TY - JOUR ID - 3519 TI - اثر افزودن مکمل جیره ای گوانیدینو استیک اسید و ال- آرژنین بر عملکرد، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی JO - تحقیقات تولیدات دامی JA - AR LA - fa SN - 2252-0872 AU - درمانی کوهی, حسن AU - توکلی, پریسا AU - محیط, اردشیر AU - محمد پور, فاطمه AD - دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان AD - استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان AD - دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 8 IS - 2 SP - 1 EP - 10 KW - ال-آرژنین KW - بلدرچین ژاپنی KW - خصوصیات لاشه KW - گوانیدینواستیک اسید KW - متابولیت های خونی DO - 10.22124/ar.2019.11507.1350 N2 - در این تحقیق، 600 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه بر اساس آزمایش فاکتوریل 3 × 2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، پنج تکرار و 20 قطعه بلدرچین در هر تکرار به واحد‌های آزمایشی اختصاص داده شدند. فاکتور‌ها شامل دو سطح ال-آرژنین (پیشنهادی NRC و 10% بیشتر از پیشنهاد NRC) و سه سطح گوانیدینواستیک اسید (GAA) (صفر، 6/0 و 2/1 گرم در کیلوگرم) بودند. وزن بدن و خوراک مصرفی در پایان دوره اندازه­گیری شدند. در سن 42 روزگی، از دو قطعه بلدرچین از هر تکرارجهت تعیین متابولیت‌های خونی خون‌گیری به عمل آمد و سپس برای اندازه‌گیری خصوصیات لاشه کشتار شدند. مکمل ال-آرژنین در سطح 10 درصد بیشتر ازNRC منجر به افزایش خوراک مصرفی و بهبود افزایشوزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک شد (05/0p <). اثرات مرتبط با مکمل جیره­ای GAA روی خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک معنی­دار نبود. مکمل ال-آرژنین در سطح 10% بیشتر از NRC منجر به افزایش وزن نسبی سینه، ران و کاهش چربی محوطه بطنی شد (05/0p <). اثرات اصلی ال-آرژنین در سطح 10 درصد بیشتر از NRC و GAA روی متابولیت­های سرم خون معنی­دار و منجر به کاهش کلسترول، تری­گلیسرید و VLDL و افزایش HDL در مقایسه با گروه شاهد شد. برای اثرات متقابل نیز، تیمار حاوی ال-آرژنین در سطح 10% بیشتر از NRC و 6/0 و 2/1 گرم GAA در کیلوگرم جیره به طور معنی­داری موجب کاهش کلسترول، تری­گلیسرید و VLDL و افزایش HDL سرم خون در مقایسه با تیمارشاهد شد (05/0p <). نتایج نشان داد که افزودن GAA به جیره­های با سطوح بالای ال-آرژنین منجربه بهبود عملکرد و برخی از فراسنجه­های خونی در بلدرچین ژاپنی می­شود. UR - https://ar.guilan.ac.ir/article_3519.html L1 - https://ar.guilan.ac.ir/article_3519_c50445ce6dc80114b9b7845bef8b617a.pdf ER -