بررسی بیان ژ‌‌ن فاکتور رشد شبه انسولین2 در بافت کبد و ماهیچه بره پرواری تحت تاثیر مکمل آلی روی-متیونین و مکمل نمک کلسیمی روغن کتان جیره

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی-دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی-دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان-ملاثانی-ایران

2 گروه علوم دامی –دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی -دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

3 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی اثر تغذیه‌ای مکمل آلی روی-متیونین و مکمل چربی غیر اشباع (مکمل نمک کلسیمی روغن کتان) بر بیان ژن‌ IGF-2 در بافت کبد و ماهیچه بره پرواری بود. در این مطالعه از 44 راس بره نر عربی با آزمایش فاکتوریل 2*2 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و 11 تکرار استفاده شد. چهار جیره‌ی آزمایشی عبارت بودند: 1) جیره پایه بدون مکمل کلسیمی روغن کتان و بدون مکمل روی- متیونین (کنترل)، 2) جیره پایه بدون مکمل کلسیمی روغن کتان حاوی 083/0 درصد مکمل روی- متیونین (معادل 100 میلی‌گرم روی در کیلوگرم ماده خشک، 3) جیره پایه حاوی 3 درصد مکمل کلسیمی روغن کتان بدون مکمل روی-متیونین، 4) جیره پایه حاوی 3 درصد مکمل کلسیمی روغن کتان بعلاوه 083/0 درصد مکمل روی-متیونین .پس از پایان دوره پروار 3 راس از هر تیمار کشتار گردید و بافت ماهیچه و کبد همراه با ازت مایع به آزمایشگاه منتقل شد. بیان ژن IGF-2 با استفاده از روش Real time PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که افزودن مکمل روی منجر به افزایش معنی‌دار بیان ژن IGF-2 در کبد می گردد (01/0 >P). اثر مکمل نمک کلسیمی روغن کتان بر بیان ژن IGF-2 در کبد و ماهیچه معنی دار شد. افزودن مکمل آلی روی-متیونین به جیره‌های حاوی مکمل نمک کلسیمی روغن کتان سبب افزایش بیان ژن‌ IGF-2 می گردد. افزایش بیان ژن‌ IGF-2 در کبد و ماهیچه احتمالا منجر به افزایش رشد و در نهایت تولید دام خواهد شد.

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Study of insulin-like growth factor-2 (IGF-2) gene expression in response to organic zinc-methionine and calcium salt of flaxseed oil supplementation in the liver and muscle tissue of fattening lambs

نویسندگان [English]

  • mahmood nazari 1
  • Zeinab Alipoor 2
  • Sepideh Rostami 3
  • ghazal mohamadi ahvazi 2
1 Department of Animal Science, Faculty of Animal science and Food Technology, Agricultural Science and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Ahvaz, Iran
2 Department of Animal Science, Faculty of Animal science and Food Technology, Agricultural Science and Natural Resources University of Khuzestan
3 Khuzestan Agricultural Sciences and Natural Resources University, Faculty of Animal Science and Food Industry
چکیده [English]

This study aimed to investigate the nutritional effect of organic zinc-methionine supplement and unsaturated fat supplement (calcium salt of flaxseed oil supplement) on IGF-2 gene expression in the liver and muscle tissue of fattening lambs. In this study, 44 male Arabian lambs were used in a 2x2 factorial experiment in a completely randomized design with four treatments and 11 replications. The four experimental diets were: 1) basal diet without calcium supplementation of flaxseed oil and zinc-methionine supplementation (control), 2) basal diet without calcium supplementation of flaxseed oil containing 0.083% zinc-methionine supplementation (equivalent to 100 mg zinc/kg dry matter, 3) basal diet containing 3% calcium supplementation of flaxseed oil without zinc-methionine supplementation, 4) basal diet containing 3% calcium supplementation of flaxseed oil plus 0.083% zinc-methionine supplementation. After the end of the fattening period, 3 animals from each treatment were slaughtered and the muscle and liver tissue were transferred to the laboratory with liquid nitrogen. IGF-2 gene expression was evaluated using Real-time PCR. The results of this study showed that the addition of zinc supplementation significantly increased IGF-2 gene expression in the liver (P < 0.01). The effect of calcium salt supplementation of flaxseed oil on IGF-2 gene expression in the liver and muscle was significant. Adding organic zinc-methionine supplement to diets containing calcium salt of flaxseed oil supplement increases IGF-2 gene expression. Increased IGF-2 gene expression in the liver and muscle is likely to lead to increased growth and ultimately livestock production.