TY - JOUR ID - 250 TI - اثرات آنتی‌بیوتیک، پروبیوتیک، پری‌بیوتیک و مولتی آنزیم در جیره‌های پلت شده بر عملکرد جوجه‌های گوشتی JO - تحقیقات تولیدات دامی JA - AR LA - fa SN - 2252-0872 AU - یوسفی کلاریکلائی, کاظم AU - محیطی اصلی, مازیار AU - حسینی, سید عبداله AU - یوسفی کلاریکلائی, حسین AD - دانشجوی دکتری علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران AD - استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان AD - استادیار گروه تغذیه و فیزیولوژی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور AD - کارشناس مجتمع مرغ لاین بابل کنار Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 1 IS - 4 SP - 63 EP - 72 KW - آنتی‌بیوتیک KW - آنزیم KW - پروبیوتیک KW - پری‌بیوتیک KW - جوجه‌های گوشتی KW - عملکرد DO - N2 - به‌منظور بررسی اثرات آنتی‌بیوتیک، پروبیوتیک، پری‌بیوتیک و مولتی آنزیم در جیره‌های پلت شده بر عملکرد جوجه‌هایگوشتی و خصوصیات لاشه، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه یکروزه نر گوشتی سویه آرین در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) تیمار شاهد، 2) جیره حاوی اکسی‌تتراسایکلین (g/kg 1) در 21 روز اول، 3) افزودن لینکومایسین و اسپکتومایسین (g/L 75/0) در آب آشامیدنی تا سن 5 روزگی، 4) پروبیوتیک (g/kg 1)، 5) پری‌بیوتیک (g/kg 1)، 6) مولتی‌آنزیم (g/kg 5/0)، 7) لینکومایسین و اسپکتومایسین در آب آشامیدنی برای 5 روز اول و سپس پروبیوتیک، 8) پروبیوتیک و پری‌بیوتیک، 9) پروبیوتیک و مولتی‌آنزیم و 10) پری‌بیوتیک و مولتی‌آنزیم بودند. وزن جوجه‌ها در تمامی هفته‌ها در تیمارهای آزمایشی بیشتر از شاهد بود (05/0>P). تیمارهای حاوی مولتی‌آنزیم به تنهایی یا همراه با پروبیوتیک و پری‌بیوتیک بیشترین وزن را داشتند. اثر تیمارهای آزمایشی بر خوراک مصرفی در هفته‌های مختلف در مقایسه با شاهد معنی‌دار نبود (05/0P). بیشترین درصد چربی مربوط به گروه مولتی‌آنزیم و گروه آنتی‌بیوتیک بود. استفاده توأم پروبیوتیک یا پری‌بیوتیک به همراه مولتی‌آنزیم تا سن 21 روزگی وزن بدن را نسبت به سایر گروه‌ها بیشتر افزایش داد اما پس از آن، استفاده آنها به همراه مولتی‌آنزیم اثر بیشتری نسبت به تیمار مولتی‌آنزیم نداشت. UR - https://ar.guilan.ac.ir/article_250.html L1 - https://ar.guilan.ac.ir/article_250_07828fa8c68bfb5ed807ba505ca8f814.pdf ER -