• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
تحقیقات تولیدات دامی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1396)
دوره دوره 5 (1395)
دوره دوره 4 (1394)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 3 (1393)
دوره دوره 2 (1392)
دوره دوره 1 (1391)
نبی پور افروزی, حسن, رضایی, منصور, تقی زاده, وحید. (1394). اثر کنجاله گوار و آنزیم همی سل بر صفات عملکردی و خصوصیات لاشه در جوجه های گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی, 4(4), 75-87.
حسن نبی پور افروزی; منصور رضایی; وحید تقی زاده. "اثر کنجاله گوار و آنزیم همی سل بر صفات عملکردی و خصوصیات لاشه در جوجه های گوشتی". تحقیقات تولیدات دامی, 4, 4, 1394, 75-87.
نبی پور افروزی, حسن, رضایی, منصور, تقی زاده, وحید. (1394). 'اثر کنجاله گوار و آنزیم همی سل بر صفات عملکردی و خصوصیات لاشه در جوجه های گوشتی', تحقیقات تولیدات دامی, 4(4), pp. 75-87.
نبی پور افروزی, حسن, رضایی, منصور, تقی زاده, وحید. اثر کنجاله گوار و آنزیم همی سل بر صفات عملکردی و خصوصیات لاشه در جوجه های گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی, 1394; 4(4): 75-87.

اثر کنجاله گوار و آنزیم همی سل بر صفات عملکردی و خصوصیات لاشه در جوجه های گوشتی

مقاله 7، دوره 4، شماره 4، زمستان 1394، صفحه 75-87  XML اصل مقاله (379 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
حسن نبی پور افروزی 1؛ منصور رضایی2؛ وحید تقی زاده3
1مدرس رسمی گروه علوم دامی، آموزشکده کشاورزی ساری، دانشگاه فنی و حرفه ای
2استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3واحد تحقیق و توسعه شرکت زربال آمل
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف کنجاله گوار (0، 5 و10 درصد) و آنزیم همی­سل (0 و 05/0 درصد) در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 با طرح بلوک­های کامل تصادفی در دوره­های رشد و پایانی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد360 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه تجاری راس 308 با 6 تیمار، 4 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی در 4 بلوک به مدت 42 روز پرورش یافتند. طی دوره آزمایش خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی اندازه­گیری شد. در سن 42 روزگی جهت بررسی اجزای لاشه از هر یک از تیمارها، 4 پرنده انتخاب و سپس وزن لاشه، ران­ها، سینه، چربی محوطه بطنی، کبد، طحال و پانکراس به صورت درصد تعیین شد. نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از کنجاله گوار تا سطح 5 درصد در جیره تاثیر معنی­داری بر عملکرد و اجزای لاشه نداشت، اما استفاده از 10 درصد کنجاله گوار بدون افزودن آنزیم در جیره در مقایسه با تیمار شاهد باعث کاهش مصرف خوراک (21/4098 در مقابل 07/4346 گرم)، افزایش وزن (75/1822 در مقابل 83/2092 گرم)، و افزایش ضریب تبدیل غذایی (26/2 در مقابل 08/2) در کل دوره پرورش شد (05/0P<). افزودن آنزیم به جیره حاوی 10 درصد کنجاله گوار باعث بهبود مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی شد (05/0P<)، اما بر افزایش وزن تاثیری نداشت. استفاده از 10 درصد کنجاله گوار بدون آنزیم در جیره در مقایسه با تیمار شاهد باعث کاهش معنی­دار درصد لاشه (32/70 در مقابل 50/71) و سینه (93/32 در مقابل 60/33) شد (05/0P<). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از 5 درصد کنجاله گوار بدون استفاده از آنزیم همی­سل و یا 10 درصد کنجاله گوار با افزودن آنزیم همی­سل در جیره غذایی جوجه­های گوشتی تاًثیر منفی بر عملکرد و اجزای لاشه نداشت.
کلیدواژه‌ها
آنزیم همی سل؛ جوجه های گوشتی؛ خصوصیات لاشه؛ عملکرد؛ کنجاله گوار
عنوان مقاله [English]
Effect of guar meal and Hemicell enzyme on performance and carcass characteristics in broiler chicks
نویسندگان [English]
H. NabipourAfrouzi1؛ M. Rezaei2؛ V. Taghizadeh3
1Department of Animal Science, College of Agriculture, Sari vocational University, Sari, Iran
2Department of Animal Science, College of Animal Science and Fisheries, Agricultural Science and Natural Resources University, Sari, Iran
3Research and Development Unit, Zarbal Co., Amol, Iran
چکیده [English]
This experiment was conducted to investigate effects of different levels of guar meal (0, 5, and 10 %) andHemicell enzyme (0 and 0.05 %) on performance and carcass characteristics in broiler chickens during grower and finisher periods in 2×3 factorial arrangement with a randomized complete block design. 360 Ross male broiler chicks with 6 treatments, 4 replicates and 15 chicks in each experimental unit in 4 blocks werereared for 42 days.During the experiment, feed intake, weight gain and feed conversion ratio were measured. To evaluate carcass components at 42 d, four birds from each treatment were selected and weights of carcass, thighs, breast, abdominal fat, liver, spleen and pancreas were determined as percentages. Results of this study indicated, using of guar meal up to 5% in the diet had no significant effect on performance and carcass components, but using of guar meal up to 10 % without enzyme in the diet compared to the control were decreased feed intake (4098.21 vs. 4346.07 g), weight gain (1822.75 vs. 2092.83 g), and increased feed conversion ratio (2.26 vs. 2.08) in total period of rearing (P<0.05). Adding of enzyme to the diet containing 10% guar meal improves feed intake and feed conversion ratio, but had no effect on weight gain (P<0.05). using of guar meal up to 10 % without Hemicell enzymein the diet compared to the control were significantly reduced carcass (70.32 vs. 71.50) and breast (32.93 vs. 33.60) Percentages (P<0.05). In general,the results of thisexperimentshowed that use of up to 5% guar meal without the use of Hemicell enzyme or up to 10 % guar meal with Hemicell enzyme in diets broiler had no adverse effect on performance and carcass components.
کلیدواژه‌ها [English]
Hemicell enzyme, Broiler chicks, Carcass characteristics, Performance, Guar meal
مراجع
Brian L. S. O., Sij J. W. and Baughman T. A. 2007. Guar tolerance to postemergence herbicides. Weed Technology, 21: 523-525.

Conner S. 2002. Characterization of guar meal for use in poultry rations. Ph.D. Thesis, Texas A&M University. pages: 6-7. 

Costa F. G. P., Goulart C. C., Figueiredo D. F., Oliveira C. F. S. and  Silva J. H. V. 2008. Economic and environmental impact of using exogenous enzymes on poultry feeding. International Journal of Poultry Science, 7(4): 311-314.

Daskiran M., Teeter R. G., Fodge D. W. and Hsiao H. Y. 2004. An evaluation of endo-B –D-mannanase (Hemicell) effects on broiler performance and energy use in diets varying in B-mannan content. Poultry Science, 83: 662-668.

Gao F., Jiang Y., Zhou G. H. and Han Z. K. 2007. The effects of Xylanase supplementation on performance, characteristics of the gastrointestinal tract, blood parameters and gut microflora in broilers fed on wheat- based diets. Animal Feed Science and Technology, 142: 173-184.

Gheisari A. A., Shavakhi Zavareh M., Toghyani M. and Bahadoran R. 2011. Application of incremental program, an effective way to optimize dietary inclusion rate of guar meal in broiler chicks. Livestock Science, 1-7.

Gomaa A. M. and Mohamed  M. H. 2007. Application of bio-organic agriculture and its effect on guar (Cyamopsis tetragonoloba L.) root nodules,forage, seed yield quality. World Journal of Agricultural Science, 3(1): 91-96.

Gutierrez O., Zhang C., Caldwell D. J., Carey J. B., Cartwright A. L. and Bailey C. A. 2008. Guar meal diets as an alternative approach toinducing molt and improving Salmonella Enteritidis resistance in late-phase laying hens. Journal of Poultry Science, 87: 536–540.

Gutierrez O., Zhang C., Cartwright A. L., Carey J. B. and Bailey C. A. 2007. Use of guar by- products in high- production laying hen diets. Poultry Science, 86: 1115-1120.

Hassan S. M. 2008. Antimicrobial activities of saponin–rich guar meal extract. Ph.D. Thesis, Texas A&M University. Pages: 32-35.

Hassan S. M., EL-Gayar A. K., Cadwell D. J., Bailey C. A. and  Cartwright A. L. 2008. Guar meal ameliorates Eimeria tenella infection in broiler chicks. Veterinary Parasitology, 157: 133-138.

Hassan S. M., Haq A. U., Byrd J. A., Berhow M. A., Cartwright A. L. and  Baily C. A. 2010. Haemolytic and antimicrobial activities of saponin-rich extracts from guar meal. Food  Chemistry, 119: 600-605.

Jackson M. E., Geronian K., Knox A., McNab J. and McCartney E. 2004. A dose-response study with the feed enzyme B-mannanase in broiler provided with corn-soybean meal based diets in the absence of antibiotic. Poultry Science, 83: 1992-1996.

Johnson I. T. and Gee M. 1981. Effect of gel-forming gums on the intestinal unstirred layer and sugar transport in vitro. Gut, 22: 398-403.

Kamran M., Talat N. P., Athar M. and Zulfiqar A. 2002. Effect of commercial enzyme (Natugrain) supplementation on the nutritive value and inclusion rate of guar meal in broiler rations. Poultry Science, 6: 167-173.

Kocher A., Choct M., Porter M. D. and Broz J. 2002. Effects of feed enzymes on nutritive value of soyabean meal fed to broilers. British Poultry Science, 43: 54-63.

Lee J. T., Bailey C. A. and Cartwright A. L. 2003b. B-mannanase ameliorates viscosity-associated depression of growth in broiler chickens fed guar germ and hull fractions. Poultry Science, 82: 1925-1931.

Lee J. T.,  Bailey C. A. and Cartwright  A. L. 2003a. Guar meal germ and hull fractions differently affect growth performance and intestinal viscosity of broiler chickens. Poultry Science, 82: 1589-1595.

Lee J. T., Bailey C. A. and Cartwright A. L. 2009. In vitro viscosity as a function of guar meal and β-mannanase content of feeds. International Journal of Poultry Science, 8 (8): 715-719.

Lee J. T., Conner S., Haq A. U., Bailey C. A. and Cartwright A. L. 2004. Quantitative measure ement of negligible trypsin inhibitor activity and nutrient analysis of guar meal fractions. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 52: 6492-6495.

Lee J. T., Connor-Appleton S., Bailey C. A. and Cartwright A. L. 2005. Effects of guar meal by-products with and without B-mannanase Hemicell on broiler perfromance. Poultry Science, 84: 1261-1267.

Li Y., Chen X., Chen Y., Li Z. and Cao Y. 2010. Effects of β-mannanase expressed by Pichia Pastoris in corn-soybean meal diets on broiler performance, nutrient digestibility, energy utilization and immunoglobulin levels. Animal Feed Science and Technology, 159: 59-67.

Maria S. J., Patricia I. P., Teresa R., Jose A. M., Luis M. A., Manuel C., Gilbert J. and Carlos M. G. A. 2006. Galactanases and Mannanases improve the nutritive value of maize and soybean meal based diets for broiler chicks. Journal of Poultry Science, 43: 344-350.

Nadeem M. A., Anjum M. I., Khan A. G. and Azim A. 2005. Effect of dietary supplementation of Non-starch polysaccharide degrading enzymes on growth performance of broiler chickens. Pakistan Veterinary Journal, 25(4): 183-188.

Naqvi L. U. and Nadeem A. 2004. Bioavailability of metabolizable energy through kemzyme supplementation in broiler ration. Pakistan Veterinary Journal, 24(2): 98-100.

Pettey  L. A., Carter S. D., Senne B. W. and  Shriver J. A. 2002. Effects of β–mannanase addition to corn-soybean meal diets on of growth performance, carcass traits, and nutrient digestibility of weanling and growing-finishing pigs. Journal of Animal Science, 80: 1012-1019.

SAS Instituate. 2001. SAS/STAT users Gonid. Releas  8.02 ed. SAS lnstitute  Inc., Cary, NC, USA.

Shirzadi H., Moravej H. and Shivazad  M. 2010. Influence of non starch polysaccharide  degrading enzymes on the meat yield and viscosity of jejunal digesta in broilers fed wheat / barley diet. African Journal of Biotechnology, 9(10): 1517-1522.

Tumova E., Skrivan M., Skrivanova V. and Kacerovska L. 2002. Effect of early feed restriction on growth in broiler chickens,turkeys and rabbits. Czech Journal of Animal Science, 47(10): 418-428.

Verma S. V. S. and McNab J. M. 1984a. Chemical, biochemical and microbiological examination of guar meal. International Journal of Poultry Science, 19: 164-170.

Wu G., Bryant M. M., Voitle R. A. and Roland D. A. 2005. Effect of B-mannanase in corn-soy diets on commercial leghorns in second-cycle hens. Poultry Science, 84: 1261 -1267.

Zakaria H. A. H., Jalal M. A. R. and Ishmais M. A. A. 2010. The influence of supplemental multi-enzyme feed additive on the performance, carcass characteristics and meat quality traits of broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 9(2): 126-133.

Zhang C. 2004. Evalution of guar meal as a source of prebiotic galactomannans for laying hens. Ph.D. Thesis, Texas A&M University. Pages: 13-14-25.

Zou X. T., Oiao X. J. and Xu Z. R. 2006. Effect of B-mannanase (Hemicell) on growth performanee and immunity of broilers. Poultry Science, 85: 2176-2179.

آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,276
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 620
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.