TY - JOUR ID - 263 TI - اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد و خصوصیات لاشه بلدرچین‌های ژاپنی JO - تحقیقات تولیدات دامی JA - AR LA - fa SN - 2252-0872 AU - شیخ, ندا AU - مروج, حسین AU - شیوازاد, محمود AU - توحیدی, آرمین AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - استاد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 1 IS - 2 SP - 55 EP - 63 KW - بلدرچین ژاپنی KW - انرژی KW - پروتئین KW - عملکرد و خصوصیات لاشه DO - N2 - این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین خام جیره بر عملکرد (طی24-5 و 38-25 روزگی) و خصوصیات لاشه بلدرچین­های ژاپنی صورت گرفت. آزمایش به روش فاکتوریل 5×3 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در هر تیمار و 40 پرنده در هر تکرار انجام شد. 15 جیره حاوی 3 سطح انرژی قابل سوخت و ساز (2800 ،2900 و 3000 کیلوکالری ­بر کیلوگرم) و 5 سطح پروتئین خام (22 ،23 ،24 ،25 و 26 %) مورد بررسی قرار گرفت. در 41 روزگی، 120 پرنده جهت بررسی خصوصیات لاشه کشتار شدند. اثر متقابل انرژی و پروتئین و همچنین اثر پروتئین بر صفات اندازه گیری شده معنی­دار نبود. طی 24-5 روزگی، افزایش وزن روزانه در بلدرچین­های تغذیه شده با 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز (42/4 گرم) نسبت به سطوح دیگر بالاتر بود (01/0P<) و ضریب تبدیل غذایی در مورد سطح 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز (90/2) نسبت به 2800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت­ و ساز (21/3) پایین­تر بود (01/0P<). طی 38-25 روزگی، با افزایش انرژی قابل سوخت و ساز از 2800 به 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم افزایش وزن روزانه افزایش (16/6 گرم) و ضریب تبدیل غذایی (52/3) کاهش یافت (05/0P<). سطح انرژی بر خوراک مصرفی  و بازده­های لاشه، سینه و ران تاثیر معنی­دار نداشت. در نتیجه استفاده از جیره­های حاوی 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز و 22% پروتئین خام جهت حصول عملکرد مناسب بلدرچین­های ژاپنی توصیه می­شود. UR - https://ar.guilan.ac.ir/article_263.html L1 - https://ar.guilan.ac.ir/article_263_0854b63825019c7191eb2b88f6643867.pdf ER -