TY - JOUR ID - 88 TI - اثر جایگزینی روغن سویا با روغن کتان در زمان های مختلف بر عملکرد، ترکیب لاشه و غنی شدن گوشت سینه و ران جوجه های گوشتی با اسیدهای چرب امگا-3 JO - تحقیقات تولیدات دامی JA - AR LA - fa SN - 2252-0872 AU - میرشکار, رضا AU - بلداجی, فتح اله AU - دستار, بهروز AU - یامچی, احد AD - دانشجوی دکتری، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استاد، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استادیار، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 3 IS - 3 SP - 21 EP - 31 KW - ترکیب لاشه KW - جوجه های گوشتی KW - روغن کتان KW - عملکرد KW - غنی سازی گوشت DO - N2 - هدف از این تحقیق بررسی اثر نوع روغن جیره و طول مدت مصرف روغن کتان پیش از کشتار بر عملکرد، ترکیب لاشه و الگوی اسیدهای چرب سینه و ران جوجه­های گوشتی بود. برای این منظور 336 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 7 تیمار با 4 تکرار و 12 جوجه در هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 42 روزگی، 2) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 35 و روغن کتان از 36 تا 42 روزگی، 3) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 28 و روغن کتان از 29 تا 42 روزگی، 4) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 21 و روغن کتان از 22 تا 42 روزگی، 5) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 14 و روغن کتان از 15 تا 42 روزگی، 6) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 7 و روغن کتان از 8 تا 42 روزگی و 7) جیره حاوی روغن کتان از 1 تا 42 روزگی بودند. افزودن روغن کتان به جیره جوجه­های گوشتی باعث افزایش مصرف خوراک و ماهیچه سینه شد (05/0>P). با افزایش طول مدت دوره مصرف جیره حاوی روغن کتان به مقدار کل اسیدهای چرب غیراشباع و همجنین اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه در گوشت سینه و ران جوجه­های گوشتی افزوده شد (05/0>P). بر اساس نتایج آزمایش حاضر، استفاده از روغن کتان باعث غنی شدن گوشت سینه و ران جوجه­های گوشتی با اسیدهای چرب امگا-3 شد. UR - https://ar.guilan.ac.ir/article_88.html L1 - https://ar.guilan.ac.ir/article_88_2fcbf789a3168e08b96311da24a9329e.pdf ER -