D. M. M. 2000. The role of some anti- stressors on layer performance during hot climate conditions. M.Sc. Thesis Faculty of Agriculture, Cairo University.
14
Hassan M. S. H., El-Sayed O. A. and Namera M. M. M. 2011. Effect of dietary sodium bicarbonate and potassium chloride supplementation on acid-base balance, plasma electrolytes and aldosterone hormone of golden montazah hens under hot climate condition. Egyptian Poultry Science, 31: 285-303.
15
Khattak F. M., Acamovic T., Sparks N., Naseer Pasha T., Joiya M. H., Hayat Z. and Ali Z. 2012. Comparative efficacy of different supplements used to reduce heat stress in broilers. Pakistan Journal of Zoology, 44: 31-41.
16
Mashaly M. M., Hendricks G. L., Kalama M. A., Gehad A. E., Abbas A. O. and Patterson P. H. 2004. Effect of heat stress on production parameters and immune responses of commercial laying hens. Poultry Science, 83: 889-894.
17
Naseem M. T., Shamoon Naseem M., Younus, Zafar Iqbal Ch., Aamir Ghafoor, Asim Aslamand and Akhter S. 2005. Effect of potassium chloride and sodium bicarbonate supplementation on thermotolerance of broilers exposed to heat stress. International Journal of Poultry Science, 4: 891-895.
18
NRC. 1994. Nutrient Requirements of Poultry, 9th rev. edn, p. 27 (Washington, DC, National Research Council, National Academy Press).
19
Post J., Rebel J. M. J. and ter Huurne A. A. H. M. 2003. Automated blood cell count: A sensitive and reliable method to study corticosterone-related stress in broilers. Poultry Science, 82: 591–595.
20
Reece W. O., Sell J. L., Trample D. W. and Christensen W. F. 2000. Effect of dietary potassium supplementation for growing turkeys on leg weakness, plasma potassium concentration and selected blood variables. Poultry Science, 79: 1120-1126.
21
Regnier J. A. and Kelley K. W. 1981. Heat and cold stress suppresses in vivo and in vitro cellular immune responses of chickens. American Journal of Veterinary Research, 42: 294.
22
Regnier J. A., Kelley K. W. and Gaskins C. T. 1980. Acute thermal stressors and synthesis of antibodies in chickens. Poultry Science, 59: 985.
23
SAS Institute. 2004. SAS user's Guide. Statistics. ed. Version 9. 2. SAS Institute Inc., Cary, NC.
24
Silva A. V. F. and Flemming J. S. 1991. Effect of environmental temperature of acid – base balance in poultry and response to supplementation with sodium bicarbonate, ammonium chloride and stacidem. Revista de setor de Ciencias Agrarias, 11: 1/2, 23 – 30.
25
Smith M. O. and Teeter R. G. 1987. Effect of ammonium chloride and potassium chloride on survival of broiler chicks during acute heat stress. Nutrition Research. 7: 677–681.
26
Smith M. O. and Teeter R. G. 1987. Potassium balance of the 5 to 8 week old broiler exposed to constant heat or cycling high temperature stress and the effects of supplemental potassium chloride on body weight gain and feed efficiency. Poultry Science, 66: 487–492.
27
Smith M. O. and Teeter R. G. 1988. High ambient temperature stress on acid – base balance and potassium requirements of broilers. Poultry Science, 65 (Suppl.1): 194.
28
Subbarao D. S. and Glick B. 1973. Immuno - supprcssive action of heat in chicken. Proc. Soc. Experimental Biology and Medicine, 133: 445.
29
Teeter R. G. and Smith M. O. 1986. High chronic ambient temperature stress effects on broiler acid-base balance on their response to supplemental ammonium chloride, potassium chloride and potassium carbonate. Poultry Science, 65: 1777–1781.
30
Teeter R. G., Smith M. O., Owens F. N., Arp S. C., Sangiah S. and Breazile J. E. 1985. Chronic heat stress and respiratory alkalosis: Occurrence and treatment in broiler chicks. Poultry Science, 64: 1060 – 1064.
31
Van der zijpp A. J. and Leenstra F. R. 1980. Genetic analysis of the humoral immune response of White Leghorn chicks. Poultry Science, 59: 1363-1369.
32
Vecerek V., Strakova E., Suchy P. and Voslarova E. 2002. Influence high environmental temperature on production and haematological and biochemical indexes in broiler chickens. Czech Journal of Animal Science, 47: 176-182.
33
Whiting T. S., Andrews L. D. and Stamps L. 1991. Effects of sodium bicarbonate and potassium chloride drinking water supplementation. 1. performance and exterior carcass quality of broilers grown under thermoneutral or cyclic heat – stress conditions. Poultry Science, 70: 53–59.
34
Zulkifli L., Dunnington E. A., Gross W. B and Siegel P. B. 1994. Inhibition of adrenal steroidogenesis, food restriction and acc1imation to high ambient temperatures in chickens. British Poultry Science, 35: 417-426.
35
ORIGINAL_ARTICLE
اثر سطوح آنتی بیوتیک های مختلف روی کیفیت اسپرم قوچ در طول ذخیره سازی در 5 درجه سانتی گراد
به منظور مطالعهی اثر آنتی بیوتیکهای مختلف روی کیفیت اسپرم قوچ، یک آزمایش فاکتوریل23 در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 2 بلوک و 4 مشاهده در هر واحد آزمایشی انجام شد. عوامل شامل سه آنتی بیوتیک لینکومایسین (L)، جنتامایسین (G) و آمپیسیلین (A) بودند که هر یک در دو سطح صفر و به ترتیب 5، 10 و g/mlµ 5/2 رقیق کننده مورد استفاده قرار گرفتند، رقیقکننده بر پایه تریس به عنوان بلوک اول و رقیقکننده شیر پسچرخ بهعنوان بلوک دوم در نظرگرفته شد. منی از 4 راس قوچ در 8 نوبت جمع آوری شد. در هر نوبت نمونه ها تجمیع و به هشت قسمت مساوی تقسیم شدند. به هر قسمت، رقیقکنندهی متفاوت از نظر سطوح آنتیبیوتیک افزوده شد. نمونه ها با سرعت °c/min25/0 تا c° 5 سرد شدند و تا 72 ساعت در همین دما ذخیره شدند. ارزیابی اسپرم در زمانهای صفر، 24، 48 و 72 ساعت بعد از ذخیرهسازی انجام شد. اثر متقابل آنتیبیوتیکها بر درصد تحرک پیشرونده، سلامتی غشا پلاسمایی و زندهمانی اسپرم معنیدار بود (05/0>P). پس از 24، 48 و 72 ساعت ذخیرهسازی، درصد تحرک پیشرونده (19/78%، 26/66% و 52/54%)، سلامتی غشا پلاسمایی (12/85% ،12/75% و 62/62%) و زندهمانی اسپرم (12/86%، 38/78% و 62/70%) در تیمار 10l0g0a (لینکومایسین در سطح g/mlµ 10 رقیق کننده) بهطور معنیداری از سایر تیمارها بجز تیمار 0l5g0a (جنتامایسین در سطح g/mlµ 5) بیشتر بود (05/0>P). هر چند در زمان صفر، تیمار 10l0g0a بطور معنی داری از نظر خصوصیات مورد بررسی نسبت به تیمار 0l5g0a برتری داشت. از این تحقیق استنتاج میشود که استفاده از لینکومایسین در سطح g/mlµ 10 رقیقکننده، بیشترین اثر را در حفظ کیفیت اسپرم در دمای 5 درجه سانتیگراد داشته است.
https://ar.guilan.ac.ir/article_185_b457764cd73a3b7a2fbd67ba2b46598e.pdf
2014-08-23
61
68
آنتی بیوتیک
اسپرم
قوچ
ذخیره سازی
پری
روستا
1
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
AUTHOR
اردشیر
محیط
2
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
LEAD_AUTHOR
محمد
روستائی علی مهر
roostaei.a.m@gmail.com
3
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
AUTHOR
Agarwal A. and Allamaneni S. S. 2011. Free radicals and male reproduction. Indian Medical Assocation, 109(3): 184-187.
1
Akhter S., Ansari M. S., Andrabi S. M., Ullah N. and Qayyum M. 2008. Effect of antibiotics in extender on bacterial and spermatozoal quality of cooled buffalo (Bubalusbubalis) bull semen. Reproduction in Domestic Animals, 43: 272–278.
2
Almond G. and Poolperm P. 1996. Semen contamination and choosing antibiotics. In: Proceedings of North Carolina Healthy Hogs Seminar p: 1–3.
3
Althouse G. C. and Lu K. G. 2005. Bacteriospermia in extended porcine semen. Theriogenology, 63: 573–584.
4
Althouse G. C. and Skaife P. 2010. Loomis prevalence and types of contaminant bacteria in extended, chilled equine semen. Animal Reproduction Science, 121: 224–225.
5
Azawi1 O. I. and Ismaeel A. 2012. Influence of addition of different antibiotics in semen diluent on viable bacterial count and spermatozoal viability of awassi ram semen. Veterinary, 52: 75-77.
6
Bielanski A. 2007. Disinfection procedures for controlling microorganisms in thesemen and embryos of humans and farm animals.Theriogenology, 68: 1–22.
7
Bjorndahle L., Sonderlund I. and Kvist U. 2003. Evaluation of the on-step eosin-nigrsinstatining technique for human sperm vitality assessment. Human Reproduction, 18: 813-816.
8
Brock K. 1998. Quality control for materials of animal origin used in embryo production and transfer. In: Stringfellow DA, Seidel M, editors. Manual of the International EmbryoTransfer Society. USA: IETS, Savoy, Illinois, 9-135.
9
Douard V., Hermier D., Magistrini M. L., Abbe C. and Blesh E. 2004. Impact of changes incomposition of storage medium on lipid content and quality of turkey spermatozoa. Theriogenology, 61: 1-13.
10
Fanaee H., Keshtgar S., Bahmanpour S., Kazeroni M., Ghannadi A. R. and Rostami S. 2009. Effects of α-tocopherol and A23187 on normozoosperm motility and vitality. Iranin Journal of reproductive medicine, 7 (Suppl. 2): 53.
11
Foote R. H. and Bratton R. W.1950. The fertility of bovin semen in extenders containing sulfanilamide, penicillin, streptomycin and polymyxin. Journal of Dairy Science, 33(8): 544-547.
12
Heise A., Kähn W ., Volkmann D. H., Thompson P. N. and Gerber D. 2010. Influence of seminalplasma on fertility of fresh and frozen-thawed stallion epididymal spermatozoa. Animal Reproduction Science, 118: 48-53.
13
Ijaz A., Laeeq A. L., Zafariqbal Q., Najibur R. and Iqbal M. 2011. Effect addition antibiotic on liveability index and viable bacterial count of lohi ram semen. Agriculture and Biology, 4: 300-302.
14
Jesos Luis Y., Mara A., Marco A. and Pilar S. 2010. Bacterial contamination of ram semen antibiotic sensitivities،and effect on sperm quality during storage at 15 ◦C. Animal Reproduction Science, 122 : 142–149.
15
Keshtgar S., Fanaei H., Bahmanpour S. F., Azad A., Ghannadi D. and Kazeroni M. 2012. In vitro effects of alpha-tocopherol on teratozoospermic semen samples. Andrologia, 44 (Suppl 1): 721-727.
16
Lee J., Richburg J. H., Younkin S. C. and Boekelheide K. 1997. The Fas system is a key regulator of germ cell apoptosis in the testis. Endocrinology, 138: 2081-2088.
17
Martnen E. A., Vazquez J. M., Roca J., Lucas X., Gil M. A., Parrilla I., Vazquez J. L. and Day N. 2001. Succesful non-surgical deep intrauterine insemination with small number of spermato- zoa in sows. Reproduction, 122: 289–296.
18
Mayer G. 2009. Microbiology and Immunology. Chapter 20. University of South Carolina School of Medicine, p:1-20. USA.
19
Poolperm P. 1999. Shelf life of semen extended with antibiotics. In: Proceedings of North Carolina Healthy Hogs Seminar.p:1–5.
20
Prins J. M., Weverling G. J., de-Blok K.,van-Ketel R. J. and Speelman P. 1996. Validation and nephrotooxicity of a simplified once-daily aminoglycoside dosing schedule and guidelinesfor monitoring therapy. Antimicrobial Agents Chemother, 40 (11): 2494–2499.
21
Salamon S. and Maxwell M. C. 2000. Storage of ram semen. Animal Reprodaction Science, 62: 77–111.
22
Schiewe M. 1998. General hygiene and quality control practices in a embryo production laboratory. In: Stringfellow DA, Seidel M, editors. Manual of the International Embryo Transfer Society. USA: IETS, Savoy, Illinois, 93–103.
23
Spízek J. and Rezanka T. 2004 Lincomycin, cultivation of producing strains and biosynthesis. Appied Microbiology and Biotechnology, 63 (5): 510–519.
24
Wolff H., Panhans A., Stolz W. and Meurer M. 1993. Adherence of Escherichia coli to sperm a mannose phenomenon leading to agglutination sperm and E. coli. Fertility, 60: 154–158.
25
Yaniz J., MartiJ I., Slivestre M. A., Folch J., Santolaria P., Alabart J. L. and Lopez-Gatius F. 2008. Effect of solid storage of sheep spermatozoa at 15 ◦C on their survival and penetrating capacity. Theriogenology, 64: 1844–1851.
26